מי את מכבי חיפה?

Olympic Hero

New member
מי את מכבי חיפה?

מכבי חיפה עונת 2006/2007 היא תעלומה. אין ספק בכך, קבוצה לא יציבה בעלת יכולות אדירות של כדורגל, ומימוש פוטנציאל נמוך. מצד אחד היא כמעט עולה לליגת האלופות תוך כדי הדחת ליברפול. ומצד שני היא מפסידה במחזור הפתיחה. מצד אחד היא עולה לשלב הבתים גביע אופ''א. ומצד שני היא ממשיכה לאבד גובה בליגה. מצד אחד היא מנצחת את אוקזר ופרטיזן, ומכירה לליבורנו את "הירוקים". אך שוב מצד שני היא יוצאת בתוצאות תיקו ברשלנות, מפסידה, והכי חשוב - פשוט נראת חסרת חשק וצבע כמו אותם "ירוקים" שהוזכרו במשפט הקודם. אז אם כך מי היא מכבי חיפה של העונה? האם זאת הקבוצה מ 83-84, שפשוט מחכה לשלבים המאוחרים של הליגה כדי להוכיח לכולם שהאליפות היא ירוקה. קבוצה שחזרה מפור של 15 נקודות(שזה יותר מכפול מהפור שיש לנו היום מהמובילה) ולקחה אליפות ראשונה והיסטורית? או שזאת הקבוצה מעונת 98-99, זאת שאימן דושאן אהורין. קבוצה אפורה שלא מנצלת אפילו לא רבע מהיכולות שלה, אבל באופן מיסתורי מצליחה להגיע עד לרבע גמר גביע המחזיקות. מה אתם חושבים?
 
חיפה לא קרובה לקבוצה של אוהרין..

עם אוהרין הצלחנו באירופה כי באנו כאנדרדוג,והצלחנו להפתיע..בליגה היינו אפורים כי באנו פיבוריטיים,ולא היינו מספיק טובים..והשנה חיפה קבוצה מעולה,עם סגל טוב..רק שהפעם השחקנים לא רוצים לשחק,אין להם חשק..הכל פתוח,רק אם החשק יחזור..
 

Olympic Hero

New member
מה ההבדל בין מה שאמרת

לבין מה שאני אמרתי? גם העונה חיפה הצליחה באירופה כי הייתה אנדרוג, ובליגה הייתה אפורה כי היא באה בתור פייבוריטית.
 
אני לא מסכים איתך

חוץ מליברפול,כל הקבוצות ששיחקנו נגדם(גם אוקזר)באנו למשחק כפייבורטיים!!(רק משחקי הבית כמובן)חיפה השנה קבוצה מצוינת,אני לא מופתע מההצלחה באירופה..
 

Olympic Hero

New member
אפילו אופטימי כמוני חייב להודות

לפני אוקזר לא ממש האמנתי שננצח(במיוחד בגלל ההפסד להפועל ת''א 4 ימים לפני), ומול פרטיזן הייתי מאוד ספקטי לגבי התוצאה. ולא שאני לא מאמין ביכולות של הקבוצה. שהם טובים השמיים יכולים לעצור. אבל כבר אין לי מושג מתי נראה אותם טובים ומתי הם שוב יראו כמו חבורה של אנשים זרים שפשוט מסתובבים על המגרש.
 

eran 89

New member
../images/Emo45.gif בדיוק מבטא את ההרגשה שלי! לפני

המשחקים העונה נגד אשדוד, כפ"ס, הכח, הרצליה, מכבי ת"א, הפועל פ"ת, נתניה ובמיוחד בני יהודה, תמיד היתה לי ההרגשה של "הנה זה בא, הנצחון שיראה לכולם מה אנחנו שווים" ומיד אחריו יגיע רצף של משחקים שישאיר את כל הליגה מאחורה. אני מקווה שהקבוצה תמשיך להפתיע אותי כי אני מאוד פסימי לגבי המשחק ביום ראשון.
 
גם אני פסימי,אבל ברגע שהשופט ישרוק

לתחילת המשחק,אני עדיין יאמין שזה יהיה המשחק שיראה לכולם מי זאת מכבי חיפה..
 
מבחינת סגל שחקנים

אין ספק שמכבי חיפה של השנה טובה מזאת של אוהרין.לא ראיתי את חיפה של 83-84,לכן אני לא כל כך רוצה לומר שחיפה של השנה דומה לה. הבעייה העיקרית של חיפה השנה היא השאננות.המחשבה שהניצחון מול הכח הרצליה ובני יהודה הוא בכיס מבלי מאמץ מיוחד.אם רוני לוי יצליח לפתור את הבעייה הזאת,חיפה יכולה לסגור את הפער.אם השאננות תמשך,לא בטוח שנסיים אפילו במקום שמוביל לאירופה.
 

eran 89

New member
פשוט מאוד. מכבי חיפה היא קבוצה שמה

שמניע אותה השנה זה המוטיבציה שלה. או החוסר במוטיבציה. פעם היינו רואים קבוצה רעבה בכל משחק, השחקנים היו עולים לתת 3-4 חתיכות ליריבות בעשרים דקות וככה לגמור ת'משחק. היום הבדלי הרמות על הנייר בין מכבי חיפה ליריבות עדיין קיימים, אלא שהרעב הזה לא. מה שמחזק את הדעה שלי זה העובדות שהקבוצה הצליחה לצאת מפיגורים גדולים בזמן קצר יחסית, מה שמראה שכשהשחקנים מבינים את המצב הגרוע שלהם הרצון לנצח מתחיל לבצבץ ורמת המשחק עולה. הבעייה היא שהרצון לנצח לא בא בטבעיות עם פתיחת המשחקים, אלא מאוחר מדי. כשהשחקנים יבינו את המצב המחורבן שהם הכניסו אותנו אליו, הם יתחילו לשחק ולפרק, השאלה היא מתי הם יבינו את זה. *מצטער על הניסוח של התגובה, פשוט אני אחרי מבחן מתכונת בחיבור ועבודה חופרת באנגלית.
 

Olympic Hero

New member
אני חושב שצריך להיות בנאדם ממש

אדיש כדי לא לשים לב למצב של הקבוצה. אני מתכוון שהשחקנים כבר יודעים שהם עמוק בבוץ, ככה שזה לא נראה לי שיש מחסום נפשי, אלא משהו פיזי ואולי הקבוצה פשוט אפורה מידי כדי להיות אלופה.
 

Olympic Hero

New member
יכול להיות שפשוט שיחקנו נגד קבוצות

יותר אפורות. אוקזר ופרטיזן לא ברמה שלנו, והדחיפה מהקהל בהחלט עזרה. מול ריינג'רס אומנם היינו טובים אבל לא הצלחנו לתרגם את זה לניצחון, ומול ליבורנו פשוט שיחקנו נגד הקבוצה אולי היחידה שיש לה פחות חשק וחיים במשחק שלה. האפרוריות שלנו פשוט מתבטאת בחוסר מחץ. חיפה העונה לא הביסה שום קבוצה. למעשה הניצחון על אוקזר הוא הכי גבוה שלנו העונה. ברגע שנחזור לדרוס, האפרוריות תעלם לדעתי.
 

eran 89

New member
אה, אז אתה מסכים שזה משהו חולף, כי

לפי ההודעה הקודמת שלך חשבתי שהכוונה שלך היתה להגיד שלא יגיע שינוי. מסכים עם מה שכתבת.
 

Olympic Hero

New member
יגיע שינוי, אני מקווה.

הכל בעזרת עבודה קשה. ונקווה שמישהו שם התחיל להבין את זה.
 
לדעתי

קשה להבין מה עובר על הקבוצה העונה...חוסר רעב,שבעים,חוסר רצון...זה תירוצים קבוצה תמיד רוצה לנצח גם במשחק אימון ובטח העונה שיש סופסוף מתחרה לאליפות...יש חסרון בקישור ובמחץ בהתקפה,קבוצה שרוצה אליפות ואחרי חצי ליגה יחס שעריה +2 לא תיקח אליפות...
 

ה מרקיז

New member
זה שילוב של כמה דברים:

1. החזרת קטן- זה היה המהלך שהיה אמור להשאיר את הכתר על ראש חיפה וזה המהלך שהפיל אותו.. זה לא שקטן לא שחקן טוב. הוא פשוט לאמספיק טוב כדי להרוויח 450.000 דולר לעונה, ואיך שתלא תסכלו על זה, שאר השחקנים כן מסתכלים על זה ועכשיוזה הרף החדש. מה גם שקטן לא טוב מספיק העונה, אבל זה גם בגלל קולואטי וחוסר יציבות בקישור. 2. מסודי- בגלל שהחזירו את קטן, מסודי שהיה אמור להחליף אותו זז לכנף שמאל. מסודי זה השחקן להחליף את קטן. השחקן פשוט לא משחק בתפקיד שלו ואין מהלעשות, מקצוען שמה מקצוען אין לזה קשר, הוא שחקןמעולה שלא נותנים לו מספיק כדורים ודבר גוורר דבר והוא משחק בלי בטחון. במקרה הזה יש פתרון, פשוט שים אותו מאחורי החלוץ ולספק לו את אותם כדורים ואפילו יותר מקטן מקבל וקטן אם כבר שיזוז שמאלה. 3- רעב, אין ספק שאחרי 3 אליפויות התחרויות ירדה ולמרות שהביאו שחקנים חדשים ישנו שובע מסויים ורף חדש לקבוצה- ליגת האלופות, וראינו איך חיפה מ שחקים באירופה ואיך משחקים בארץ, פשוט חסרי מוטיבציה כי הם כבר טעמו מהאליפות, הם רוצים ליגת אלופות שוב! 4. רוני לוי- שימוש לא נכון לגמרי בסגל העומד לרשותו, כשל בבחירת הזר שמחליף את עידן טל, כבר בכל הבלאגן הזה היה אפשר להשאיר את טל בכסף שהוא רצה, ואם לא אז לשלם עבור שחקן יותר טוב ולא להתפשר. רפאלוב ממזמן היה צריך להיות מתורגל בצד השמאלי ולהעניש אותו על כל שטות שהוא עושה בהגנה, כי לעשות בהתקפה שטויות זה נסבל, אבל בהגנה זה לא יסלח. רוני לוי עושה גם פוזות על דקל קינן. לא אהבתי. לוקח לו יותר מדי זמן לשחרר את גזל. פשוט לא צריך אותו.הוא גם משאיר את קולואטי יותר מדי זמן במגרש. השחקן לא פוגע. מצידי שישים את חמד. כמו כן ההסטה של בוקולי למרכז עושה רק רע. הנשק שלנו על קבוצות אחרות זה בוקולי באגף. שפשוט יחזירו אותו לשם. 5- ההגנה שלנו מאוד חלשה. אולארה חלש, אין מגן שמאלי וחרזי כבר מעבר לשיא, למרות שהוא עדיין נחמד אבל עם נחמדות לא לוקחים אליפות. משומר טוב אבל עדיין לא משופשף מספיק. 6- שיטת מ שחק לא נכונה. לדעתי צריך לשנות את השיטה עם השחקנים שיש ברשותנו. בקישור צריכים לשחק 5 - בוקולי בימין, דירסאו ואנדרסון במרכז, רפאלוב בשמאל, מסודי מאחורי החלוץ וקולואטי כחלוץ. קטן מחליף ראשון. או קטן במקום רפאלוב עם משימות יותר הגנתיות
 

AKAKAK

New member
כפי שרשמתי הרע אולי עוד יגיע

כל קבוצה שעפה מאירופה לא משחקת טוב חודש-חודשיים, לכן הייתי לוקח כמודל את מכבי חיפה של יצחק שום. איך אין התאמה בתפוס פעולה. אולי של דושאן אהורין, אבל גם אין התאמה עד עכשיו.
 
למעלה