מי אתם?

chubatim

New member
מי אתם?

קראתי קצת בפורום בזמן האחרון, ואני רואה שלמרות שזה לא מצויין בשם מדובר בפורום של ערבים נוצרים בעלי אזרחות ישראלית. רציתי (אם מותר) לשאול על הקבוצה(עם? עדה?) שלכם: מה הזרם שלכם? קתולים? אורתודוקסים? קריסטיאנים/אוונגליקנים? מה היחס שלכם למדינת ישראל היהודית (כנוצרים וכאזרחים)? המדינה שלכם (הייתם נלחמים בצבא שלה)? סימן לגאולה (כמו שרואים הזרמים האוונגליקנים בארה"ב)? מדינה כובשת? סוף שבוע נעים לכולם!

stars blanket

New member
למה רק חברים בעלי מוצא ערבי?

אני למשל ממוצא רוסי וכן, יש לי אזרחות ישראלית כי יש לי שורשים יהודיים אבל בחרתי מרצון להאמין בנצרות. לשאלותיך, אני אורתודוקסית (פרובוסלאבית). היחס שלי כלפי ישראל כמדינה יהודית? -מאוד אוהבת את ישראל אלא שאני נגד כפייה דתית עיוורת שקיימת בישראל (ראה את השרשור שמדבר על שריפת ספרי הברית החדשה באור יהודה). אם אני הולכת לשרת בצבא שלה? כן. זו החובה שלי כאזרחית עם תעודה כחולה ובלי קשר, לא הייתי מוותרת על שירות כי זה חלק ממערך הערכים האישי שלי. לגבי מדינה כובשת או לא כובשת אני אפילו לא אתייחס לזה כי גם ככה הדעות חלוקות לכאן ולכאן ואדם בקלות יכול לאבד את עצמו בין כולן אז אני מעדיפה לא להתעסק עם זה לפחות נכון לעכשיו.

כמו שאמרה סטארס

יש כאן מגוון של אנשים, אכן רוב החברים הם ערבים נוצרים משלל עדות, אך יש גם רוסים נוצרים וגם יהודים. פורום זה הינו פורום דתי-חברתי לכן אין זה הפורום המתאים להתייחסות לדעות פוליטיות. מקווה שתהנה מהפורום

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifואתה צודק אלפא אין זה פורום פוליטי

אבל עניתי ספונטנית מתוך רצון לתת טיפה תשובות מאחר וניכרת הסקרנות לגבי נקודה זו מאחר וישנם כלכך הרבה שואלים על נקודות אלו בפורום זה. כלומר לא לפתח דיון פוליטי אלא לתת תשובה כהצגה לפן מסויים מתעודת הזהות שלי
לא מעבר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאכן נמצאים פה נוצרים ערבים או מאמינים

יהודים בישוע, או יהודים לא מאמינים וחברים מוסלמים שמוצאים פה עניין מסויים תורמים ונתרמים
הרבה זרמים נמצאים פה, ומייצגים קשת נרחבת מהזרמים הנוצריים בארץ, קתולים- בפטיסטים-יוונים אורתודוקסים ועוד.. היחס שלי למדינה? מכירה במדינה, זוהי עובדה קיימת גם ואני נאמנה לה, מה שנקרא אזרחית טובה
והאמת שאנו כנוצרים מצווים בברית החדשה לכבד את חוקי המקום שאנו גרים בו, להיות נאמנים למנהיגים ולא לחתור תחתיהם, וגם להתפלל למענם בשביל שיקחו את החחלטות הנכונות והצודקות. איני נלחמת וטוב שכך, גם לא אוהבת כי מה שקשור לאלימות ולחימה, וגם פטורה מזה בתור בת מיעוט, ובגלל הקונפליקט הערבי -יהודי, לבינתיים מעדיפה להשאיר את המצב כמו שהוא. סימן לגאולה? בוא נגיד יותר סימן מתוך הרבה.. לקיום כל הכתוב בנבואות הישנות ובברית החדשה, והכי חשוב מאותת כבר על מה שקרב ובא, ואחירית הימים וחזרתו של ישוע המשיח שכבר קרובה מתמיד-ואין דבר שיותר משמח אותי מזה-יתברך שמו לעד!
וכן, עובדתית ובפועל ישראל הינה מדינה כובשת, זה לא ענין שנתון לפרשנות או חוכמת יתר, גם אם יש נוצרים פרו ישראל בעולם זה לא סותר את עובדת היותה נמצאת במלחמה בין היתר עם עם שהיא כבשה, הפלסטינים
, והסורים, בעיקר. שבוע נפלא גם לך

ה ש פ ן

New member
מה התורה אומרת? מדינה כובשת או הבטחת אלוהים?

א וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-אַבְרָם, לֶךְ-לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ . (בראשית , פרק י"ב) יח בַּיּוֹם הַהוּא, כָּרַת יְהוָה אֶת-אַבְרָם--בְּרִית לֵאמֹר: לְזַרְעֲךָ, נָתַתִּי אֶת-הָאָרֶץ הַזֹּאת, מִנְּהַר מִצְרַיִם, עַד-הַנָּהָר הַגָּדֹל נְהַר-פְּרָת. (בראשית ,פרק ט"ו) יד וַיהוָה אָמַר אֶל-אַבְרָם, אַחֲרֵי הִפָּרֶד-לוֹט מֵעִמּוֹ, שָׂא נָא עֵינֶיךָ וּרְאֵה, מִן-הַמָּקוֹם אֲשֶׁר-אַתָּה שָׁם--צָפֹנָה וָנֶגְבָּה, וָקֵדְמָה וָיָמָּה. טו כִּי אֶת-כָּל-הָאָרֶץ אֲשֶׁר-אַתָּה רֹאֶה, לְךָ אֶתְּנֶנָּה, וּלְזַרְעֲךָ, עַד-עוֹלָם. (בראשית פרק י"ג) ישתבח שמו לעד .

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifיש פה פעולה צבאית- עובדתית בוצע כיבוש

עם הבטחה או בלי הבטחה זה לא משנה את טיב הפעולה. ואני כאמור אומרת את דעתי, ולא ננהל דיון /ויכוח פוליטי אלא הבעת עמדה כללית למען הסקרנות הסמוייה
.

ה ש פ ן

New member
אי אפשר לכבוש שטחים שהיו נחלת אבותיך...

לזה קוראים שחרור השטחים של המולדת ההיסטורית . ולא ננהל דיון /ויכוח פוליטי אלא הבעת עמדה כללית למען הסקרנות הסמוייה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבדיוק אין ויכוח/דיון פה פרשנו את העמדה

וזה מספיק טוב ומספק לפורום זה

ברוך הבא לפאורם הנאור שלנו ../images/Emo140.gif

מקווה שתיהנה איתנו בפורום... אין לי מה להוסיף מעבר למה שחבריי אמרו, ושוב אין "לנו" עמדה מסוימת/מאוחדת בנוגע למדינה, לצבא וכן הלאה... לכל אחד יש את העמדה האישית שלו, מה שנמנעים מלהביע בפורום כיוון שזהו אכן פורום דתי-חברתי, ותרשו לי להוסיף גם: אפוליטי

ד ר א ל

New member
אהלן

ולהלן תשובות אני יהודי חילוני. יהודי שמאמין שיש אנשים שחשפו אלהים בליבם, והם דומים תכלית דמיון לישוע המשיח האלהי - אך הוא בנבדל מהם לא חשף את אלהים בקרבו, אלא נולד במודעות אלהית, כלומר אלהים אשר לבש בשר ובא להדריכנו אליו. (ואינני משתייך לקבוצות של יהודים משיחיים). היחס שלי למדינה היהודית הוא יחס של אדם ציוני. בשנים האחרונות גברה בי אהבת המולדת הייתי מתגייס ונלחם בשורות צה"ל, אם הצבא היה מגייס אותי. והוא לא גייס אותי, אז השאלה לא כל כך במקום. חוץ מזה עכשיו שאני בשלהי שנות השלושים לא נראה לי שיקחו אותי. סימן לגאולה? לא מבין בזה בכלל, אבל נדמה לי שככל שנדחי ישראל מרחבי העולם יגיעו לארץ זה יקרב חזרת המשיח. מדינה כובשת? אין ספק שאנחנו כובשים. והיחס שלנו בתור כובשים לא שונה כל כך משאר כובשים בעולם. האם אני בעד הכיבוש? לא טרחתי לגבש דיעה. אבל אני חושב שדיעותי שונו בהרבה עם חלוף השנים. מאדם שהרעיון של ארץ כל אזרחיה היה נראה לו - הפכתי לציוני ממש. אדם שחושב שהמדינה הזאת היא מקום טבעי לבני הדת היהודית. מקום מקלט לכל יהודי העולם. קשה להימלט מהעניין הפוליטי למרות שהפורום הזה משתדל להתרחק מכאן. יצא לי לשוחח עם בחורה מאד מעניינת שלומדת ערבית ביפו (ברחוב יהודה מרגוזה יש בית קפה מעניין עם מלא ספרים, ולמעלה יש קורס לערבית או עוד דברים לא ממש יודע) היא אדם מאד שמאלני ומצד שני גם ציוני, זה נראה לי קצת סתירה. ה"מאד" שמאלני. קיצונים ימניים ושמאלניים שניהם נדמה לי לא ציוניים כלל. אמרתי לה שלדעתי אמנם אנחנו והערבים אחים אנו. והם ראויים לכל הכבוד הראוי ולייחס זהה ליחס המוענק לאזרחיה היהודיים של המדינה. (כולל כל הזרמים והקבוצות). אבל יש פה משהו מוזר, האם ערביי ישראל יכולים להזדהות עם ההגדרה היהודית של המדינה? האם הם שרים את ההמנון עם הזדהות? קשה לי להאמין. מלח אמרה שנוח לה לשמור על הסטטוס קוו ולא להתגייס. נראה לי שמשהו פה לא בסדר, ולא רק בגלל השאלה הפוליטית, אדם חייב לבצע את המוטל עליו גם להילחם אם צריך. נראה לי שאם בוחנים את ההיסטוריה רואים שקשה לבני לאומים שונים לחיות ביחד בשלווה. מי אמר ששני אחים חייבים לגור באותו בית? באמת שאין לי תשובות. אני רק יודע שאני לא דואג. אלהים אוהבנו, ואם נכסף להיות אליו, רק טוב יהיה לנו. אך מצד שני אם נדחה את אלהים מעלינו על ידי התנהגותנו הבלתי מוסרית ונודיע לו חד משמעית: לא צריכים אותך, מסתדרים לבד - מי יודע איזה שואה יכולה להתחולל? וכנראה שתתחולל.

למעלה