מי אתה ילד שלי ?

מי אתה ילד שלי ?

כדי לחנך את ילדינו וללמדם את הדברים שאנחנו רוצים שהם יהיו אנחנו צריכים קודם להכירם . ועכשיו יקפצו כל ההורים ויגידו - " אבל אנחנו מכירים את ילדינו ? הרי הוא הילד שלי " נכון שהוא ילדכם אבל האם אתם באמת יודעים מי הוא ? , מה הוא אוהב ? מה נטיות ליבו ?
כן...כן... גם את הילדים בגילאי 3-6 שנים צריך לחנך ולכן צריך להכיר אותם .
יש ילד שאוהב בעלי חיים , והשני אוהב לבשל , האחרת אוהבת להתגנדר מול המראה , יש ילד בישן ושתקן ויש ילד שלא מפסיק לדבר , יש ילדים שלא מפסיקים לגעת בך ולחבק אותך ויש כאלו שאם הצלחת לתת לו נשיקה או חיבוק כבשת את האוורסט .
אז איך נכיר אותם ?
נתבונן בהם ? במי שהם !! ולא במי שאנחנו רוצים שהם יהיו .
לכל ילד יש משהו שהוא הכי אוהב לעשות , משהו שהוא טוב בו גם אם זה משהו מאוד קטן - אבל בו הוא מעולה (קחו לדוגמא את תחרות האיות - יש ילדים שממש טובים בזה ).

אז בואו ניקח לעצמנו מספר רגעים ונחשוב ... במה ילדינו הכי טוב ?
בואו נפתח רשימה ארוכה במה הילדים שלנו הכי טובים - כתבו כאן למטה ...

יום קסום לכולם - אורלי כהן , נגיעות
סדנאות להורות נוגעת בגילאי 3-6 שנים

אני יהיה ראשונה שמשתפת ...

. יש לי חמישה ילדים וכל אחד טוב במשהו אחר ... האחד אוהב בעלי חיים , השנייה אוהבת לבשל , השלישית אוהבת לצייר הרביעית לרקוד ולשיר והאחרון בן השנתיים ... אוהב בינתיים להסתובב בין כולם ולהציק להם :)

--
יום קסום
אורלי כהן - נגיעות

MotheRonit

New member
לפעמים נדמה לי שההורים מכירים את הילדים

טוב מדיי. שהם מסנוורים. או מתבלבלים/מעורפלים (לא יודעת איך לנסח את זה) בשל רגשות - בשל חוסר אובייקטיביות.
מה דעתכם?

אני דווקא ....

לא חושבת שהורים מסנוורים או מבולבלים אני חושבת שהורים פשוט לא תמיד מודעים לכך שגם לילדים קטנים (בגילאי 3-6 שנים )
יש תכונות אופי והעדפות מסוימות . הם אומרים לעצמם לפעמים "הוא קטן ולא מבין ... " ולא בגלל רוע אלא הם לא מבינים שהילד נוטה למשהו אמיתי מבלי להבין ולהסביר זאת - זה היופי והתמימות בילדים בגיל הזה :)

למעלה