באמת? מי קובע סדר עדיפויות אם הוא לקוי או לא?
לגבי אישה שהולכת עם לק כשלילדים אין מה ללבוש ולאכול אני יכולה להגיד שאפשר לקנות לק בעשרה שקלים ואם העבודה דורשת מראה מטופח, אין לאישה ברירה אלא למרוח לק על הציפורניים גם אם אין לה לחם לכריך של הילד...

אבל אני אספר לכם סיפור נחמד:
איש אחד היה פעם בעל עסק לתובלה, חברה שהייתה קבלנית שעבדה במקביל לחברות תובלה קבלניות אחרות תחת מונופול גדול ומוכר שהעסיק אותם בקבלנות.
האיש הזה בהתחלה עבד עם משאית או שתיים ובהמשך העסיק עוד נהגים וקנה עוד משאיות.
האיש הזה הפך לבעל עסק מצליח שהצליח לקנות לו ולאשתו רכבים, היה לו אופנוע הארלי שכל כך חשק בו במשך שנים, לילדים שלהם לא היה חסר כלום והייתה להם דירת גג משלהם בלי משכנתא. שילם קאש מאני מזומן והדירה הייתה שלו.

יום אחד המונופול על חבריו החליט לסגור את הבסטה, מכרו אותה לאיש עסקים טייקון, החברים לקחו את הרווחים שלהם, המנהלים תלו שלטים על שערי העסק שהמקום סגור והטייקון העמיד מאבטחים שלא אפשרו לנהגים של החברות הקבלניות להיכנס למקום.

ביום בהיר אחד כמה בעלי חברות קטנות, עסקים קטנים, קיבלו זפטה לפנים ואגרוף לבטן.
היום האיש הזה הוא בעל חובות בתיקי הוצל"פ רבים, אשתו עזבה אותו והתגרשה ממנו וכשהיא חשבה שיש לו הרבה כסף לתת לה במזונות היא ויתרה על הדירה שרצה לרשום על שם הילדים כדי שלא יעקלו לטובת החובות שלו כי היא הייתה בטוחה (בעצת אביה ה"חכם") שאם היא תקח את הדירה היא תפסיד כספים רבים אחרים שהוא מסתיר ממנה.

האיש הזה הוא בעלי מזה שנה וחצי, חברי הטוב ביותר מזה כשנתיים וחצי והוא שבר כלי.
הוא עובד שוב כנהג סמי טריילר שכיר בחברה מוכרת וידועה כבר שנתיים לפחות והוא כמעט ולא בבית. עובד 20 שעות ביממה, 30 ימים בחודש.
מרוויח יפה מאוד בסך הכל אבל החובות וההוצאות שיש לו מביאות לכך שבסופו של דבר, מהמשכורת לא נשאר כלום להביא הביתה.
הבן אדם נושא בגופו את סרטן המלנומה, לאחר טיפולים כימותרפיים וכעת שוב צריך לחזור עליהם.
את הסרטן הוא "קיבל" במהלך שרותו הצבאי והצבא מתנער מאחריות.

ומה איתי?
כמה כבר אישה שהייתה גרושה קרוב לעשר שנים ומגדלת לבדה ארבעה ילדים מנישואים ראשונים ותינוקת בת כמה חודשים מהנישואים הנוכחיים יכולה להרוויח בימינו?
המשכורת האחרונה שלי, אחרי ששבתי מחופשת לידה, לא כיסתה אפילו את עלות המטפלת ונאצלתי להודיע בשבוע שעבר על התפתטרותי לצורך טיפול בתינוקת.

איך יכול להיות שזוג שעובד לא מצליח להביא אוכל לשולחן?

הנה, ככה!

כשנותנים לטייקונים להשתלט לנו על המדינה, כשנותנים לנוכלים להתנהל בשקט ובשלווה - התמימים והעובדים בפרך מדשדשים בבוץ ובחרא ואוכלים קש.