מי אשם

שניהם

אם ההורים עובדים ומתפרנסים בקושי ופשוט אין אוכל בבית - ויש המון מקרים כאלה!!!! אז קורת הגג חשובה יותר מאוכל והכסף הולך לחשבונות - בזה אשמה המדינה שהמדיניות הכלכלית שלה היא מדיניות של קפיטליזם חזירי שנותן לעשר משפחות עשירות עוד ועוד על חשבון האיש הפשוט שחוסך מילדיו.
את מוזמנת להגיע לכל בית ספר אקראי ולבדוק כמה ילדים מגיעים ללא אוכל מדי יום ביומו - כי אין בבית.

אם יש משהו אפילו הכי קטן ולא נותנים אותו לילד - ההורים אשמים

45Light

New member
זה פשוט לא הגיוני ששני ההורים

עובדים ואין אוכל בבית!!!!!!

יש סדר עדיפויות דפוק, כלומר ההורים לא יודעים איך להתנהל כספית כי את זה לא לומדים בבית הספר ומי שלא מבין בזה כלום פשוט נופל .

ראיתי אימהות שציפורניהן משוחות בלק יקר וילדים מוזנחים . לא חסרות דוגמאות כאלה וכאן הבעיה בעצם .

החיים מאוד מפתים ואנשים מאבדים את הצפון ומכאן. הדרך להתדרדרות מאוד תלולה .

נכון שישנם שסדר העדיפויות קלוקל

אבל יש גם אחרים.

קחי משפחה בת 6 נפשות: 2 הורים וארבעה ילדים, שחיים בשכירות. חשבון פשוט מאוד - תראי אין כמעט בכלל כסף לאוכל.
ואני לא מזכירה בכלל את המשפחות החד-הוריות עם מספר ילדים.

נותנת לך דוגמא פשוטה של ילדה שנמצאת בטיפולי על רקע של קשיים ריגשיים:
אם חד הורית וילדה אחת. אין אב. נעלם לו בעולם הרחב. הילדה לא מכירה אותו.
האם עובדת בשתי משרות של טיפול בקשישים, היות ואין לה מקצוע נרכש.
כדי שהילדה לא תסתובב ברחובות בשעות אחר הצהריים כשהיא בעבודה שניה - הילדה הולכת מיד אחרי בית הספר לצהרון ומיד לאחר מכן לחוג תחרותי המחזיק אותה עד השעה 19:00 כשהאם חוזרת מהעבודה.

האם משתכרת בשתי העבודות כ- 5000 ש"ח בחודש.

2500 ש"ח - שכירות של דירה כולל ועד הבית
250 ש"ח ארנונה
250 ש"ח חשמל
40 ש"ח גז
100 ש"ח ניידים לאם ולילדה כדי שתוכלנה להיות בקשר במהלך היום
600 ש"ח צהרון לילדה
300 ש"ח חוג לילדה
230 ש"ח נסיעות
השאר לאוכל, ביגוד, חומרי נקיון, ציוד לבית הספר וכו'

כמעט תמיד הילדה מדווחת בשבוע האחרון של החודש שנגמר האוכל בבית, ואז ממתינים שתגיע המשכורת של החודש הבא.

45Light

New member
גם כאן זה לא

ממש נכון לדעתי,

צהרון לא חובה . יש משפחה לא?

חברים או סידור אחר שייהנה זול יותר לאמא.

במצב כשלה כל שקל מקבל משמעות כפולה .

יש כאן מצב לצמצום גם אצלה ,. אם שמעת על עמותת פעמונים שאני חלק ממנה יוכלו לעזור לה להסתדר חודשית .

tch111

New member
כאשר אותם הורים "עשו" ארבעה ילדים

מה הם חשבו, על חשבון מי הם יגדלו, כמבוגרים הם צריכים להיות אחראים ולהוליד ילדים לפי היכולת הכלכלית.
לא ניתן להטיל הכל על המדינה.

Jen74

New member
חשיבה מקובעת ולא נכונה בעליל

אף אחד, אבל אףףףףף אחדדדד לא יודע מה יקרה בחיים שלו בעוד חודש, שלא נאמר בעוד כמה שנים.
כשמתחתנים, כמביאים את הילד הראשון, השני, השביעי, כשמתגרשים ומתחתנים שוב...
&nbsp
מאיפה אתה יודע מה יקרה לך?
מחלות, תאונות, אסונות.
&nbsp
גם השפלים בנוכלים שהצליחו לפלס דרכם אל ההון והמיליון מוצאים דרכם עכשיו אל חדרי חקירות ואל מאחורי סורג ובריח.
&nbsp
איש לא ידע מה ילד יום.
להאשים הורים במצבם הכלכלי בכך שלא תכננו נכון את עתידם?
הרי תראו מה צפוי לנו עם כספי הפנסיה שאנחנו חוסכים במשך השנים?
תראו מה קורה בביטוח לאומי שבן אדם משלם במשך שנים את הכספים שהמדינה משיתה עליו וכשמגיע יום והוא צריך עזרה דוחים אותו כאילו הוא מקבץ נדבות שלא מגיע לו דבר וחצי דבר.

tch111

New member
המקרים שאתה מציין, אכן קיימים גם כן

אך הם לא הרוב.

קליל 1

New member

Jen74

New member
באמת? מי קובע סדר עדיפויות אם הוא לקוי או לא?

לגבי אישה שהולכת עם לק כשלילדים אין מה ללבוש ולאכול אני יכולה להגיד שאפשר לקנות לק בעשרה שקלים ואם העבודה דורשת מראה מטופח, אין לאישה ברירה אלא למרוח לק על הציפורניים גם אם אין לה לחם לכריך של הילד...
&nbsp
אבל אני אספר לכם סיפור נחמד:
איש אחד היה פעם בעל עסק לתובלה, חברה שהייתה קבלנית שעבדה במקביל לחברות תובלה קבלניות אחרות תחת מונופול גדול ומוכר שהעסיק אותם בקבלנות.
האיש הזה בהתחלה עבד עם משאית או שתיים ובהמשך העסיק עוד נהגים וקנה עוד משאיות.
האיש הזה הפך לבעל עסק מצליח שהצליח לקנות לו ולאשתו רכבים, היה לו אופנוע הארלי שכל כך חשק בו במשך שנים, לילדים שלהם לא היה חסר כלום והייתה להם דירת גג משלהם בלי משכנתא. שילם קאש מאני מזומן והדירה הייתה שלו.
&nbsp
יום אחד המונופול על חבריו החליט לסגור את הבסטה, מכרו אותה לאיש עסקים טייקון, החברים לקחו את הרווחים שלהם, המנהלים תלו שלטים על שערי העסק שהמקום סגור והטייקון העמיד מאבטחים שלא אפשרו לנהגים של החברות הקבלניות להיכנס למקום.
&nbsp
ביום בהיר אחד כמה בעלי חברות קטנות, עסקים קטנים, קיבלו זפטה לפנים ואגרוף לבטן.
היום האיש הזה הוא בעל חובות בתיקי הוצל"פ רבים, אשתו עזבה אותו והתגרשה ממנו וכשהיא חשבה שיש לו הרבה כסף לתת לה במזונות היא ויתרה על הדירה שרצה לרשום על שם הילדים כדי שלא יעקלו לטובת החובות שלו כי היא הייתה בטוחה (בעצת אביה ה"חכם") שאם היא תקח את הדירה היא תפסיד כספים רבים אחרים שהוא מסתיר ממנה.
&nbsp
האיש הזה הוא בעלי מזה שנה וחצי, חברי הטוב ביותר מזה כשנתיים וחצי והוא שבר כלי.
הוא עובד שוב כנהג סמי טריילר שכיר בחברה מוכרת וידועה כבר שנתיים לפחות והוא כמעט ולא בבית. עובד 20 שעות ביממה, 30 ימים בחודש.
מרוויח יפה מאוד בסך הכל אבל החובות וההוצאות שיש לו מביאות לכך שבסופו של דבר, מהמשכורת לא נשאר כלום להביא הביתה.
הבן אדם נושא בגופו את סרטן המלנומה, לאחר טיפולים כימותרפיים וכעת שוב צריך לחזור עליהם.
את הסרטן הוא "קיבל" במהלך שרותו הצבאי והצבא מתנער מאחריות.
&nbsp
ומה איתי?
כמה כבר אישה שהייתה גרושה קרוב לעשר שנים ומגדלת לבדה ארבעה ילדים מנישואים ראשונים ותינוקת בת כמה חודשים מהנישואים הנוכחיים יכולה להרוויח בימינו?
המשכורת האחרונה שלי, אחרי ששבתי מחופשת לידה, לא כיסתה אפילו את עלות המטפלת ונאצלתי להודיע בשבוע שעבר על התפתטרותי לצורך טיפול בתינוקת.
&nbsp
איך יכול להיות שזוג שעובד לא מצליח להביא אוכל לשולחן?
&nbsp
הנה, ככה!
&nbsp
כשנותנים לטייקונים להשתלט לנו על המדינה, כשנותנים לנוכלים להתנהל בשקט ובשלווה - התמימים והעובדים בפרך מדשדשים בבוץ ובחרא ואוכלים קש.

רק ההורים. לנפנף במשפט "ההורים עובדים ומתפרנסים בקושי "

הוא חסר טעם ובגדר זריית חול בעינייםף וזאת כל עוד לא חוקרים מה הביא את ההורים למצבם זה.
&nbsp
מחקר רציני יוכיח חד משמעית כי רוב אלו שהגיעו למצב זה הגיעו עקב קבלת החלטות גרועה שלהם בלבד בגיל צעיר.
אם הם עשו טעויות למה המדינה (כלומר אני) צריכים לפרנס אותם?

Jen74

New member
אתה משלם מסים?

וואלה, גם אני וגם בעלי משלמים מסים.
אנחנו משלמים ביטוח לאומי. פעם גם שילמתי כעצמאית הרבה יותר ממה שאני משלמת כשכירה למרות שכעצמאית הרווחתי פחות ממחצית מהמשכורת שלי כשכירה.
גם בעלי שילם במשך המון שנים ביטוח לאומי במקדמות עצמאי וגם שילם ביטוח לאומי של העובדים שלו.
&nbsp
הפלא ופלא כשאנחנו באים לבקש קצת עזרה בביטוח הלאומי שולחים אותנו למלא טפסולוגיה ועושים לנו בדיקות מחמירות שלא היו מביישות את השב"כ והמוסד ובסוף מודיעים לנו חגיגים שאנחנו לא עומדים בקריטריונים.
&nbsp
עשיתי צבא, הוא עשה צבא.
אנחנו עובדים, עבדנו ונעבוד ומשלמים כל הזמן את כל מה שצריך לשלם.
&nbsp
למה אתה חושב שהמסים שאתה משלם מממנים את מי שצריך את העזרה הזאת?

למעלה