מי אשם לפי החוק?

• פותח הנושא enash
  • פורסם בתאריך

enash

New member
מי אשם לפי החוק?

המקום בתוך העיר ויש פקק אני עם הרכב הירוק רוצה לעשות פרסה(מותר) ומנסיון אני יודע שבמקום זה אי אפשר לעשות פרסה לכן לאט ובזהירות לוקח קצת ימינה בשביל שהפרסה תהיה רחבה ואצליח הכביש ממול פנוי ומאחורי אין אף אחד שנוסע שמאלה ומימין הנתיב רחב ולא מפריע לאף אחד שאני אגנוב קצת כאשר אני מאותת שמאלה ובמהירות אפסית התחלתי בביצוע הפרסה ועם המטר הראשון אני שומע שריקת צמיגים והאדום שלא יודע מאיפה ומתי הגיע נצמד עד הסוף שמאלה בשביל שיוכל לעבור לא יודע לאן אין לו ישר וכנראה לא הסתכל שאני מאותת שמאלה או שהתעלם נכנס בי ועיקם את דלת הנהג איפה הוא טס בכלל יש פקק ! ז"א בכל מקרה גם אם הייתי נוהג נכון היה נכנס בי נראה לי הכי נכון היה במקרה כזה לקחת פרטים של עדים אבל לא עשיתי את זה הוא מכחיש וטוען שאני הייתי כולי בנתיב הימני ושברתי שמאלה פתאום נראה לי שנינו אשמים אבל מה אומר החוק?

שניכם !

ערב טוב, מכוון שאני לא משפטן קבל את דברי בהסתייגות, - בכל תאונה שני הצדדים אשמים, חובת הזהירות מוטלת על כל נהג, מצד אחד אתה כותב "שבמקום הזה אי אפשר לעשות פרסה" אז למה לעשות דבר שברור לך שאינו ניתן ? מצד שני הנהג שמאחוריך לא פחות אשם היות והוא רואה את הכביש בזוית רחבה יותר.

UTM

New member
רוב האשמה עליך - לפחות 90%

אם הוא פגע בך אחרי שנסעת כמטר, סימן שהוא היה מאוד קרוב כאשר התחלת לפנות. אם הית מסתכל (לא דרך הראי אלא מסובב ממש את הראש) היית רואה אותו. אתה היית צריך לתת לו לעבור. היות ואתה עברת ממצב עמידה למצב נסיעה, וגם בצעת פניה שמאלה, היתה עליך חובה לתת זכות קדימה. חלק האשמה שלו היה שהוא ניסה להכנס במעבר צר. נהג עם הרבה נסיון (ודרגה גבוהה מספיק של פרנויה) היה יכול לנחש שאתה תנסה לפרוץ לכביש ולהאיט. אבל הסיכוי שהוא היה מספיק לבלום הוא קטן.

שירןן21

New member
החוק אומר שאתה אשם

אם היית לפניו והיית בולם אז הוא היא אשם כי לא שמר מרחק, אבל אתה בעצמך אומר שהיית בחלק גדול בנתיב הימיני עם הרכב אזיי תפסת שתי נתיבים.. זו עבירה אחרת בפני עצמה.. לגבי הפרסה החוק "מאפשר" אז לא מותיר מצב , החוק מאפשר לך לבצע פניית פרסה בתנאי שהיא תהיה בטוחה ללא כל סכנה כמו נסיעה אחורה , החוק מאפשר אך לא מתיר בכל מצב , ככה החוק בעצם מכסה על עצמו.. אמרת שבמקום הזה מאוד בעייתי לעשות פרסה , אז כל אדם בריא יסיק מזה שאם זה בעייתי זה מהסיבה של המסוכנות של הפנייה עצמה (חוסר מקום,ראות לקויה וכו') ופה החוק אומר לך שאם הייתה מסוכנות עברת על החוק ופניית הפרסה לא חוקית. הכי חשוב שלא ניפגעתם , לגבי אשמים כדין עדיף לך לפנות כבר לביטוח.. אם נפגעת או שגם אתה חש בסתמונת הכאב המאוחר פנה לביה"ח לזכיר רפואי ואז לבוחנים של אותו מחוז שזה קרה בתחומי שיפוטו . בהצלחה

r a n 2 9

New member
לפי תיאור המכה אצלך ברכב ולפי הציור

שנתת כאן, אני מתעלם מהאוביקטיביות שלך מבחינתך ונצמד לציור והמכה ברכב שלך לפי התיאור שנתת, אתה אשם בהרבה מאוד סעיפים כמו עבירת נתיבים, כניסה לדרך לא פנויה ,חוסר זהירות ועוד. אם תלך עם זה לשופט, תצטרך לתת הרבה הסברים לאופי המכה שלך ולגבי הציור לעומת זה שאתה מספר, שלדעתך הוא אשם.

enash

New member
תודה לכולם ושאלה לגבי הביטוח

אצלו אין נזק בכלל אבל אצלי טיפה התעקם הדלת וקצת שריטות בדקתי במוסך ואמרו שזה יעלה 500 ש"ח להחזיר את המצב לקדמותו אני חשבתי על משהו יותר פשוט לעשות פוליש ווקס ולתקן בצורה פשוטה אבל לא מסכימים הם עושים רק יסודי השאלה, אם מישהו מכיר לפני שאני פונה לביטוח לשאול אותם אני רוצה לדעת אם הביטוח שלי שהוא מקיף יכולים לטפל בזה ואם זה דורש השתתפות עצמית?

UTM

New member
מנסיון (לא רשמי)

א) תמיד יש השתתפות עצמית. לפעמים אפשר לתבוע אותה מהצד השני (אם אפשר להוכיח בבית משפט לתביעות קטנות את האשמה) אבל זה לא פשוט (ובמקרה שלך ממש בזבוז זמן). ב) במקרים בהם הנזק קטן (לא הרבה יותר מההשתתפות העצמית) יש לשקול האם להגיש תביעה לביטוח: ההחזר הכספי יכול להיות לא כדאי אם מפסידים את ההנחה של "העדר תביעות". ג) אלא אם כן יש ברכב כבר הרבה מכות אחרות, החיסכון שלך עלול לא להשתלם בזמן מכירת הרכב.

חבל על הזמן-

עלות התיקון לדבריך הוא מתחת לדמי ההשתתפות העצמית שלך, שלם לפחח ולהבא תחשוב לפני שאתה עושה. אין לך מה לחפש בבימ"ש חבל על כספך וזמנך.

car is

New member
האשמה היא עלייך

חתכת נהג בנתיב שלא שלך התאונה עצמה נגרמה בגללך.

שלום30

New member
הכביש הוא מקום דינאמי מאוד

לא אחת קרה לי שרציתי לפנות שמאלה או לעשות רוורס ולפני שהתחלתי את הפעילות בדקתי והכל מסביב היה ריק, 3 שניות לאחר מכן כשכבר התחלתי לנסוע צץ מישהו לידי \ מאחרי ולא ראיתי מהיכן הגיע... הדברים משתנים בכבישים בצורה מהירה ביותר ולא ניתנת לחיזוי. אתה רק מזיז את הראש לצד ימין וכבר מישהו עלול להתקרב מצד שמאל (שלפני שניה היה נקי)

למעלה