מי אשם, ומה עושים?

MexMex

New member
מי אשם, ומה עושים?

אחרי שהתרגלי לצמיג קדמי BT090 (רוחב 120, אבל בפועל יותר) שהוא בעל פרופיל מעוגל יחסית, חזרתי עכשיו לסליק (יותר מחודד, פחות רחב, אם כי 120 גם הוא). האופנוע פשוט "נופל" לתוך הפנייה, במקום להישכב לתוכה בצורה הדרגתית. מה שמערער לי את הבטחון. מכיוון שכנראה נשאר עם הסליק, מה אני יכול לעשות כדי למתן את התופעה? להוריד לחץ אויר? גם ככה אני רוכב על 20-22 קר... המזלג למטה במשולשים, פלאש. רעיונות? M.

45degrees

New member
תחזיר את המזלג למצב איטי

יותר, ותוסיף לחץ אויר מקדימה לאזור ה 26-27 PSI ה "נפילה" של הסליק היא כי אין לו מספיק גומי בתחום אמצע ההטיה - הכל נמצא בזוית שמתאים להטיה מלאה. היתרון הוא שאתה יכול להגזים בהיסטריה בכניסה בהטיה עם ברקס דיקמי בלי לפחד. החסרון הוא בנפילה פנימה ובנענועי ראש ביציאה מהטיה.

MexMex

New member
לא ברור לי...

להעלות לחץ אויר? הרי זה יחדד עוד יותר את הפרופיל של הצמיג, לא? ומה זאת אומרת "להחזיר את המזלג למצב האיטי"?

45degrees

New member
הסליק לא צריך להתעוות כמו צמיג כביש

בשביל לספק רמות אחיזה גבוהות. כאשר הלחץ גבוה יותר - הוא מגיב יותר טוב, ופחות "מתנדנד" בפקודות חדות. במצב זה האופנוע עדיין נופל לפניה, אבל בסוף הנפילה אין את "נדנוד" המעצבן (או ה"התיישבות" של הצמיג) כמו עם לחץ נמוך. לי התנהגות האופנוע הפכה יותר מדויקת עם לחץ גבוה בסליק מאשר עם לחץ נמוך. לגבי המזלג: כאשר הבקבוקים מוגבהים בתוך המשולשים, אז ההיגוי מהיר יותר וחד יותר על חשבון היציבות. כוונתי למצב ההיגוי האיטי יותר היא להוריד חזרה את המשולשים במזלג על מנת לפצות על מה שהסליק נותן במהירות הכנסה של האופנוע להטיה. אני גיליתי שהבעיה הכי גדולה להיגוי זריז מדי אינה אף פעם בכניסה לפניה אלא דווקא ביציאה ממנה. כשהאופנוע בחצי הטיה ובתאוצה מלאה יש יותר מדי נענועים של הכידון מצד לצד - כמו באופנועי כביש. תחפש את הגובה המתאים של המזלג במשולשים לשימוש בצמיגי כביש ובסליקים. לא מדובר בהכרח על אותו גובה. לגבי בטחון בפניה: הכניסה לסיבוב צריכה להשתנות עם סליק לא בעדינות אלא יותר בברוטליות. במצב הזה הסליק במיטבו. בנוסף - בפול הטיה הוא מאפשר לדחוף הרבה הרבה יותר חזק את הכידון. זה מין TRADE OFF מעצבן. אם תמצא צמיג שנותן גם את מה שהסליק עושה בהטיה מלאה, וגם מאפשר תגובת היגוי מעוגלת ומעודנת כמו צמיגי כביש סטייל PILOT RACE 2 - מצאת את הצמיג האידיאלי.

MexMex

New member
המון אינפורמציה, אבל...

אין לי בעייה של נענועי ראש, בשום מצב. כל מה שמטריד אותי, זאת הנפילה לתוך הפנייה. פשוט לא זכרתי את זה כך מהשימוש הקודם בסליקס, ועכשיו, אחרי הBT090, זה מרגיש משמעותי... M.

שחרלרט

New member
מאמילההההההה

תיתרגל,אני מבטיח לך אחרי כמה הקפות,אתה תישכח,ועוד יותר טוב,אם תחזור לBT90 אתה תיתבאס ממנו כי הוא ירגיש לך כבד.

כ לוין

New member
אכן, צריך להתרגל

ויש גם בשביל מה... הסליק מקדימה יכול לספוג עומסים גבוהים יותר מבחינת מהירות ההיגוי, וכתוצאה מכך מידת האגרסיביות שאתה יכול להכניס את האופנוע להטיה. היתרונות הם בכניסה מהירה מאוד לפניות - אם תתחיל לבטוח בצמיג הקדמי שיפנה אותך במהירויות שלא תמיד ניראות הגיוניות... אבל ככה זה אמור לעבוד. יש גם יתרונות של מצב המיתלים אחרי פקודת היגוי מהירה יותר. אחרי שמתרגלים להיגוי המהיר אפשר להעלות משמעותית את מהירות הכניסה לפניה, ובעצם 'לעקוף' את מגבלת המהירות המוכרת לך כרגע (היגוי עגול ואיטי). אין ספק שזה יותר מפחיד, אבל איך אומרים: באת לזיין או לזיין בשכל?
אני מניח שמדובר בסליק במידה 120/76?

MexMex

New member
הבנתי אותכם...

מה שמוזר לי, שלפני זה רכבתי על אותם סליק בדיוק, ופשוט לא זכרתי שהיתה לי בעייה כזאת. אחרי תקופה עם הBT090, זה פשוט מרגיש מוזר לאללה... הצמיג הוא של ברידג'סטון במידה 125/600R17 (יעני, אפילו יותר רחב מה BT, ולא כמו שכתבתי קודם). בקיצור, להתרגל מחדש ופשוט להיות יותר אגרסיבי. בנתי. M.

45degrees

New member
יכול להיות שהכיול של המזלג או הבולם

האחורי השתנה מאז השימוש הקודם בסליק?

למעלה