מי אני?

NeverMind90

New member
מי אני?

אני בת 24 עם רזומה דו-ספרתי של גברים. ההתנסות הראשונה שלי הייתה בגיל 16 שלאחריה הייתה בסוג של טראומה למשך שנתיים ואז גיליתי את חדוות המין.
הרעיון של מיניות קוסם לי, כשאני במיטה אני מרגישה כאילו אני דמות בסרט ולא עצמי וההתרגשות לפני כל פרטנר חדש בהחלט מוסיפה לי עניין לחיים. הבעיה מתחילה שלאחר מספר בודד של פעמים שבהם אני מקיימת יחסי מין עם אותו אחד אני מואסת בהם ומעדיפה להעביר את הזוגיות שלי למצב של שיחות-יציאות-התכרבלויות ולוותר על הפן המיני. לפעמים גם נדלקים לי ניצוצות של מיניות כשאני שיכורה אבל רוב הזמן אני לא מרגישה צורך בסקס, עד שאני לא פוגשת מישהו שאני נמשכת אליו ואז מתחילה ההתלהבות ממשהו חדש וחוזר חלילה.
ההתלבטות העיקרית שלי היא אם אני א-מינית שפשוט אוהבת את ההתרגשות שבהתחלה ולכן מוכנה לעשות סקס או שאני סתם בחורה שצריכה מישהו שיגרום לה לחשוק בו.
מה גם שאני לא לגמרי סגורה ביני לבין עצמי אם אני נהנת מהאקט עצמו או רק מההתלהבות מסביב.

מישהו מצליח להזדהות?

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה לפורום

שאלות חשובות, אין ספק. אני תוהה באיזה שלב את מזהה את עצמך כא-מינית? כלומר, יש לך משיכה מינית לאחרים למרות שהיחסים ביניכם משנים פזה אחרי זמן מסוים, אבל עדיין את נמשכת מינית גם אחרי כן.
יכול להיות שאת נמצאת על הסקאלה הא-מינית של דמיסקסואלים או Gray-A, כלומר יש לך משיכה מינית, אבל רק בסיטואציות מסוימות.

אני מצרף כאן שני קישורים בנושא, אולי זה יחדד כמה דברים:

http://www.asexuality.org/wiki/index.php?title=Gray-A_/_Grey-A

http://www.asexuality.org/wiki/index.php?title=Demisexual

בכל מקרה, רצוי לקרוא את הדברים ולראות מה מתאים לך, עם מה את מזדהה, אולי בכלל לא, אולי זה מתאים בול..לא חייבים להחליט מיד כמובן. אנחנו נמצאים כאן ונשמח לעזור לך בהמשך אם תרצי, לענות על שאלות, להמשיך להתלבט ולשתף :)

NeverMind90

New member
לפני שקראתי את הלינקים

יש לי מספר סיטואציות שגורמות לי להרגיש על גבול הנטולת מיניות - קודם כל כשהיחסים משנים פאזה, אבל זה קרה לי פעמים בודדות כי אני לא בדיוק הטיפוס שמחזיק קשרים לאורך זמן ארוך, והסיטואציה היותר נפוצה היא שאני רווקה ולא מעוניינת באף אחד ובמצב הזה אני גם לא מרגישה מחסור במין.
אני לא יודעת אם אני מרגישה בצורה הזו כי אני עמוסה מעל ומעבר בחיים שלי או כי אני פשוט על גבול הא-מינית.

אגב, המשיכה המינית אצלי לא בהכרח מתקשרת למשיכה רגשית (כי אני די אטומה רגשית) אלא יותר למשיכה מנטלית. כלומר, אדם שלא יעניין אותי מה יש לו להגיד גם לא יגרום לי לחשוק בו.

ההסבר שלי למה שקורה איתך

קודם כל, אני באופן אישי לא הייתי קורא לך א-מינית, כי זה לא דומה לשום דבר שראיתי בקהילה, ונראה שאת כן נמשכת לאנשים מבחינה מינית. *אבל* לא מזמן ראיתי הרצה באנגלית (לינק למטה) שמסבירה את ההבדל בין אהבה ותשוקה, ומראה איך אדם שעבר מתשוקה לאהבה פחות רוצה מין ודברים דומים.
&nbsp
לי זה נראה שאת מיוחדת בשני דברים:
1. הליבידו שלך מאוד נמוך
2. המעבר אצלך מתשוקה לאהבה הוא מהיר וחזק מהרגיל - וכל פעם שאת רוצה מין שוב, זה כי התשוקה שלך ניצתה על ידי משהו - בין אם על ידי שינוי בקשר (שהרבה פעמים מצית תשוקה), על ידי שכרות, או על ידי דבר אחר.
&nbsp
אבל, אני מודה, אני לא באמת מבין בזה. אל תאמיני לי רק כי נשמעתי מבין, תחקרי את עצמך ותתאימי לעצמך הגדרה. למשל, תשאלי את עצמך דבים כמו "אני נהנית מהמין בתחילת הקשר?"
&nbsp
מוזמנת לענות או לדבר איתי בפרטי אם תרגישי צורך.
שיהיה לך יום טוב!
&nbsp
(והנה הלינק)
https://www.youtube.com/watch?v=Siru3n3zIbM

מקמיקא

New member
אני סתם זורק לאוויר

אבל אולי הסיבה ש'נמאס לך' מהסקס זה כי את מבינה שאת לא מתלהבת מהבן אדם כמו בהתחלה?
אולי את דמי-סקסואלית - כלומר, מעוניינת בסקס רק כשהוא בא לצד אהבה - ולא יצא לך למצוא אהבה שתחזיק?
&nbsp
בסוף אף אחד לא יכול להגיד לך מה את חוץ ממך, וגם אז חשוב לזכור שכל ההגדרות והשמות נועדו לעזור לך להבין מי את, ולא להגיד לך מי את. בסוף את צריכה לשאול את עצמך מה את רוצה ממערכת יחסים, פנטסטי ככל שזה היה עשוי להשמע, ולשאוף למצוא מערכת יחסים כזאת

ברוכה הבאה!

תגובה מאוחרת, אבל אני מקווה שאת עדיין קוראת כאן.
ממה שאני קוראת בין השורות, יש אצלך המון בלבול וסוג של בריחה מעצמך בלי קשר בכלל למיניות.
טוב וחשוב לדעת שלא חייבים לרצות מין, בן אם תמיד (א-מיניות) ובין אם לפעמים / בתקופות / תנאים מסויימים.
אחרי שיודעים את זה, ההגדרות פחות חשובות.
מה שיותר חשוב, כמו שציין מקמיקא, זה להבין מה את רוצה ולמה את לא מצליחה להחזיק קשר / להרגיש כלום / מאבדת את החשק המיני (בהנחה שהוא בכלל קיים או כמו שציינת זה התרגשות של ההתחלה)?
אני מרגישה (אם כי אני באמת לא יכולה לדעת וזה סוג של ניחוש פרוע לחלוטין ממעט הדברים שציינת), שכשתעני לעצמך על השאלות האלו, התשובה לגבי המיניות שלך תגיע לבד אח"כ.
את יכולה למשל להתחיל בזה שתלכי אחורה להתנסות הראשונה שלך שציינת שהשאירה בך טראומה ותשאלי מה היא עשתה לאישיות שלך/למבט שלך על מערכות יחסים וסקס.
אולי זה ייתן לך תשובות ברורות יותר למצבך היום.
&nbsp

למעלה