"מי אני"

"מי אני"

נסו לחוות איך זה כאשר משילים את המקצוע גם אם אתם במקצוע הזה עשרות שנים ועוסקים בו מרבית שעות היום. נסו לחוות איך זה כאשר משילים את מקום המגורים. זה שבו בחרתם או נאלצתם לגור ואליו אתם חוזרים כל יום. נסו לחוות איך זה, בלי השם שלכם. הניחו בצד את השם שלכם. הניחו למערכת הערכים שלכם, לעקרונות או לדת או לאידיאולוגיה, שמאוד חשובה לכם. השילו את הסטטוס - נישואין או קריירה או כל סטטוס אחר. השילו את השייכות - אתם לא אמא, אבא, אח או אחות, בן או בת, בת-זוג או מאהבת. עזבו את המגדר - אינכם אישה, אינכם גבר. תוסיפו חופשי עוד ועוד דברים שמשמעותיים כיום בחייכם השילו תחוו ואם מתאים לכם שתפו. מה קל לכם להשאיר מאחור ומה לא יעלה על הדעת? שבוע נפלא לכולם

jozefin3

New member
../images/Emo12.gifמה ישאר../images/Emo13.gifלי../images/Emo24.gif

ובנימה רצינית יותר
נשארת אישה ...ואמא....
ואת השאר משאירה בהפנמה
עירית זה תרגיל לא פשוט...

jozefin3

New member
../images/Emo152.gifאיזה פדיחות../images/Emo9.gifבילבלתי בשמך, עידית../images/Emo9.gif

זה בגלל שקפוא לי

האני האמיתי והאני השקרי שלי

האני האמיתי: המקצוע שלי שלבוש עלי כמו כפכפה מקום המגורים הקבוע תודה לחצי השני
השם שלי מודה להורי על הבחירה המוצלחת
הערכים שלי שנבדקים ללא הרף ובימים קשיים אני נאחזת בהם כעוגן. אידיאולוגיה שהתחילה מנקודה א והיום אני במקום אחר. סטטוס נשואה לעצמי ולבן זוגי ביחד ובלחוד. אמא שילדי זורמים בדמי ומעניקים לי המון אושר. מגדר - טוב שלא עשני גבר תודה אלוהים.
בת כלה וחברות משקענית. פעילה התנדבותית. האני שקרי: דת שאני לא מחוברת לחלוטין. בריאותית יש הרבה מקום להשקעה
אחות רק לאח אחד הייתי רוצה גדוד אחים ואחיות. בילויים וטיולים הרבה פחות מאשר באמת הייתי רוצה. לוקחת אתי תובנות מהתרגיל.

וואללה... תרגיל מעניין...

אבל האמת היא שאני כל הזמן כל הזמן בחיבור מודעות למקום הזה בי. בכל רגע נתון שואלת את עצמי את השאלה הזו, וכלפי רוב העניינים אני גם די משיבה... קל לי להשאיר מאחור- או "לא אני": 1. סטטוס הסינגלית המאוס וממוצה 2. הקריירה המיותרת בהייטק 3. הבריאות הדורשת השקעה 4. ה TV 5. הסיגריות (לא הרבה, אבל מספיק כדי לבאס) 6. הצרכנות והבזבזנות. 7. הקושי למצוא מוקד עוצמה פנימי 8. התזונה המבולגנת (אם כי רוב הזמן לא מקולקלת...) בחיים לא יעלה על דעתי- או "לגמרי אני": 1. הריקוד 2. ההשקעה בגוף 3. הספרים והקריאה בכלל 4. החברים הטובים באמת. 5. המשפחה הגדולה, הקשה- אבל אהובה. 6. הניסיון חיים 7. הרגשות (למרות שלא תמיד אני שמחה בהם...) 8. מוזיקה 9. נשיות דברים שעוד לא החלטתי לגביהם: 1. הסיגריות (ברור שיום אחד כבר לא!) 2. הוא 3. האמהות היחידנית

מגי 336

New member
מי אני ../images/Emo20.gif

לא משאירה מאחור: * את היותי אמא * את היותי בת * את היותי רעיה * את היותי אחות, נכדה, דודה ואחיינית... רואה את כל אלו כמכלול... אני והמשפחה שלי, הקרובה והמורחבת. * שמי הוא המהות שבי, אני בחרתי בו. הוא שלי, הוא אני. * האהבה שקיימת בתוכי. * לא יכולה להשאיר מאחור את כל מה שלמדתי... אם מדובר בידע רוחני, מקצועי, ידע שרכשתי באמצעות קריאה / הקשבה / ציפייה, נסיון... כן משאירה מאחור: * העבודה הנוכחית שלי ... מקווה שיהיה לי אומץ. * את הכעסים שיש בי עדיין. אלו שעדיין לא השתחררתי מהם לצערי. * ספקות מכל סוג שהוא. * חוקים דתיים שלא ברור לי מדוע נחקקו. * חוקים אזרחיים שגורמים לי לחוש מנוצלת לרעה.

מגי יש לך את היכולת להניע אחרים בצורה נפלאה

אם היית צריכה ללמד אנשים לוותר על כעסים מה היית אומרת להם?

מגי 336

New member
שאלה טובה

אני מיישמת את מה שאני מייעצת לאחרים ואכן השתחררתי במהלך השנים מכעסים שנצברו, איך ? סלחתי... הסליחה היא בעצם השחרור של האדם הכועס. כשאת סולחת למישהו - את לא עושה לו טובה את עושה בעצם טובה לעצמך ע"י כך שאת מוציאה מתוכך את ה"גוש השחור" שהוא הכעס. הכעסים שעדיין נשארו בי - אני לגמרי מוותרת עליהם, הם לא חלק ממני, ואני בהחלט עובדת על זה...

הציפור פמפלה / נורית זרחי

הציפור פמפלה כל מגרעת בעולם הייתה לה: סקרנית, גנדרנית, זמרנית, ישנונית, טפשונית , ושכחנית. הרגישה הציפור פמפלה שאי אפשר לחיות כך הלאה. ביום הראשון גברה על הרצון לישון. ביום השני חדלה להיות שכחנית. ביום השלישי פסקה מכל הרהור טיפשי. ברביעי חדלה להסתקרן, בחמישי להתגנדר. בשישי גברה על הרצון לשיר, ובשבת לא נשאר לה על מה לוותר. וכך קרה לפמפלה בסיום, שלא נשאר לה כלום.

ואז?

מה קרה לציפור פמפלה לדעתך? לדעתי הכלום יאפשר לה להיות מי שהיא רוצה להיות באמת. אהבתי מיה את השיר

הנתוח שלי שונה

אני חושבת שההוויה שלנו בנויה גם מהחסרונות שלנו ואם נמגר את כולם נצא נחסרים. מה גם שזה בלתי אפשרי. אני ממליצה לחיות איתם בשלום... רק שיש לדאוג שהם לא ינהלו אותנו.. אלא אנחנו ננהל אותם. ככה בקצרה

לחיות בשלום זה תמיד השאיפה../images/Emo13.gif

אין הכוונה חלילה לשחרר בבת אחת את החסרונות. כל שנוי הוא תהליך הנכון בצעד אחר צעד. להעצים את העוצמות ותוך כדי לצעוד לשינוי. נהניית מהשיח המעצים

אליענה5

New member
החסרונות

ברב-שיח על החסרונות נראה לי שיש להגדיר מהו חסרון. מה שאני חושבת שהוא חסרון מה שאחרים חושבים שהוא חסרון לגבי הנ"ל כי זה "לא יפה, לא מקובל, לא נעים" או מצופה ממני ש... לטעמי כל אחד, לאחר ש"הסתכל" על עצמו ובתוך עצמו - הוא הקובע . אני אוהבת את הביטוי "אשפתו של האחד הוא אוצרו של אחר..." (תרגום חפשי מאנגלית) אליענה מוזס מאמנת אישית לזוגיות, העצמה אישית ומעברים

אהבתי את מה שכתבת ../images/Emo140.gif

ומסכימה איתך. (התחלה נהדרת לתשובה שלי
) ומכיון שכל אחד רואה בנתונים המוצגים בפניו משהו אחר הרי שיש בו באותו "נתון" (תכונה הרגל וכד') צדדים שונים. אם כך אז יש אפשרות להראות לך צד אחר של ה"חסרון" שלך. של אותו דבר שמאוד מפריע לך... ומשם לצאת לפתרון.

למעלה