מי אני שיר ישראלי

מי אני שיר ישראלי

בהתאם לבקשת הילה הייתי היום בכנס שהיה בבר אילן. יותר נכון במושב אחד שהיה בכנס. שמה קישור למה שכתבתי בפורום אריק http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1654&msgid=98657387 שאלות מרכזיות שהועלו שם לדיון:
האם יצירתיות היא דבר מדיד
האם יצירה היא דבר אינטואטיבי או תבוני, האם צריך סוג של עבודה פורמלית
מה גרם לבוגרי רימון להצליח כ"כ, שהתעשיה פחות מגווונת.

pRimaVeriTaVIV

New member
אני יכול לחפור פה שעות../images/Emo121.gif

אבל לשמחתכם, אני אוותר על העניין
בהחלט לא האם יצירה היא דבר אינטואטיבי או תבוני, האם צריך סוג של עבודה פורמלית
מבחינתי יצירה היא כל דבר שאדם יוצר, זה יכול להיות גם שירה וגם ריקוד וגם נגינה וגם ציור, ועוד הרבה דברים מה גרם לבוגרי רימון להצליח כ"כ, שהתעשיה פחות מגווונת
אני לא חושב שזה קשור לרימון. יש פי יותר משתיים בוגרי רימון שלא הצליחו, מאשר אלה שכן הצליחו. יכול להיות שכשאומן שלמד ברימון מתפרסם, מתייחסים אליו יותר כי הוא לכאורה כשרוני בגלל שהוא למד ברימון, או שמחשיבים אותו כחבר של מירי/קרן/איה/אריק/איתי ובגלל זה מחשיבים אותו אוטומטית ככישרוני. בכל מקרה, אני לא חושב שאם יצא אומן מאוד לא כישרוני מרימון הוא יזכה להצלחה מיוחדת. גם אם בהתחלה יתייחסו יותר, כדי שימשיכו להתייחס האומן צריך להיות טוב (למשל אריק, אני מניח שבהתחלה התייחסו אליו יותר, וגילו שהוא שווה משהו ולכן ההתייחסות המשיכה). העיקר שאני לא חופר

hilali1

New member
תודה רבה../images/Emo70.gif

נדמה לי שאביב חפר המון המון בשביל שנינו

../images/Emo9.gifעכשיו אכתוב את דעתי

מה שיצירתי בעיני אחד לא בהכרח יצירתי בעיני אחר. וזה מה שיפה בה
האם יצירה היא דבר אינטואטיבי או תבוני, האם צריך סוג של עבודה פורמלית
השילוב הוא המנצח. צריך לפעול על פי אינטואציות כי צריך להקשיב לעצמך. אך גם לימודים ועבודה פורמלית מקנים הרבה. מה גרם לבוגרי רימון להצליח כ"כ, שהתעשיה פחות מגווונת.
אולי הרצון להיות כמו כולם, אולי זו תופעה שלהיות חלק מעדר שגרם לאנשים שנשמעים קצת שונה וחריג להתקבל במבט עקום ולקבל ביקורות לא טובות. אולי הרצון להיות כמו בחו"ל. יש הרבה סיבות.

למעלה