מי אנחנו ?

עננים.

New member
מי אנחנו ? ../images/Emo39.gif

שאלה שאנו שואלים אותה,מי אנחנו? ואללה חתיכת שאלה (חלק משעורי הבית) מתוך כל הדיסקוסים שדוסקסו בצורה מדוסקסת ועמוקה אני מקבל רושם שאנו מסתובבים סביב שאלת השאלות. מי אנחנו יכול להיות, מה יעדנו? (עתיד), מי אנחנו יכול להיות, מה אנחנו עכשיו (הווה) ומי אנחנו יכול להיות, למה אנו מה שאנו? (עבר). כל שלושת השאלות הן נכונות למה אנחנו. מה אנו משקפים, מה אנו אוהבים או שלא אוהבים, בבסיס שלושת השאלות יש את מה שאנו רוצים להיות ומה שאנו לא רוצים להיות, בבסיס השאלה מי אנחנו יש את החיפוש אחר זהות, זהות האדם. אומר שכמספר בני האדם כך מספר התשובות למרות המכנה המשותף הקיים לכולנו. אני חושב כי כאשר נטיב להבין את משמעות השיקוף/ההקרנה היוצא מאיתנו או המתקבל מהחוץ כל אחד בדרכו יטיב להבין את המשמעות של מי אנחנו, או מי אני. התרשמתי רבות מכתבתו של אפי בנושא לחיות את ה"הווה" (הקטע): "מצב חייך מתקיים בזמן, חייך הם עתה. מצב חייך הוא חומר של המיינד, חייך אמיתייים. מצא את המעבר הצר המוביל לחיים, שמו הוא ´הווה´. הבא את חייך לרגע העכשוי. מצב חייך יתכן ויהיה מלא בבעיות, רוב מצבי החיים הם כאלה, אבל ראה אם יש לך בעיה כלשהי ברגע זה. לא מחר או עשר דקות מעכשיו, אלא ממש עכשיו, האם יש לך בעיה עתה?. כאשר אתה מלא בבעיות, אין מקום למשהו אחר. אין מקום לפתרון. לכן בכל הזדמנות פנה מקום, צור מרחב כדי לגלות את חייך הקבורים מתחת למצב חייך. השתמש במלוא חושיך, היה היכן שאתה, הבט סביב, רק הבט, אל תתרגם, ראה את האור, צורות, צבעים, היה מודע לנוכחות השקטה של כל דבר, היה מודע למרחב המאפשר לכל דבר להיות. הקשב לצלילים, אל תשפוט אותם, הקשב לדממה שמאחורי הצלילים. גע במשהו, בדבר כלשהו, חוש ואשר את היותו. שים לב לקצב נשימתך, חוש את האויר הנכנס והיוצא, חוש את אנרגית החיים בתוככי גופך, אפשר לכל דבר להיות, פנים חוץ, אפשר את ההיות של כל הדברים, כנס לעומקו של הווה. בדרך זו אתה מניח מאחור את העולם המנטלי\אבסטרקטי, את עולם הזמן. אתה יוצא מהמיינד המטורף המייבש אותך מאנרגיית החיים, בדיוק כפי שהוא מרעיל והורס לאט אבל בשיטתיות את אמא אדמה, אתה מתעורר מתוך חלום הזמן אל תוך ההווה." מה שמוביל אותי למחשבה כי כאשר נביט בטבענו האמיתי כפי שהוא משתקף מתוך הטבע נקבל תשובות רבות עוצמה ומודעות למה שאנו באמת. כאשר אנו בוחנים השתקפות של האחר או כאשר אנו בוחנים השתקפות שלנו אנו טועים בגדול (דעתי) מכיוון שאין אנו בשלים מספיק לבחון שיקוף זה, אנו לא אובייקטיביים, אנו עושים מניפולציות במידע המתקבל ומקבלים רק מה שניראה לנו נוח ומתאים או משהו שאנו יכולים להתמודד איתו. כאשר אנו בוחנים את הטבע, אנו בוחנים אותו ללא עבר, או בוחנים אותו ללא עתיד אנו בוחנים את הטבע בזמן הווה. כאשר אנו בוחנים את הטבע אנו בעצם משקפים את הפוטנציאלים שלנו להבין, ליראות, לשאול ולחפש תשובות, נכון הוא שהתשובות לא קשורות ישירות אלינו, אך הן יוצאות מתוכנו, הבה אומר אנו משקפים את עצמנו בפני עצמנו בהשפעת גירויים חיצוניים ללא שפיטה, ללא צפיות, ללא מניפולציות ומאוד אובייקטיביים לקיים, לטבע. אהבתי את כתבתך אביר בנושא האינטואיציה בשרות מנגנון ההישרדות. כתבת על אינטואיציה של הדוב, כתבת על מודעות הדוב, כתבת על המידע המתקבל ובא לידי ביטוי בהתנהגותו של הדוב (עומק המערה) אין לי ספק כי אילו היינו צריכים לבחון את אותו שיקוף הבא מהדוב בבני אדם המסקנות היו שונות לחלוטין, כי השיקוף המתקבל מבני אדם, הוא בעצם השיקוף המתקבל מעצמנו, (אנו קולטים את השיקוף שיש בנו) ואילו השיקוף המתקבל מהטבע אנו מקבלים כטהור. בטבע יש את כל מה שיש בנו, בני האדם כך בצורה טהורה ואלוהית, הטבע אינו תוצר/מוטציה של אגו, חינוך וחברה כפי שאנחנו, לטבע יש חוקים, חוקים שאנו לקחנו עידנו אותן מצד אחד ומצד השני שינינו את סדרי בראשית. אדם המחפש את המשמעות מי אני?, מי אנחנו? צריך (לדעתי) להתחבר אל הטבע, דרכו להבין את הטבע הקיים בו, לקבלם בכל זמן כפי שהם, לעדן אותם במידת הצורך ע"מ לאפשר המשך חיים בחברה המתוקנת הקיימת היום או להתנתק מהקיים וללכת למקומות המאפשרים התעסקות ולימוד הנושא מי אני, ולשם מה אני פה, כאן ועכשיו. אדם המחפש את משמעות מי אני? צריך להבין כי שאלתו זו לא נשאלת ברמה של האישיות הקיימת, האישיות שעברה שיפוץ ועיצוב הכוונה יותר לאישיות הבא מהטבע. כאשר כתבתי כי אנו הכל וכלום התכוונתי כי בידנו הדבר, אולי אין לנו את הכלים לכך (היום) אך הכלים קיימים, הרי הכול כבר ידוע, הכל כבר נכתב, ואנו רק צריכים את הכלים כדי לקבל את התשובות. אחד הכלים הוא מודעות עצמית, מודעות עצמית קשה לנו, אחללה, יש את הדתות, אנו לא רוצים להיות מקובעים ומושפעים מדת זו או אחרת, אחללה, יש את המיסטיקה, התקשור ועוד עשרות דרכים לענות השאלה שכולנו שואלים, מי אני? ולכל המחפשים והשואלים אומר, בעמי אני חי, גם אני מחפש. מחייך אוהב עננים

למעלה