מי אנחנו

עננים.

New member
מי אנחנו ../images/Emo39.gif

בהמשך לדיון שמתנהל בפורום תקשור בוואלה בפתיח אומר כי אנו הכל וכלום למה הכוונה אנו הכל וכלום? אנו הכל מתכוון לתפיסה האומרת כי בידנו לעצב את חיינו כפי שאנו רוצים שיהיו, אנו כלום אומרת כי יש לנו גבול למה שאנו יכולים להיות. מה הוא הגבול? הגבול הוא בין יכולתנו להיות מי שאנחנו לבין רצוננו להיות האלוהים, הכל יכול. הגבול העליון של יכולתנו להיות הוא האדם המואר, ומכיוון שאנו פוסעים בדרך זו יש בנו את הכלום שאו צריכים לבטל כדי להיות הכל בגבול האפשרי שקיים בנו מכורך הנסיבות ארציות. כאשר אנו שואלים מי אנחנו, אנו צריכים להפריד בין הרצון שלנו (שאין לו גבולות) לבין היכולת שלנו. הציין כי יחידי סגולה יכולים להיות מוארים, אך אנו לא צריכים להיות יחידי סגולה כדי לחיות כמו מוארים. בני אדם מוארים יש בהם פוטנציאלים שאין בבין אנוש מין השורה (וכולנו בני אנוש מהשורה) אך זה לא מונע מאתנו לחיות ולחוות את משמעות האדם המואר. כיצד נאפשר לעצמנו להיות אדם מואר? אני חושב כי בסיסה הוא במודעות עצמית. ללא מודעות עצמית לא נוכל לצעוד צעד אחד לכיוון מהותנו, לכיוון השאיפה שלנו להגיע להארה. כתבת אביר יקר כי אנו "מכונה" אנושית מופלא הנושאת כלים ותכונות אלוהיות. אומר לך כי אכן כך אנו, אך אין אנו אלוהים!!! מה שתוקע אותנו הוא השאיפה שלנו להיות אלוהים, זה שאנו צלם מצלמו אין הדבר אומר כי אנו יכולים להיות הוא, אלוהים. ביום שנבין כי כך הוא הדבר, נרד מהאולימפוס ונחייה את חיינו בהוויה אחת עם הטבע שגם בו קיים תכונות האלוהים (גם הטבע יוצר, גם הטבע חי, גם הטבע עובר גלגולים והתפתחות) כתבת אביר יקר כי הכרת האני נאחזת בדמות שיצרנו במהלך חיינו, התקן אותך בכך שלא אנו יצרנו את דמותנו, היא עוצבה ע"י הורני וע"י החברה, אך אנו נאחזים בדמות זו כי אין לנו דמות אחרת לאחוז בה, אין לנו מודעות מי אנו באמת, בהליך החיפוש אחר אותה אמת אנו מגבירים את המודעות שלנו ובכך אנו יכולים לעצב את דמותנו עפ"י הוויתנו ועפ"י הפוטנציאלים הקיימים בנו. כתבת אביר יקר כי מהותנו בלתי נתפסת, אומר לך כי אכן כך הוא הדבר, אך בגין מחשבה זו אין זאת אומר כי לא נחפשה. ניתן לגרד את מהמסכות, הזהויות שהולבשו (בצורה זו או אחרת) על מהותנו והוויתנו אם רק נהיה מוכנים להקריב את הזהות הקיימת, הזהות שאנו נאחזים בה באין לנו זהות אחרת. אנו יכולים לחיות בצל הארה, כל דרך כשרה ונכונה, כל דרך היא אישית ואין דרך אחת זהה לאחרת, הלומד מהאחר מקבל את תבונותיו בדרכו שלו, לומד מהן וצומח לכיוון הוויתו, לכיוון הארה. מחייך אוהב עננים

"האדם הוא התעלמות מהעכשיו"../images/Emo77.gif

ענניםםםםםםםםםםםםםםם אחריך באש ובמים,
לאן שתלך, חפש אותי אחריך, צוחקתתתתתתתתתתתת
ולעניין מי אנחנו: מאסטר דוד הר ציון נשאל באחת מהרצאותיו, מהי תכלית קיומנו, למה אנו חיים. להלן תמצית מתגובתו, אותה אני מצטטת מהספר "הדרך הארוכה והקצרה מכאן לכאן". מומלץ בחום אגב.
משחר קיומו, האדם מתאמץ ומנסה למצוא מענה לשאלות אלה - מהי מטרת החיים או הקיום, מהן המטרות שהיו לקדוש ברוך הוא לברוא את עולמו.
ההגיון האנושי ודרכיה של ההכרה הם פשוטים וברורים למדי: אם אני בונה דבר-מה, אני בונה זאת עבור מטרה כלשהי. לפיכך, המסקנה המתבקשת היא שאם הקדוש ברוך הוא ברא עולם, ברור מאליו שהייתה לו בכך מטרה כלשהי.
ההכרה חושבת במושגים אלה מסיבה פשוטה : כל קיומה מכוון לעבר ולעתיד. אך שומה עלינו לדעת כי העבר אינו קיים במציאות. הוא אינו קיים אלא בזיכרוננו... וכל עוד אנו חיים בנוסטלגיות ובזיכרונות אנו נעדרים לחלוטין מן הרגע הנוכחי. וגם העתיד אינו קיים. קיומו נמצא בדמיוננו בלבד... ובעצם, העתיד אינו אלא הקרנה של העבר. שכן אנו יכולים לצפות או לדמיין את העתיד אך ורק ביחס למה שאנו כבר מכירים מעברנו
כן, ידידי היקר ! כל עוד אתה חי בעולם האשלייתי של הזיכרונות והנוסטלגיות מצד אחד, ושל הדאגות והציפיות מהצד השני, אתה נעדר לחלוטין מן הרגע הנוכחי. ועליך לדעת שהרגע הזה, ההווה, הוא כל המציאות עבורך. מעולם לא קרה שום-דבר ביום האתמול או ביום המחר... כל מה שקורה, תמיד, קורה רק היום... החיים קורים עכשיו. במילים אחרות : אי-הימצאותך ברגע הנוכחי היא התנתקות מוחלטת מן החיים. אם אתה חי כשמבטך מופנה לאחור - חייך הם חיים של נציב מלח.
בעיניי, האדם הוא התעלמות מן העכשיו.
התבודדות משמעה להתבודד מן העבר ומן הזכרונות. להתבודד מן העתיד, מן הציפיות, מהמטרות ומהדאגות... ולהיות ברגע הזה בפשטות, כפי שאתה באמת. עליך ליהנות מהנוכחות של מה שאתה באמת, ברגע הזה. והאמן לי: רק אד תוכל לדבר אל הקדוש ברוך הוא פנים אל פנים מפנימיותך אל פנימיותו. ורק אז הוא שומע... מפני שאת הנוכחות של מה שאתה באמת לא תמצא אתמול ולא מחר. אתה קיים ברגע הזה בלבד.
ואתה שואל על המטרות של השם יתברך... אתה כמו ילד שחושב שהים הוא יפה, ושהוא נמצא שם כרי שאתה, הילד, תשחק על החוף בחול ובצדפים... אתה כמו מישהו ששונא את הים מפני שאיבד קרוב משפחה שטבע בו... אתה כמו אותם אוהבים הסבורים כי הים נמצא שם כדי שהם יתבוננו בו, בערב של ירח מלא... אך המציאות היא אחרת. ונדרשת פשיטות רבה כדי להבין ולהתנסות בכך שהים המסכן, מה רוצים ממנו, רק נמצא שם. וזה הכול.
שאל את הים, את הרוח, שאל את העננים ואת הציפורים "לשם מה אתם קיימים ?... מה אתם מחפשים באמצעות קיומכם ?" - ודממה בלבד שמע... אתה כמו אותו ילד ששואל את אמו "לשם מה יש גשם ?" האם משיבה : כדי להשקות את השדות ולהביא נחת לחקלאים". והילד ממשיך ושואל : "אם כך, למה יורד גשם גם על הכביש ?"...
הקדוש ברוך הוא, הבריאה והחיים אינם הולכים יד ביד עם ההכרה השימושית של האדם. מפני שהחיים, האמת, המציאות, האהבה,האלוקי - אלה אינם חפצים שימושיים. הם אינם קיימים בשביל מישהו. הם אינם קיימים בתור אמצעי להגשמת איזושהי מטרה... לך ושאל זוג אוהבים : "מהי מטרת אהבתכם ? מה אתם רוצים להשיג באמצעות אהבתכם ?" הם ישיבו לך שאם אתה תרצה להשיג משהו באמצעות האהבה - פירושו של דבר שלא אהבת מעולם...
השם יתברך, האהבה, הקיום - אלה אינם אמצעים קטנים ממך, שבאמצעותם תוכל לפתור את הבעיות הקטנות שלך... הם אינם אמצעי. הם אינם אקמול, ואינם מיועדים להוות פתרון. לאיזושהי בעיה. האמת היא שבבריאה אין שום בעיה אחרת, מלבד נטייתך להעמיד את עצמך ואת בעיותיך במרכז, ואת החיים ראת הקדוש ברוך הוא -כפתרונות.
האדם והכרתו מחפשים מטרות. מפני שהאדם חי באשליה של העתיד. הוא נמצא באיזשהו מחר, שלעולם לא יבוא... ומאחר שכל מטרה נמצאת תמיד מחר, הגישה של שאיפה תמידית למטרה כלשהי מעניקה לך את האפשרות לא להשתנות, ולהמשיך ולחיות את חייך הבינוניים - "עד שתגיע למטרה"... גישה זו מרחיקה ממך תדיר את השינוי לנקודה רחוקה כלשהי.
החסידות אימצה גישה שונה לחלוטין: עליך להיות בשמחה תמיד... היה בשמחה היום. אל תחכה לאיזשהו מחר. שכן אם אינך בשמחה כרגע - מי יכול לערוב לך שתהיה בשמחה במחר כלשהו ?... שהרי ברגע הבא אתה תהייה אותו אתה שנמצא כאן ברגע הזה... ואם אינך מסוגל להיות בשמחה עכשיו, להיות בשמחה תמיד - מדוע שתהיה בשמחה בעתיד ?...
בתורה כתוב שאלוקים ברא את האדם בצלמו. אך כאן עליך להיזהר שלא ליפול לעבודה זרה. שכן גם האדם יכול לברוא אלוהים בצלמו... והאלוהים הדה, שדומה יותר מדי לאדם ; האלוהים הזה שאינו אלא פרשנות של האדם - לאלוהים הזה יש מטרות. ומן הסתם יש לו גם דאגות. האלוהים הזה, תוצר הכרתו של האדם, בוודאי מחפש משהו באמצעות הבריאה...
הרמח"ל, אומר מילים משמעותיות ביותר: "והנה מה שהורונו חכמינו ז"ל הוא שהאדם לא נברא אלא להתענג". והוא צודק בהחלט. במילים ספורות אלה הוא מורה באצבעו על הירח, ומבקש ממך להתבונן באצבעו : שכן הכרה שימושית, הכרה שמחפשת מטרות, הכרה שחיה בעתיד, אינה מסוגלת להתענג!... עבור אדם שחי בזיכרונות ובנוסטלגיות של האתמול, ובציפיות ובדאגות של המחר, דה בלתי אפשרי לחלוטין להתענג על ניחוחם של פרחים, עכשיו. איזו מטרה יכולה להיות בישיבה על שפת-הים ובהתבוננות בשקיעה ?... אדם כזה אינו יכול להתענג מציוצי הציפורים ומיפי העצים... ולשם איזו מטרה יאמר "מודה אני לפניך"
כן, ידידי היקר !... הקדוש ברוך הוא נמצא לפניך, כאן ועכשיו. אך אתה אינך נמצא... אתה נמצא באתמול ובמחר.
בברכת ימים בהירים של בריאות ואושר לכולנו גילגיל מחייכת

עננים.

New member
אהבתי את ה- ../images/Emo39.gif ../images/Emo59.gif ../images/Emo39.gif

סליחה האש ובמים. טוב בסדר גילגולונת מרים ידיים
. כך הגלה לך סוד קטן, אני בעננים
לא באש ולא במים, ועד כמה שאני יודע אני רק תחנת בניים למים, או אני יוצר את האש והמים כדי להתקיים? אבל זה כבר דיון פילוסופי מכיוון שאנו פה על האדמה, התחנה השניה של האש והמים. אז מה יצאה לנו מכל זה? בואי ננסה משהו אחר, את תיהי לפני!!! מה דעתך? מחייך
אוהב
עננים

urifelsher

New member
למה הכוונה אנו הכל וכלום?

קוואן נחמד מצאת לך
אנו שלם ,שמורכב משקט אין סופי שכלום לא קורה בו(כמו עין הסערה) ומהכל בו זמנית(החיים על פני האדמה) ושניהם קיימים בו זמנית בשלם זה.רק שאנו עסוקים כל כך בעצמנו שאנו לא מודעים לזאת.אי אפשר ללמוד זאת רק להזכר בזאת כי אנו כבר יודעים זאת.אם זאת ההזכרות כה קשה ומפותלת. אור ואהבה אורי

למעלה