מי אלה?!

qwertos

New member
מי אלה?!

תגידו מי אלה הדרורים האלה שמציפים את ווסטרוז בספר הרביעי? מאיפה הם באו פתאום ולמה הלאניסטרים כ"כ מודאגים מהם כל הזמן?

הלדין

New member
אספסוף חמוש

הדרורים היו קיימים עוד קודם. הם פשוט לא נקראו בשם. נתקלנו בפנאטים הדתיים האלה ברחובות מעלה מלך מטיפים נגד בית המלוכה והספטון העליון. הם גם היו שם בארצות הנהר. ב-"משתה לעורבים", הם פשוט התארגנו כקבוצת לחץ ובאו למעלה מלך לתבוע את חלקם בעוגה. והבעיה של הלאניסטארים היא שהם לא העריכו את הדרורים כיאות עד שהיה מאוחר מדי ללניסטארים.

לגוטל

New member
לא הייתי אומר לניסטרים...

הייתי אומר לניסטרית... סרסי שם לבדה. הצבא הלניסטרי עם ג'יים או באזור קסטרלי רוק, קבאן מסתובב לו ואפילו לא מסופר לנו על שומרי ראש לניסטרים שהיו יכולים להציל אותה מהמצב הזה. לגבי הדרורים, לדעתי ההגדרה שלהם נובעת מהיותם פאנטים דתיים אבל גם עם * נשק * , דבר שסרסי אישרה להם בטיפשותה ושילמה את המחיר. אני אישית לא סובל אותם, ומקווה שטיירל וטארלי יעשו יטבחו בהם ויוציאו את מארגרי לחופשי.

../images/Emo45.gif אבל לא נראה לי שניפטר מהם

כל כך מהר. ברגע שסרסיי שחררה את השד של הטירוף הדתי שאאיגון הכניס בחוכמתו לתוך הבקבוק, הדרורים יכולים להיות מסוכנים לא פחות ממליסנדרה ותומכיה. הם יהפכו לכוח משמעותי, והשאלה היא מה תהיה עמדתם בנוגע לדאינריז- משום מה יש לי תחושה שהם לא יקבלו אותה בסבר פנים יפות.

לא בדיוק

הדרורים הללו הם יותר מסדר דתי או תנועה להתחדשות ותיקון דתי כמו תנועות דומות שהופיעו בימי הביניים עם מטרות מוצדקות, ביצוע כושל ולרוב הוקעו על ידי הכנסיה ככפירה ומאמיניהם הזינו מרתפי אינקוויזיציה ולהבות מוקדים. הדרורים הם דבר ראשון תגובה של העם הפשוט ומאמיני ה7 לזוועות המלחמה ולפגיעה בקודשי הדת שלהם תוך התעלמות מההנהגה הדתית המושחתת של הספטונים הראשיים ותוך כדי ביצוע פשעים וזוועות דווקא על ידי הכוחות שאמורים לשמור על הסדר ועל שלום הציבור והמאמינים. מאד מומלץ לקרוא בצד מרטין, פשוט הסטוריה של אירופה בימי הביניים. אבל אפשר גם להשוות את הדרורים לתנועות של המאה ה20 - לדוגמא האיראנים שהתקוממו נגד המשטר המושחת של השאה- כאן עולה הפוטנציאל של הדרורים להפוך למועצת המולות של ווסטרוז ולמסדרי האחים שסרסי תומרנה להכיר בהם, להפוך למשמרות המהפכה. למעט חלק מהמטיפים היותר מתמרנים של הדרורים, התנועה ככללה, לא באה לטול את חלקה בעוגה, אלה להחזיר ערכים דתיים, אך לא רק - גם ערכים כחוק ובטחון לפשוטי העם לציבור שסובל ממלחמת אזרחים ומנהיגים גרועים. בשלב שני, התנועה באה להחליף את צדק המלך ששרר 300 שנה וכשל, בצדק האלים כפי שהוא נראה במשקפיים הורודות של 300 שנה שחלפו מכיבוש הממלכות בידי הטארגרינים.

nedisrael

New member
אני לא צופה לדרורים הצלחה

מספיק שהטיירלים יחליטו למחות את המסדר מעל פני האדמה, וזה יהיה הסוף של הדרורים. ואני חושב שלא ירחק היום שבו המסדר הזה ינפח את נשמתו, מכיוון שברגע שהם לקחו בשבי את מארגארי טיירל והתייחסו אליה כמו שהם התייחסו בתום הספר, מייס טיירל עלול לכעוס.

אני לא מסכים....

לטיירל יש בשיא כוחם מאה אלף חיילים. הם ביבזו חלק ממנו על הקרבות שהם ביצעו, וחלק מן החיילים לא יסכימו להילחם נגד הספטונים. למעלה מלך הגיעו (בתחילת הספר) מאתיים אלף דרורים, בשילוב עם פשוטי העם ממעלה מלך ועם עוד דרורים שהצטרפו ויצטרפו בעתיד, יהיה צבא של ברך מאה אלף. לדרורים יש את החומה, וכנראה יתרון מספרי שיילך ויגדל אם מייס ילך "נגד האלים", לי יש הרגשה שבקרב הזה הדת תנצח.

nedisrael

New member
אין סיכוי

אני לא יודע על איזו מערכה צבאית אתה חושב, אבל צבא מאומן תמיד ינצח אספסוף לא מסודר. הדרורים אינם חיילים, רובם המכריע אינם אפילו לוחמים, וגם אלה מביניהם שהם כן לוחמים, לא קיבלו אימון אמיתי בטקטיקה ולוחמה. כרגע גם לא שמענו על יותר מדי בני אצולה (מלבד הלאניסטר הצעיר ההוא) שהצטרפו אליהם, כך שלא סביר שהם יקבלו הנהגה עם ניסיון מלחמתי מהכיוון הזה. כמו כן, אין להם שיירות אספקה, נשק או משאבים משמעותיים. אתה יכול לומר שהם יקבלו כסף וזהב מהספטון העליון, אך ברור מה יקרה עם מייס טיירל יסגור את דרך השושנים בשנית - הדרורים האלה יגוועו ברעב במעלה מלך. ואתה יודע מה, בוא נחשוב שבאמת יתרחש קרב בין הדרורים לטיירלים (כלומר, הטיירלים לא ירעיבו אותם קודם לכן או יפחידו את רובם עד כדי כך שהם יברחו עם הזנב בין הרגליים). הצבא של טיירל אולי הוקטן בגלל הקרבות, אך מלכתחילה הוא היה מאוד גדול והם לא היו מעורבים בקרבות קטלניים מדי שבזבזו הרבה מחייליהם. אני מניח שאם הטיירלים ילחמו מול הדרורים, יהיה לדרורים יתרון מספרי קטן. כמו שאמר נד סטארק, וכמו שההיסטוריה מספרת המון פעמים, קרב בשדה פתוח בין צבא מסודר לאספסוף, תיגמר תמיד בהפסד לאספסוף. ולגבי מצור על מעלה מלך - אתה באמת חושב שכל מעלה מלך תתמוך בהם? למה נראה לך שכל כך הרבה פשוטי עם אוהבים אותם? אנחנו יודעים שיש הרבה מאוד דרורים, אך לא אמרו לנו שכל פשוטי העם מצדדים בהם. מה לדעתך יקרה כשהטיירלים יתחילו להרעיב את כל העיר בזמן המצור? סביר להניח שבמקרה הזה לא תהיה בעיה לטיירלים לבצע תרגיל סוס טרויאני ולהיכנס לעיר. לוחמה באספסוף בסמטאות מעלה מלך תהיה מצב קשה לטיירלים, אך הם עדיין ינצחו. תושבי מעלה מלך לא יתמכו בדרורים ברגע שתהיה סכנה אמיתית לחייהם ולעיר שלהם - הם יוקיעו אותם מתוכם ואולי אף ילחמו בהם כדי להציל את ילדיהם מגוויעה ברעב. אם לומר את האמת, לדעתי עם זהובי הגלימות ישתפו פעולה עם חיילי לאניסטר שנמצאים במעלה מלך (12-15 אלף לוחמים ושומרים) זה יספיק בשביל לחסל את הדרורים. בכלל לא צריך לחכות לטיירלים. אך ההבדל הוא שהטיירלים יהיו עוד יותר מעוצבנים בגלל מה שקרה עם מארגארי.

אבל זה לא סתם אספסוף...

טיירל עומדים להילחם נגד הדת, מנהיגי הדרורים הם מנהיגי הדת. טיירל עומדים לצאת לקרב נגד הדת בעולם שבו כולם דתיים. טיירל לא יעשו מצור כי עד שהמצור באמת יצליח מארגארי תמות. פשוטי העם יתמכו בדרורים כי הם אנשים דתיים שמאמינים במה שהספטון אומר להם. ואל תשכח שחלק מהצבא הטיירלי לא יהיה מוכן להילחם נגד הדת. לגבי צבא מאומן נגד אספסוף, אתה צודק, אבל יש לנו צבא מאומן מול צבא אספסוף וחומה. והצבא המיומן לא יכול לבזבז זמן כי מארגארי יכולה למות עד יחליטו מה לעשות.

nedisrael

New member
הספטון העליון הוא לא האפיפיור

ומאמיני השבעה אינם קתוליים. הציבור בווסטרוז לא מעריץ את הספטון העליון עד כדי כך, מנהיגי הדרורים הם חלק ממנהיגי דת השבעה, אך לא ניתן לומר שווסטרוז הוא "עולם" בו כולם דתיים, כי זה לא נכון. פשוטי העם הם אנשים שחלקם דתיים, רובם לא מתייחסים לדת באופן פנאטי ואין סיבה שהם יאמינו במה שהספטון יאמר להם. קח בחשבון שפשוטי העם של מעלה מלך, הם אותם פשוטי שרצחו את הספטון העליון בזמן עימות המלכים, לכן תבין למה לא נראה לי שהיחס שלהם למנהיג האמונה הוא מעריץ במיוחד. כנ"ל לגבי הצבא של טיירל, יש להם ספטונים משלהם, סביר להניח שמי שמורח חמאה על הלחם של הספטונים האלה הם הטיירלים. לכן הגיוני להניח שהספטונים הדרומיים לא היו משמיעים מילת גנאי נגד הטיירלים. הספטונים יכולים פשוט לומר שהדרורים מחזיקים גם את הספטון העליון בשבי, ושאם הם נלחמים בדרורים, הם גם משחררים את הספטון העליון. אתה גורם לזה להישמע כאילו לטיירלים אין מה לעשות בנידון. הדבר הראשון שמבצעים הוא מצור ושליחת איום שאם מארגארי תיפגע, כל אחד ואחד מהאחראים לכך ימותו מוות כואב. הטיירלים לא יכולים לשבת בשקט ולא לעשות דבר, בזמן שהדרורים מחזיקים את מארגארי בשבי, כי זו השפלה וזה גם לא תורם בהכרח לבטחונה של מארגארי. אני בטוח שברגע שחיילי טיירל היו מקיפים את מעלה מלך, הדרורים היו יורדים מהעץ שאליו הם התעופפו, ומשחררים את מארגארי. ואם לא, פשוטי העם היו בוגדים בהם ונותנים לטיירלים אפשרות להיכנס לעיר, ברגע שהם היו מרגישים מעט את הרעב מכה בעיר כאשר טיירל היה סוגר את דרך השושנים.

../images/Emo58.gif מעלי! ../images/Emo26.gif

חברים, יש עוד פחות משבוע לסופו של חוק הספוילרים לספר הרביעי. תתאפקו קצת, בחייכם.

qwertos

New member
../images/Emo58.gif המשך לשאלה הראשונה

מהי דתם של הדרורים? הם מאמינים בשבעת האלים? ובכלל איזה קבוצות דתיות יש כרגע בווסטרוז חוץ מאלה המאמינים בשבעה ואלה המאמינים בר'הלור?

הם פלג קיצוני

של אמונת השבעה. בווסטרוז עצמה ישנן שתי אמונות- האלים הישנים (של הצפון) והאלים החדשים (השבעה). אמונת ר'הלור רווחת בעיקר מחוץ לווסטרוז, בערים החופשיות. בווסטרוז עצמה האמונה לא השתרשה אך יש כמה מיסיונרים שלה, שכל אחד מהם מציג פן אחר של האמונה- מליסנדרה ותורוס.

La Gamba

New member
אכן, יש את האל הטבוע

ונראה לי שהרוינאר הביאו אמונה משלהם, לא בטוח...

Moondust

New member
חוץ מיתומי הדם-ירוק

שעדיין שומרים על האמונות הישנות של הרוינאר.

למעלה