מי אחרי על העוני?!

ElvisAlive

New member
מי אחרי על העוני?!

תקראו למשל את הכתבה הזאת: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3297702,00.htmlלדעתכם המדינה צריכה להיות אחראית על כל אחד שמוליד הרבה ילדים בלי להיות בטוח שהוא יוכל להאכיל את כולם? המדינה אשמה שאנשים שלא למדו ואין להם שום מקצוע ועבודה ומחחיטים להקים משפחה עם הרבה ילדים?

עדכאן

New member
הכל שאלה של מדיניות

מדינת ישראל מעודדת את הילודה. גם באמצעות קצבת ילדים, וגם באמצעות השיח הציבורי. וכבר אילפו אותנו להגיד 'משפחות ברוכות ילדים' במקום 'משפחות מרובות ילדים'. מה שמצביע על שורש הבעיה: כוח פוליטי גדול למגזרים הדתיים שנותנים את הטון בעניין זה. כל זמן שהמפלגות הגדולות לא יפסיקו להתרפס בפני הדתיים לא יהיה שינוי, ומשפחות ענק יתעלקו על תקציבי המדינה, עד לא ידע...

איך אני אוהב את אלה שמאשימים את...

הקורבן...
מי אחראי לרציחות? הנרצחים נכון? מי אחראי לאונס? איזו מין שאלה, הנשים. אלא מי? האנסים שאנסו אותם?

ElvisAlive

New member
קרובנות של עצמם

תחשוב, שאשנים בלי תעודת בגרות אפילו, ואני לא מדבר על המקרה הספיצפי הזה שהבאתי למעלה, אלא בכלליות, שמביאים 5-7 ויותר ילדים לעולם, זה לדעתך מעשה אחראי? אני חושב שאנשים מבוגרים צריכים לחשוב על מה שהם עושים לפני שהם מביאים כלכך הרבה ילדים ולא לסמוך על זה שיהיה בסדר והמדינה תדאג.

אותו הדבר אפשר לטעון גם על הנאנסות

"מה היא חיפשה עם ליפסטיק ומיני קצר, אם היא לא רצתה להיאנס?" אוף נמאס לי מאנשים אגואיסטים כמוך. אתם האשמים העיקריים לאיך שהמדינה שלנו נראית בשנים האחרונות. אתה וכל החברים שלך שסוגדים לכסף ורואים בו ערך עליון.

אשרת

New member
איזו השוואה חסרת בסיס לחלוטין.

חצוף אחד!!! נמאס מאנשים שהשכל שלהם נמצא כנראה בין הרגלים, כמוך! הנאנסת לא אחראית על כך שהאונס הוא יצור נאלח אשר אינו יודע לשמור את היידים שלו לעצמו. בעוד , שמשפחות מרובות ילדים, אכן אחריאות על המצב שלהם! הם מביאים המון ילדים, מבלי שיהיה להם יכולת כלכלית לפרנס את הילדים שלהם. הם מתנערים מאחריות האישית למצבם, ואתה עוזר להם על חשבונם של אנשים אחרים. השנאה שלך לאחרים מעבירה אותך על דעתך, ותוך כדי כך אתה פוגע בקורבנות האונס. תתבייש לך.

נהפוכו אשרת, הבאתי כדוגמא

ואם היית שמה לב למרכאות שבאים להדגיש זאת, איך אנשים כמוהו מתייחסים גם אל נאנסות. אני בשום פנים ואופן לא רואה את הקורבן כאשם בשום מקרה שהוא. ועל הנאנסות על אחת כמה וכמה.

אשרת

New member
אני הבנתי אותך יפה מאוד, איש המסטיק

הוורוד. אתה עושה השוואות שאין להם שום בסיס משותף. קורבן האונס לא שם באונס שלו, אף פעם!!! גם אם היא הלכה עירום ברחוב. לעומת זאת, אם חד הורית אשר מביאה ילדים לעולם, כאשר היא יודעת שאין ביכולת לכלכל את ילדיה, היא אכן אשמה במצב שלה וכופה על אנשים אחרים לכלכל אותה ואת הילדים שלה (שהם כמובן לא אשמים).

עדכאן

New member
מי שמעניש אותם הם הוריהם שסומכים על

הרשויות שיפרנסו אותם. זה לא אומר שאין להושיט יד תומכת, אלא שצריך למצא דרך להגביל את התמיכה באופן שיהיה ברור שהמדינה לא מעודדת משפחות עם 10/12/14 ילדים...

אשמת ההורים

לא פוטרת את המדינה מאחריותה לרווחתם של ילדיהם. הפחתה דרסטית של קיצבאות הילדים מענישה ילדים על "חטאי" הוריהם, ועוד רטרואקטיבית.

אשרת

New member
וואלה...

אז שהמדינה תמצא דרכים אחרות לתמוך בילדים הללו, ולא דרך הכנסת קצבאות להורים שלהם, שלא ממש בטוח שהכסף באמת הולך לטובת הילדים. זה שאתה ממשיך לתמוך בילדים כי זה לא אשמתם, אתה מנער את ההורים מאחריות למצבם ומאחריות לדאוג לצרכים שלהם. הרי למה להם לצאת ולעבוד ולתמוך בילדים שלהם, אם המדינה עושה זאת במקומם? אה?

דרכים אחרות?

הפתרון שלי: כל ילד רביעי היאורה השליכוהו. או במקרה שלנו, הירקונה השליכוהו. אחלה פתרון, לא? את יודעת כמה זה יחסוך למדינה?

אשרת

New member
הציניות לא יפה לך.

את הציניות תשאיר בבקשה לגרשון17, הוא מעולה בזה. כמו שאמרתי, אין שום סיבה שהמדינה תמשיך לתמוך במשפחות מרובות ילדים. אז נכון, הילדים לא אשמים. לכן, אין לפגוע בילדים, אבל כן צריך "להעניש" את ההורים. יש לתמוך בילדים בדרכים אחרות - מפעל ההזנה, תלושים (!!) לקנית ספרי לימוד וכו'. כל אמצעי שיעזור לתמוך בילד, אבל לא יהפוך את הילד לעסק כלכלכי כמו שזה אצל החרדים, הערבים והבדואים.

ElvisAlive

New member
מה הקשר?

זה כמו שאני לא יקנה ווילה באיזור מפואר שרק המיסים שם לחודש יותר גדולים מהמשכורת שלי בשנה. להוליד מלא ילדים ככה סתם זה חוסר אחריות. זה לא הילדים אשמים בטוח, ההורים שלהם הם אלה שעשו את הטעות. מישהו רוצה משפחדה גדולה? שילמד, שיוצא תעודת בגרות, שילמד באוניברסיטה ושיעבוד. לצפות שהמדינה תממן לדעתי זאת חוצפה. כמובן שלא כל העניים הם ככה אבל יש הרבה כאלה וזה אולי עצוב אבל צריך לדעת מי האשם.

אז בוא תוציא את הילדים להורג וזהו.

אם אתה עצמך מודע לכך שלא הילדים אשמים, אז למה אתה תומך בפגיעה בהם? הרי אתה עצמך מודה שהם לא אשמים. תגיד לי משהו: אם מישהו מההורים שלך יתגלה כעבריין, ושנינו יודעים שזה לא המקרה, אבל סתם כדוגמא להמחשת דבריי,האם זה אומר שצריך להכניס גם אותך לבית הסוהר?

ElvisAlive

New member
חבל שאתה לא קורא את מה שאני כותב

ומגיע למסקנות שאלוהים יודע איך הגעת אליהן. הילדים הם הקרובן. אבל לא של המדינה, ולא של ביבי ולא של הממשלה. הם הקורבן של ההורים שלהם.

הם הקורבן שלך.

אם קודם היה להם מה לאכול, ואתה לקחת אוכל מפיהם, אז אתה אשם. נכון, אולי גם ההורים אשמים, אבל זה לא פותר את הממשלה (ותומכיה) מאחריות. יש הורים שמתעללים בילדים. אז מה צריך לעשות לדעתך? למשוך בכתפיים ולומר: זה ההורים אשמים?

לקחת את הילדים מהם

אולי הפתרון הוא, כמו במקרה של הורים מתעללים, לקחת ילדים ממשפחות שאינן מסוגלות לפרנס את ילדיהן.

הבעייה היא

שלנתק ילד מהוריו זה שוב להעניש את הילד. משום כך זה נעשה רק במקרים קיצוניים, כאשר ברור שהניתוק הוא לטובת הילד. פתרון סביר יותר זה לדאוג למערכת ציבורית המעניקה חינם את כל השירותים הנחוצים לילדים: מזון, חינוך, בריאות, בידור. אילו הייתה מערכת כזו ניתן היה, עקרונית, לבטל לחלוטין את קצבאות הילדים.

למעלה