מי אחראי ??

מי אחראי ??

אוקיי... אז הגענו לתאונת דרכים בה מעורבים שני כלי רכב. בשניהם יש לכודים ועכשיו צריך להחליט את מי מחלצים ראשון. מנסיוני אם מד"א הגיע ראשון לאירוע אז השיקול יהיה רפואי נטו - ללא התחשבות בזמן ובמאמץ הדרוש לחילוץ. אם הכיבוי הגיעו ראשונים אז הם ייפנו לחץ את זה שנראה להם שזקוק לחילוץ הקשה והמסובך ביותר. וזו רק דוגמא. הנסיבות יכולות להיות שונות ומגוונות. ת´כלס - מי אחראי כשמגיעים כיבוי ומד"א לזירת אירוע ?? מבחינת החוק היבש - המשטרה אחראית על כל אירוע ולא משנה טיבו. מה קורה כשאנחנו חוברים לנו יחדיו ועכשיו צריך לחלץ ולטפל בפצועים ? מי לוקח את האחריות ואת ההחלטות ?? יפתח לוי פארמדיק מד"א פורום שירותי חירום

TAFD

New member
שאלה טובה

זאת באמת שאלה טובה ומורכבת. לדעתי בכל מקרה יש מצב אחר ושיקולים שונים. ראש הצוות או הקצין במקום צריך להחליט את מי צריך לחלץ ראשון, לדעתי זה תלוי גם בכמות הכבאים והכוחות שהגיעו למקום, אם אחד הלכודים לא לכוד בצורה קשה, לדוגמא צריך רק לפתוח דלת עם המפסק או משהו דומה, אז אפשר לחלק את הכוחות ולעבוד על שני הרכבים ובמקביל להוציא למקום צוות או צוותים נוספים. אבל כמו שאמרתי יש הרבה גורמים ושיקולים שמשתנים בכל תאונה.

firefighter

New member
מי אחראי ../images/Emo62.gif

שבוע טוב יפתח נתחיל בזה שבגדול האחראים הם משטרת ישראל. מה קורה בשטח באמת? זה כבר סיפור אחר. נתייחס לאירוע של תאונת דרכים ושרפות שונות בלבד במיקרה של תאונת דרכים ויש לכודים במקום וכאשר כוחות הכיבוי ומד"א במקום בו זמנית יש חבירה של המפקדים של שתי הגופים בשטח לדוגמה : אני מפקד כוחות כיבוי ואתה הפארמדיק במקום אני ניגש לפארמדיק במקום מבקש את חוות דעתו לגבי הפצועים מי קשה ומי פחות ואת מי לחלץ ראשון בגלל סוג הפגיע בו. ורק אז אני מתחיל בחילוץ הלכודים מרגע אז אני הוא אחראי על פעולת החילוץ ולא שום גורם אחר מלבדי בזמן הטיפול בפצועים האחראי הוא הפארמדיק במקום ולמה שקורה באמת בשטח אני ואתה יודעים טוב מאוד אצלנו מד"א וכיבוי הנושא עובד מצוייןיש שיתוף פעולה מצויין הצרות מתחילות כאשר שמשטרת ישראל נידחפת לתחום שהיא כלל לא מכירה רפואה וחילוץ לכודים. והמצב מחמיר יותר כאשר הפקע"ר ניכנס לתמונה .

firebowl

New member
נו באמת...

אתה פראמדיק ועוד שואל דבר כזה? ברור מי שמבין במצבים רפואיים הוא זה שמחליט לכן מד"א האחראי בשטח קובע. ובד"כ אתם מגיעים לפנינו אז אין בעיה. ואם הגענו לפניכם טז לפי שיקול אחראי הצוות ממכבי אש שבשטח.

למעלה