מי אוהב אמהות עובדות - מתוך מוסף

טל קר

New member
מי אוהב אמהות עובדות - מתוך מוסף

עסקים של מעריב. ישנו מאמרון קטן של גבי קסלר, במסגרת מדורו "סיפורי אמריקה" שמדבר על הטבות שמחלקות חברות בארה"ב לנשים עובדות , ועל רשימה שהוכנה בידי המגזין האם העובדת working mother. "הרעיון המסתתר מאחורי ההטבות המיוחדות לנשים הוא שלאמהות עובדות יש צרכים אחרים מאשר לאשר העובדים שכן עליהם למצוא את האיזון בין העבודה מחוץ לבית לבין מילוי התפקידים המסורתיים של אם המשפחה. הרבה חברות בארה"ב בנו מעון יום לילדי העבודים בשטח המפעל או החברה זה כבר הפך כמעט לסטנדרט. כעת מחפשות האמהות העובדות את ההטבות הנוספות המיוחדות רק להן.... במשך חמש השנים האחרונות, גדל ביותר מפי שלושה מספר הנשים שהגיעו לתפקידי ניהול בIBM. מ185 ל596 נשים מנהלות יותר ממחציתן הן אמהות לילדים. לא רע, בהתחשב במצב בשאר החברות בארה"ב או לצורך זה בעולם כולו, אבל בהחלט לא סוף הדרך בהתחשב בעובדה שמספר המנהלים הגברים בIBM מסתכם באלפים... עורכת המגזין שהכין את הדירוג אומרת שעם כלהשמחה והגאווה על 100 החברות שמספקות לאמהות העובדות שלהן תנאים מיוחדים צריך לזכור כי 60 מליון אמהות עובדות באמריקה אינן עובדות עבור החברות המצטיינות והן נאבקות מדי יום מחדש עם השעון ועם לוח השנה בנסיון שנועד מראש לכשלון להספיק ולעשות את הבלתי אפשרי - לנהל בית ומשפחה לגדל ילדים ולעשות קריירהמ קצועית בו זמנית. בתנאים האלו אין פלא שחברת הברוקרים הניו יורקית לבנטל זכתה לציון לשבח - החברה מאפשרת לעובדיה שהפכו להורים טריים לעבוד מהבית במשך שנה תמימה לאחר הולדת התינוק. ואיך זה במקום העבודה שלכם?" כשאני קוראת את הכתבה הזו, ובמיוחד המשפט "הרעיון המסתתר מאחורי ההטבות המיוחדות לנשים הוא שלאמהות עובדות יש צרכים אחרים מאשר לשאר העובדים שכן עליהן למצוא את האיזון בין העבודה מחוץ לבית לבין מילוי תפקידים מסורתיים של אם המשפחה" אני חושבת שהפתרון המיטבי הוא לא לעזור לאמהות לעשות ג´גלינג בין כמה תפקידים, שכן זהו פספוס. גם עול הספירה הציבורית נמצא על נשים , וגם הן הושארו כאחראיות בלעדיות לעול הספירה הפרטית. אלא לעבור למצב בו גם לאב יש מה לומר ומה לעשות בענין. שגם במקום העבודה של האב יהיה מעון, שיסייעו גם לאב להיות הורה. שגם האב ימצא את האיזון בין העבודה מחוץ לבית לבין תפקידו במשפחה.

טל קר

New member
אני מקווה שהדיון הזה חמק מעיניכן

וזה לא שאין תגובות כי אין לכן מה להוסיף...

ספיר ק

New member
מה אפשר לעשות...

כנראה שכולנו מסכימות איתך (לא נראה לי שזה נושא ממש שנוי במחלוקת בפורום הזה).

augustus

New member
אני אשבור את ההסכמה הגורפת

הגולשות הוותיקות יודעות עד כמה אפיוז שלי קצר כשמתחילים לסווג נשים כאמהות וליצור זיקה ביניהן ל"תפקידים המסורתיים". אבל אם ביעילות עסקנו, אזי הדרך למודעות האמיתית לשיוויון בין גבר לאישה עוברת לדעתי בתחנת הביניים הזאת, שבה האם יוצאת לעבוד ומצליחה לבנות לה קריירה. ולשם היעילות, ובשום אופן לא כפתרון סופי, אני שמחה שיש לנשים את ההזדמנות להכנס לשוק העבודה לפני שהן מצליחות לעשות שינוי מהפכני בחלוקת התפקידים במשפחה, שבזה נורא קשה להצליח, בייחוד אם אין לך עדיין קריירה.

למעלה