מיתוס הידידים...

פלופ

New member
מיתוס הידידים...

טוב נו... למרות שחשבתי שלי זה לא יקרה ,גם לי זה קרה , התאהבתי עד מעל הראש בידידה שלי , הידידה הכי טובה. עצם זה שהיא האהבה הראשונה שלי ולאהבה ראשונה לא נותנים לברוח רק מאיץ יותר ויותר את העניין. דיברנו , הבעתי את הרגשות שלי כלפייה כמו שלא הבעתי בחיי , אבל היא מסרבת , היא הזכירה לי את כל הקשרים האחרונים שהיו לה מאז האהבה הראשונה שלה , שבכל קשר היא פגעה , וכן, נהרסו לה כבר יותר מפעם אחת קשרי ידידות הכי טובים בגלל שניסתה לקחת את הידידות צעד אחד קדימה(או יותר מצעד אחד). היא יודעת שתפגע בי , כי היא לא יכולה לתת את מה שאני רוצה שהיא תיתן , היא אומרת שהיא אוהבת אותי אבל היא לא יכולה לחשוב עלי בתור חבר , היא פוחדת ממחויבות ופוחדת שכשזה יסתיים היא תאבד אותי. לא רציתי ללחוץ ולא להלחיץ כי אז הידידות בינינו תהיה מאוסה , אז לא דיברתי על זה איתה יותר , אבל היא יודעת שאני מחכה ליום שהיא תבוא ותגיד לי - בוא ננסה. הבטחנו אחד לשני שלא נשנה שום דבר בידידות שלנו בתנאי ששנינו לא מפרשים דברים לא נכון , ואכן , נשארנו הידידים הכי טובים , אפילו התקרבנו יותר ממה שהיינו קודם אבל זה קשה לי , מאוד קשה. כל חיבוק , כל מגע גוף , מקשה עלי , גורם לי לא לתפקד. אבל אני יודע שאם נתרחק זה עוד יותר יקשה עלי , אני לא יכול לחשוב על חיי בלעדייה , היא הכל בשבילי. אני מרגיש שאני מושיט את היד וכמעט נוגע ביד שלה אך לא. והדבר שהכי מסמל את זה , זה שאני מנסה להחזיק לה את היד , או ללכת איתה יד ביד והיא לא נותנת לי , משחררת לי את היד כל פעם מחדש. איך אני יכול להמשיך כך? רק המחשבה שאולי לעולם לא נהיה ביחד גורמת לי לחנק בגרון. לאן עכשיו?

זה לא מיתוס זה כואב

פלופ יקר, קודם כל לא ציינת את גילך. זה משהו שיש לו חשיבות מכיוון שאם אתה בן שש עשרה - שמונה עשרה הייתי אומר לך ישר לוותר על אותה ידידה ואפילו לנתק מגע לאיזשהו זמן. אם הבעת את רגשותיך כלפיה והיא סרבה לדעתי כדאי לך לנתק מגע לפחות לזמן מה. אתה צריך לעבוד עם עצמך קצת ולראות על איזה כפתורים היא לוחצת לך ולראות מה זה עושה לך. תחשוב כמה רחוק תהיה מוכן ללכת בשביל לזכות בה ומה תהיה מוכן לעשות למען זה. עכשיו תקח כל דבר שחשבת עליו ותראה כמה הוא פוגע בך. אני יכול להסמך על נסיוני האישי בלבד. לפני מספר שנים הייתי מאוהב במישהי שפגשתי ברשתות, מה זה מאוהב חבל על הזמן. הייתי בטוח שזהו, מצאתי את אשת חלומותי. היא לא היתה יפה במיוחד או מושכת במיוחד אבל הפוטנציאל המדהים והאנרגיות שלה שבו אותי לחלוטין. היתה בעיה אחת קטנה, היא לא רצתה אותי, היא לא ידעה מה לעשות עם על תשומת הלב שהרעפתי עליה. היא יזמה פרידה (רשמית היינו חברים במשך שלושה חודשים). נשברתי, לרסיסים, לא ממש ניתקנו את הקשר אבל לא היינו חברים, היינו ידידים. נפגשנו מדי פעם. היתה איזה פעם שהיא ביקשה ממנה להתלוות אליה כבן זוג לאנשהו, אחרי שחשבתי על זה הגעתי למסקנה שזה רק יכאיב לי כי עדיין אהבתי אותה וסרבתי. זו היתה נקודת המפנה שלי, מהרגע שהבנתי שזה שאני רץ לפגוש אותה רק כדי להנות מזיווה אבל לא להתחמם לאורה בעצם פוגע בי בסופו של דבר. ניתקתי את הקשר לזמן מה וזה עזר, כבר לא אהבתי אותה כל כך, פגשתי את אישתי לעתיד והמשכתי הלאה. עד היום אנחנו בקשר די טוב (אני ואותה בחורה) אבל אם לא הייתי נסוג בזמן אני לא יודע מה היה קורה איתי

voguemaster

New member
הייתי במצב הזה פעם

ונקודת המפנה חייבת לבוא ממך. אתה תיאלץ לנתק מגע, לפחות לזמן מה. אני לא חושב שיש לך הרבה ברירות בנושא. ברור שהיא מאוד אוהבת אותך, ולא רוצה וגם לא תפגע בך. כל עוד זה המצב, לעולם לא תוכל להתגבר עליה. ככל שתיפגש איתה יותר, כך זה יהיה קשה יותר, לכן תצנן קצת. כמובן שהיא תשאל אותך למה, ואין מנוס אלא לספר את האמת, אבל כל עוד זה מצב זמני, אין בעיה. אני מניח שהדבר שאני הכי רוצה להעביר לך בהודעה זה הדבר הבא (תוך שימוש במטאפורה ידועה): ידידי, אתה קונה שטרות של 100 שקל ומשלם בשטרות של 1000 שקל. הפואנטה היא שאולי נדמה לך שיכאב לך יותר בלעדיה, אבל כמו שאני רואה את זה, אתה מרוויח מעט מאוד סיפוק מהמפגשים שלך איתה (כי כואב לך, אתה יודע שאתה רוצה אותה) ומכל מגע שלך איתה, ובכל מפגש כזה אתה נופל עמוק יותר לתוך האהבה הזאת ואז כואב לך יותר. כל מגע פיסי שתנסה ליזום, לא משנה איזה ולא משנה כמה נעים יהיה עבורך, יגרור אח"כ תחושה גרועה יותר כי התקרבת אליה אבל לא ממש. אני מציע לך בחום, תחסוך לעצמך את שברון הלב ותנסה להתגבר עליה. אלי

deyulia

New member
אני דווקא הייתי רוצה...

להראות לך את הצד שלה, וזה על ידי כך שאספר לך את סיפורי. יש לי ידיד מזה 6 שנים, אני לא מחשיבה אותו לידיד טוב, אחד שאני מספרת לו את הכל וזה מכמה סיבות:1- הבחור אוהב אותי וגם מאוהב בי כבר כבר 6 שנים.2 בכל פעם שאני מספרת לו על מישהו שאני יוצאת או יצאתי הוא עושה פרצוף ונפגע, אז אני כבר לא מספרת לו, על מנת לא לפגוע בו. 3 אני משתדלת לא להיפגש איתו לעתים תכופות, כי כשהוא רואה אותי הוא ישר נזכר עד כמה הוא אוהב אותי וכמה אני מושכת אותו, דרך אגב אני גם משתדלת לא לדבר איתו הרבה בטלפונים, כי תמיד בסוף השיחה הוא אומר לי כמה הוא אוהב אותי, ולמה אני לא רוצה להתחתן איתו, נו באמתתתתתת. ואני לא רוצה אותו בתור בן זוג, כי אני לא נמשכת אליו פיזית, אבל אם הידידה שלך כן מעוניינת להיות חברתך, אך מפחדת שתקלקלו את היחסים, אולי כדאי לקחת סיכון ולמצות את הקשר עד תום? כי ברור לי שבשלב בו אתם נמצאים לא תשרדו הרבה , כי אתה מרגיש שאתה רוצה מעבר וסובל, והיא יודעת שאתה רוצה מעבר וגם סובלת כי היא לא רוצה או מפחדת להיכנס למערכת יחסים איתך, אז תנסה להבהיר לה כמה חשוב לך לנסות, ואם לא עדיף שתסיים את הידידות כי זה יכאב לך להמשיך ולהתראות איתה בצורה אפלטונית,אני לא אומרת שלא יכאב לך לנתק איתה כל מגע , אבל לפחות זה יהיה זמני ולא ימשך לאורך זמן. מקווה שתבצע החלטה נכונה. בהצלחה.

נועה בת

New member
אין דבר כזה ידידים

פלופ יקר אתה נאיבי ותמים בגיל 16 יש ידידים אחכ זה עובר כשמתבגרים ומגלים את המניות ואת כוח המשיכה מישהו מהידידים תמיד ניסחף לכיוון אחר ולכן תמיד נפגע תמיד צד אחד בסופו של דבר מתאהב ולכן לא נותר אלא לנסות לממש אהבה זו או פשוט לוותר על החברות הזו

אלדד26

New member
כל כך לא נכון

יש ידידות ועוד איך. יש לי מספיק ידידות, וגם עם אלו מתוכן שאליהן אני נמשך פיזית לא אממש את זה, כי חבל על הידידות הנפלאה. בקיצור, פלופ הוא לא נאיבי - יש ידידות נפש בין גברים לנשים. לי יש מספיק דוגמאות שעובדות בשטח כבר שנים. אני לא מסכים איתך.

פלופ

New member
תגובות לכולם...

טוב... קודם כל תודה לכל מי שהגיב , אני מאוד מעריך זאת. אחרי ששמעתי ממנה את הלא , אמרתי לה שאני לא ילחץ יותר אבל אני תמיד יחכה ליום שהיא תגיד לי בוא ננסה והיא אמרה - כמה שקשה לי להגיד את זה -זה לא יקרה אף פעם. היא הכל בשבילי , את התקווה האמיתית שבחיי אני לוקח ממנה. כדי לא להרוס את הידידות המדהימה בינינו בכלל לא רציתי להגיד לה אבל זה הגיע אלייה ממישהו אחר ורק בגלל זה החלטתי לדבר איתה ולהביע את הרגשות. אחרי ששמעתי את הלא אמרתי לה משהו במטרה שהיא לא תשנה שום דבר בידידות שלנו, כי גם לאבד אותה כידידה וגם כאהבה זה יותר מדי בשבילי. אמרתי לה שמבחינתי נשארנו אותם ידידים שהיינו לפני זה , ואפילו רציתי להכיר לה חבר שלי והיא הייתה מעוניינת להכיר אותו. רבים יעצו לי לנתק מגע , אבל אני לא יכול , אנחנו לומדים ביחד , עובדים ביחד , יוצאים ביחד. רבים יעצו לי להראות לה כמה באמת אני אוהב אותה , היא יודעת כמה , אני עושה ה-כ-ל בשבילה , אני מוכן לסבול רק כדי שהיא תהיה מאושרת. רבים אמרו לי לצאת עם אחרות אבל אני לא רוצה , לא מסוגל לתת למישהי הרגשה שאני איתה שבעצם אני חושב על אחרת. אני לא רוצה לאבד אותה , והבהרתי לה כמה היא הכל בשבילי. והגענו למצב שאני עומד להכיר לה מישהו , מכר שלי , ומה יהיה שיהיה לה מישהו אחר? אני במצב שאני לא רוצה להתרחק ולא יכול להתקרב. אז כנראה ש"הפתרון" זה להמשיך ולהיות קרוב , הכי קרוב , לסבול , אבל תמיד , תמיד , לקוות...

deyulia

New member
צר לי שאתה חושב ככה

כי אולי אי שם יש מישהי שיכולה להיות האהבה החדשה שלך ואתה פשוט לא נותן לזה הזדמנות ותקוע בקשר שאין לו המשך בשבילך.

אלדד26

New member
מסכים עם deyulia

וקורא לך להתעורר ולהמשיך הלאה. יש המוווווווון דגים בים, וחבל על הזמן שלך ועל האהבה שלך שמתבזבזת לריק.

באמת, יופי של פתרון...

לסבול זה פתרון? לסבול זה ויתור, לא פתרון. זאת הבחירה של לא להתמודד, במקום לפתור את הבעיה שלך. למה יש לך לקוות? מה עוד אתה יכול לעשות שלא עשית? לחכות? חיכית. לדבר? דיברת. די! תרים את הבייצים שלך מהרצפה ותתפוס מרחק. אל תתנתק, אבל תתפוס מרחק. אף אחד לא אמר שהבחורה הזאת חייבת להיות עמוד התווך בחייך. אתה לא צריך להשען על הידידות ביניכם כעל מתת אל שאין לה תחליף. יש לה תחליף, ואחול שלוקי של תחליף... תחליף בו אתה מאושר... ויותר מזה, מקבל את מה שאתה רוצה. היא לא רוצה אותך... תתמודד. המלצה חמה - תשקיע את המשאבים הנפשיים שלך בלהכיר מישהי חדשה, לא בלבכות על חלב שנשפך.

haim9798

New member
נסיון אישי שלי ... אולי יעזור

אז ככה , לפי הכותרת אתה בטח מבין שהייתי במצב שלך ולמען האמת יצא לי להיות במצב כזה יותר מפעם אחת (כן נו מה לעשות ? לפעמים החיים קורים וכשהם קורים צריך לזרום , לא ?) , אני רק יכול להגיד לך ככה : בפעם הראשונה שזה קרה לי עשיתי את מה שרוב האנשים כאן מציעים והתנתקתי ממנה לתקופה מסוימת שלאחריה ועד עצם היום הזה אני ידיד של אותה בחורה ואפילו בקשר די טוב , ולכן היית מצפה שהייתי מצטרף לשאר אבל בכל זאת יש לי איפהשהוא בראש פינה קטנה שמציקה לי בשאלה האלמותית : מה היה אם ? ובאמת כאשר זה קרה לי עם מישהי אחרת , הייתי במצב כמו שלך , החלטתי שלוותר בקלות זה לא הכי טוב וזה מציק , אז ישבתי עם אותה ידידה שלי ודיברתי איתה הכי גלוי שאפשר , כשאמרתי לה משהו בסגנון:"אנחנו שנינו רוצים לשמור על הקשר בנינו אבל אנחנו בעצם מאבדים את הקשר לאט לאט , ובטוח, כי בסופו של דבר הרגשות בנינו לא יעלמו להם פתאום , אבל מה שכן יקרה זה שבסופו של דבר לאחד הצדדים זה יכאב מדי ואז ננתק את הקשר שיש בינינו , אז הדבר הטוב שיכול לצאת מזה זה אם נקח את היחסים האלה שלב אד קדימה וננסה לצאת ביחד" . סוף דבר , משום מה הדברים נראו לה הגיונים ובאמת התחלנו בקשר נהדר שנמשך כשנה וחצי , שעכשיו הוא מאחורי, אבל וזה הכי חושב היא עדיין ידידה שלי , ואף ידידה טובה , ככה שלא איבדתי אותה , אלא הרווחתי תקופה נפלאה.

אלדד26

New member
אני די סקפטי

באשר ליכולת להפוך ידידות לחברות, ואז לחזור לידידות אם הזוגיות לא מצליחה. אני חושב שברוב המקרים, הידידות פשוט לא תהפוך לחברות. אם כבר זה קרה, וזה הצליח תקופה מסוימת, אני מוצא את זה קשה מאוד לחזור חזרה למצב של ידידות. אני חושב שאם זה באמת מה שקרה אצלך, אז באמת שיש לך המון מזל ויש לכם קשר מאוד מאוד מיוחד... אבל זה נדיר לדעתי.

אני לא חושב שזה כל כך נדיר...

זה בסה"כ תלוי בבגרות וגדלות הנפש של שני הנוגעים בדבר... יש לי כמה סיפורים מהסוג הזה לספק, של קשרי ידידות (אם זה בעבודה, ביה"ס או מעגל חברים מסויים) שהפכו לקשרים זוגיים רומנטיים למהדרין... שבגלל אי התאמה, או כל סיבה אחרת, חזרו לקשרי ידידות. לא בכולם זה עבר חלק, ולא בכולם זה הצליח בכלל, אבל כמו שאמרתי קודם, כששניכם בוגרים וכנים מספיק, זה יצליח.

deyulia

New member
אני לא חושבת שזה נדיר

רוב הבחורים איתם יצאתי , נשארו אחר כך ידידים שלי, זה תלוי עד כמה אתה יודע להפריד בין התאמה שהיא לזוגית לבין התאמה שהיא לידידות, ואם אתם לא מתאימים מבחינה מינית או פיזית והוא או היא אנשים מדהימים, אז לוותר?

אלדד26

New member
ודאי שלא,

בהחלט לא *כדאי* לוותר על הידידות. השאלה היא... האם אפשר באמת בכזו קלילות להתעלם מהעבר ופשוט לחזור לידידות. צריך באמת להיות מאוד בוגר - ויותר מבוגר, צריך לדעת להפריד בין הרגש לבין הרציונל בצורה כזו שתאפשר לך לשמוע על הקשרים החדשים שלו ולא לקנא, אפילו לא קצת. זה לא בלתי אפשרי... פשוט קשה מאוד
ברור לי שיש סיפורים כאלה שהצליחו. אין לי ספק. אני פשוט בדעה שאלו הסיפורים היוצאים מן הכלל, בהן הידידות באמת הייתה משהו מיוחד - ואולי הזוגיות הייתה פחות יצרית ופחות אינטנסיבית.

deyulia

New member
אני מודה שזה קשה

וזה תלוי עד כמה היית מעורב בקשר, מבחינה רגשית , ואני יכולה לספר שממש ברגעים אלה , אני מנסה להפוך קשר שהיה משמעותי בחיי עם אהבה גדולה לקשר של ידידות, עד עכשיו זה לא כל כך הצליח(יש מעידות של משיכה לפעמים), אבל אני בטוחה שזה יקרה ונוכל לצחוק על זה כידידים טובים. אז יהיה לי בהצלחה וגם לכם.

אלדד26

New member
אני דווקא לא מדבר על עניין המשיכה

אני מתייחס לנושאי הדיבור. עם הידידות שיש לי אני מדבר על כל דבר בגילוי נפש מוחלט. קשה לדבר עם אקסית על זו שיצאת איתה לפני שבועיים וזו שהכרת הכל. שלא לדבר על לחלוק איתה, נניח, בעיות בקשר, או לבקש את עצתה... זה מסובך יותר מדי. שוב... אם שני הצדדים מאוד נחושים לעשות את זה, אז יכול להיות שזה אפשרי. אבל כשיש רגשות חזקים שמעורבים... אני לא יודע. רגשות חזקים כמו שפיתחתי בקשרים שהיו לי, תמיד יעמדו בדרך ויגרמו לי למבוכה, או למחשבות נוספות על מה שאני אומר, וזה לא אני - כשאני עם ידידה אני זורם פשוט, וכשאני עם אקסית... זה מגומגם מאוד. אבל, אולי זה רק אני

נועה בת

New member
עניין המשיכה זה כול העניין

לקשר עם ידידות, המשולב במשיכה פיזית אין עתיד כקשר ידידותי אני ההוכחה החיה לכך . כול חברי בעבר הינם ידידים טובים מאוד - לשעבר האהבה אליהם במישור הידותי נישארת לנצח אבל - לא ניתן לחזור שוב למצב של ידידות .. זה פשוט לא הולך ודרך אגב - בעלי הוא הידיד הטוב שיותר שהיה לי ...אז יש תיקווה לכול המיודדים ...

haim9798

New member
אני ישפוך קצת אור על זה

כן אני חושב שהקשר שיש בנינו הוא קשר מיוחד , אבל בהתחשב בעובדה שהיא הייתה הראשונה שלי , זה נראה לי טבעי לשמור איתה על קשר טוב , יש עוד המון גורמים שאני לא יכול לכתוב כאן כי קשה לי להביע אותם בכתב (אני קתצ מוגבל מהבחינה הזאת , כנראה זה למה אני לא לומד ספרות וכאלה) אבל די להגיד שאני מנסה בכל אופן לדאוג שזה תמיד ישמר ברמה מסוימת. גם אפשר להגיד שנשארו בקשר טוב בגלל הפרידה שלא הייתה בכאסח או בריב אלא פרידה יפה עד כמה שזה אפשר. חוץ מזה , לא נראה לי שהבנת מה אמרתי , מה שאמרתי הוא שהידידות במצב שלו גם ככה הולכת ונעלמת , וזה מכל מני סיבות אז הדרך הטובה ביותר לשמור על קשר טוב איתה הוא בקשר אמיתי שמעמיד את הרצונות של שניהם לסיפוק.

למעלה