מיתוסים מסוימים

יןבל

New member
מיתוסים מסוימים

לאחר שנתקלתי במיתוס ההוא פעמיים לפחות, אחת בספר שחיברה מישהי בשם רוזין ושמו "פמיניזם", ושנית בספר בשם "יומנה של פאני", על מיתוס שלא הבנתי מאיפה שאב את הסימוכין שלו. הכוונה למיתוס האמזונות. האמזונות, על פי המיתולוגיה היוונית הקלאסית, הן נימפות, בנותיו של ארס אל המלחמה והרמיוני, ועליהן משלה היפוליטה. במיתולוגיה היוונית הן משמשות על תקן מפלצות או כמטרות. המיתוס המודרני רואה בהן נשים אנושיות שחיו בתור שכירות חרב בתקופה הקלאסית. הוא טוען שהן אף כרתו את שדן השמאלי(בהתחשב בכמות העצבים שנמצאת שם, זה לא היגיוני ואישה שלא יודעת לכוון קשת עם שתי שדיים, לא תדע לכוון גם עם אחד בכל מקרה). אני יודע שקיים מיתוס אי הנשים אבל מפה ועד למסקנה שמדובר באמזונות הדרך ארוכה מאד.

יןבל

New member
הסבר

פשוט רציתי לדעת מאיפה המיתוס ההוא ולמה יש נשים שחושבות שהוא אמת לאמיתה וחשבתי שמישהו/י כאן יודעת משהו על זה. ככל הנראה טעיתי.

טל קר

New member
יש לי את הSECOND BEST THING

אני יודעת באיזה פורום אפשר לשאול כדי לקבל מידע על האמזונות. פורום זינה הנסיכה הלוחמת. אל נא גיחוך בשפתיך, אמזונות הן חלק אינטגרלי של הסידרה והמעריצים המושבעים של הסידרה אוספים מידע על אמזונות גם מחוץ לסידרה, ומאמתים את המוצג בסידרה עם ההיסטוריה קישור לפורום זינה: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?id=175

למה נשים מאמינות במה?

למה שלא יהיה שבט של נשים לוחמות? האגדה מספרת שהן הפכו ללוחמות אחרי מלחמה עקובה מדם בה איבדו את רב הגברים שלהן. בקשר לשאר הפרטים - כריתת השד וכו´, זה לדעתי כבר שייך למיתוס. אבל אני מסכימה שמישהי שלא יכולה לירות בחץ וקשת עם שני שדיים, כריתת שד לא תעזור לה בהרבה (וד"א - ליום ההולדת הלפני אחרון שלי הזמנתי כמה מחברותי ליום אמזונות והלכנו ללמוד לירות בחץ וקשת מחוץ למצפה רמון. זו הייתה חוויה מיוחדת מאד, ואני ועוד חברה חושבות לשחזר אותה בקרוב).

wasaby

New member
אני לא מאמינה

אני לא מאמינה גם במיתוס גן העדן, בעוף החול או באטלס הנושא את העולם על כתפיו. זה לא שולל את תקפותם של מיתוסים אלה כמיתוסים, כחתיכות תרבות המעשירות את חיינו. דרך אגב, כריתת השד אינה אמורה לשפר את יכולת הכיוון. כפי שאני שמעתי מיתר הקשת לאחר היריה מצליף על החזה, מה שעלול לגרום לבעיות מסוימות עם תלבושות כמו של זינה ועוזרתה. או שאולי מדובר בכלל על קשת אנכית.

למעלה