מיתון דיעות

פרילקופ

New member
מיתון דיעות

שלום, אני מנהל אתר גדול, שיצא והוא אחד האתרים המוכרים ביותר בקרב בני נוער מהציונות הדתית, והם עיקר הגולשים של האתר. כמו בכל שנה, גם השנה קיבלתי למייל האישי שלי מכתבי שרשרת בנושא רצח רבין המספרים על "אחד השקרים הגדולים ביותר שנראו, ובאמת, הגיע הזמן, שאחרי 11 שנים, אנשים ידעו את האמת." השנה, בניגוד לשנים קודמות, בהן נהגתי להתעלם ממכתבים כאלו, השנה החלטתי לענות, בעיקר לאור העובדה שקיבלתי את האימייל הזה ממספר גדול מאוד של מקורות, מה שאומר שבני הנוער הדתיים ציוניים נהיים קיצוניים יותר ויותר. כתבתי לכולם מכתב ארוך על השפעות רצח פוליטי על הדמוקרטיה, קשרתי את הרצח גם לצום גדליה, ודיברתי גם על תיאוריות הקונספירציה בכלל ועל הנזק שיוצר נסיון לשנות את ההיסטוריה באמצעות תיאוריות שכאלו (כדוגמא, נתתי את הכחשת השואה). רציתי להתייעץ אתכם, בעיקר עם אלו שמכירים בני נוער מהמגזר הציוני-דתי ואת דרך חשיבתם, כיצד אוכל לעזור לגולשים שלי לפתח ראש פתוח יותר, מקבל יותר את האחר, ולמתן במעט את דיעותיהם הקיצוניות, שנרכשות ככל הנראה מהסביבה הקיצונית בה הם נמצאים. אני מודה לכם מראש על כל רעיון.

ערב רב

New member
אמנם יכולתי לעזור לך, אבל אני נגד

שטיפת-מח והגדרת התוצאה שלך כ-'השמאלה' של הגולשים זו שטיפת-מח על פי ההגדרה.

פרילקופ

New member
אולי לא היה ברור

אז אבהיר את דברי - אני לא רוצה לשנות את דעתם של הגולשים. אני מעוניין בסה"כ לעודד אותם לחשיבה עצמאית. במידה והם חושבים שדעות ימניות הן הדעות המתאימות להם - אין לי בעיה עם זה. כל אדם - והדעות שלו. אני לא מתיימר לדעת מה נכון ומה לא. אני רק רוצה לעודד אותם להתנגד לשטיפת מוח כלשהי. שיהיו מסוגלים להבין את מה שהם חושבים. שלא ידקלמו מנטרות שאמרו מבוגרים, אלא יבינו בעצמם את הדרך שלהם.

ערב רב

New member
זה לא מה שאמרת קודם

אמרת שאתה רוצה "למתן" את עמדותיהם הפוליטיות, כלומר להשמאיל אותן, ולזה אין לי שום כוונה לתת יד. שהרי, חשיבה עצמאית עפ"י הגדרתה עשויה להוביל אותם גם להקצנה ימינה אל מחוזות כהנא למשל, או לחיזוק אמונותיהם הנוכחיות, לאו דווקא להשמאלה. אגב, 99.9% מהשיח האנושי הוא דיקלום של דברים שאמרו אחרים קודם לכן.

קשה לי להאמין...

מה שאתה אומר זה בעצם שיש סיכוי של תשע מאות תשעים ותשע לאלף שאת מה ששאני כותב בשניה זו ממש אני שמעתי קודם במקום אחר ואני בסה"כ מעתיק את הדברים אליך? זה נשמע לי מגוחך.

פרילקופ

New member
מבחינתי זה מקובל

אני לא רוצה להפוך אותם לשמאלנים. אם חשיבה עצמאית תוביל אותם ימינה עוד יותר, אהיה עצוב, אבל הם עשו זאת תוך חשיבה עצמאית וזו זכותם - השגתי את מה שרציתי. אולי אנסה להתווכח איתם אז, להציג בפניהם את עמדותי, אבל אז תהיה לדעותיהם לגיטימציה מוחלטת.

דיקלום זאת הגדרה בעייתית

ציטוט תהיה הגדרה מדויקת יותר. אתה לא היחיד שלמד את בחטין

פרילקופ

New member
אגב

ספר על עצמך - מאיזה רקע את מגיע? ומה אתה חושב על רצח רבין? מה היחס שלך לכל מה שקרה? אתה מאמין בכל תיאוריות הקונספירציה?

anaelle9

New member
עזרה לפרילקופ- לגבי מיתון דעות.

אני באה מהמגזר הדתי- אני חושבת שעיקר הבעיה היא בעובדה שלא מפגישים אותם עם השמאל האמיתי. למה שלא תנסה ליצור פורם משתוף עם נוער מרצ? אפשר גם להביא דעות של רבנים שמאלנים, או לבקש מאותם רבנים לכתוב מכתבים ולפרסם אותם באתר. אפשר להביא נימוקים ע"פ ההלכה. אשמח לעזור בכל שלב- anaelle9@walla,com אנאל (סניף י-ם)

למעלה