מיתוג מחדש

עידית40

New member
מיתוג מחדש

שלום רב, התחלתי לעבוד בחברה חדשה לא מזמן בתפקיד ניהולי . המנכ"ל החליט קודם הגעתי על תהליך מיתוג מחדש. החברה הינה קטנה - כ-10 עובדים בארץ וקיימת כ-20 שנה. כרגע אנחנו בשלב הלוגו. כל עובדי החברה (שהם בסביבות גילאי ה-40), העובדים כאן בין שנתיים ל-15 שנה מתנגדים להחלפת הלוגו. נראה כי הם פשוט מקובעים וקשה להם לקבל שינויים (זה מתבטא גם בשינוי שיטת העבודה). מבחינתי, הלוגו אכן רע וחייב שינוי. אני לא בטוחה שצריך לשנות את הלוגו לחלוטין, אלא לשנות אותו מעט על-מנת שיתאים לרוח התקופה ועדיין יזכיר את הלוגו הנוכחי. שאלותיי: 1. מתי משנים לוגו? מה הסכנות ואיך נמנעים מהן? 2. איך מסבירים/ משכנעים את עובדי החברה ששיכים לאסכולה הישנה ומפחדים משינויים, מה הדברים החיובים בתהליך זה וגורמים להם לתמוך בתהליך? בתודה מראש!

צימט

New member
מיתוג מחדש הוא תהליך שחייב להיות ברור ללקוח

הי עידית, "מיתוג מחדש" מאוד טרנדי במחוזותינו אבל לעיתים הוא לא נחוץ ונעשה מכל מיני סיבות מוזרות. ראשית מעניין לדעת מהם המניעים של המנכל הקודם להכנס לתהליך כזה. שלב הבא זה במידה ובהחלט יש בסיס למיתוג מחדש את צריכה לתת סקירה למקבלי ההחלטות מה הסיבות למיתוג ולא פחות חשוב להראות איך אנחנו נראים היום, איך נראה מחר ולמה זה כדאי. החשש של הותיקים הוא טבעי ולעיתים אף מבוסס, אני אישית כבעל מקצוע מאוד לא אוהב מהלכים כאלה היכן שהמותג הוא חזק, ותיק וברור ונוגעים בו רק בגלל שאיזה סטודיו פלצני לעיצוב אמר שזה חובה. עבודת המיתוג קשה ומורכבת אז שיהיה בהצלחה וטיפ הסיום שלי זה - תערבי רק את מי שמחליט ויש לו משקל מכיוון שעודף דעות יבלגן את התהליך ויהפוך אותו ממשהו חיובי וכיפי למגעיל.

גת וייס

New member
החדרה פנים ארגונית של לוגו חדש

היי עידית, נהוג ללוות החדרה של לוגו חדש בפעילות פנים ארגונית. למשל: יום כיף לעובדים שמבוסס על הערכים שהלוגו החדש אמור לשדר, הרמת כוסית חגיגית לרגל התהליך, פרחים בצבעי הלוגו החדש שיחולקו לעובדים עם השקתו וכו' וכו'. הכל כדי לחבב עליהם את הלוגו החדש ולגרום להם להרגיש שמדובר במהלך חיובי שיכניס רוח חדשה - טובה עבורם - לחברה.

למעלה