מישקי עזר

צחי23

New member
מישקי עזר

שלום רב אני ושכני בעלי מספר משקי עזר במושב בצפון כל אחד 5 דונם ואיננו חקלאים כלל ועיקר. השאלה היא האם אנו נכללים במסגרת החלטת הבגצ לגבי קרקעות הקיבוצים והמושבים? כמו כן אילו מיסים חלים במקרה של הפשרת הקרקע לבניית מגורים? ושאלה נוספת: האם למישהו יש רעיון לניצול הקרקע בצורה מקורית? בעלי רעיונות מוזמנים.

עזר למי?

על איזה מקום מדובר? האם במושבים, בישוב קהילתי? החלטת בג"צ מתייחסת להחלטות מינהל מקרקעי ישראל מס´ 717, 727, 737. אם החלטות אלו חלו עליכם קודם - אז אתם נכללים. ההחלטות הנ"ל עוסקות בעיקר בהפשרת שטחים החקלאיים ולא ב"משבצת הצהובה" בנחלה המשמשת למגורים. המיסים תלויים בדרך שבה מתבצעת ההפשרה. בעיקרון יש לשלם למינהל - דמי היתר, לועדה המקומית לתכנון ובניה - היטל השבחה ולמס הכנסה - מס שבח. אחרי כל זה לא נשאר כל כך הרבה. בהפשרות לפי ההחלטות הנ"ל היו גם שוני מסויים במיסוי. אם תיתן יותר פרטים על מה מדובר ועל המקום, סוג חוזה החכירה וכל פרט רלבנטי נוסף - נוכל אולי לדון ברעיונות לניצול.

צחי23

New member
תודה על תשובתך.

תודה על תשובתך. מדובר כאמור במשק עזר במושב והשאלה היא עקרונית לגבי משקי עזר.

זכויות במשק עזר ...

השפעת בג"צ נגזרת מביטול החלטות קודמות: 737 המתייחסת להרחבות. אם כבעל משק עזר אתה זכאי למגרש בהרחבה (מה שאיני בטוח - יש מושבים שנתנו מגרש למשק עזר ויש שלא) הרי שאם לא מימשת זכות זאת עד היום יתכן ולא תוכל כבר לממש אותה. 727 מתייחסת לשינוי יעוד למגורים, כאשר המושב מפשיר קרקעות חקלאיות לבנייה ומקבל בתמורה פיצוי בכסף או באדמה לבניה. 717 מתייחסת לשינוי יעוד מחקלאי לתעסוקה או הקמת מפעל בתנאים מועדפים. אם היית זכאי להתחלק ברווח כתוצאה מעסקות כאלו - היום כבר אי אפשר יהיה לבצע אותם ולא יהיה רווח לחלק. סביר שימצא פיתרון תחליפי אבל כנראה שה"רווח" יקטן מאוד. לגבי ניצול השטח: כדאי לבדוק את האפשרות לצימרים, חוות סוסים או עיבוד חקלאי אינטנסיבי.

דובי123

New member
השאלה היא אחרת לגמרי

השאלה היא :במידה ולמושב יהיו הפשרות האם הנכם זכאים להנות מהפשרות אלו אני תרמתי את חלקי בשאלה כעת תקווה שיהיה מי שיתרום עם תשובה

gev8

New member
משקי עזר

המקרה שאתה מציג מוכל לי מאוד, גם אני בעל משק עזר בסדר גודל שכזה במושב בדרום הארץ. לאחרונה התחלתי להתעניין מה אפשר לעשות: 1. פרצלציה ובנית בית נוסף - הבנתי שכרגע זה מאוד בעייתי (מבחינת המנהל), בנוסף ישנה תקנה (לא בטוח במאה אחוזים) שבמקרה כזה המנהל מקטין אוטומטית את שטח המשק לדונם אחד (היתרה חוזרת למושב). כמו כן הבית חייב להרשם על שם בן משפחה. 2. בניית בית נוסף ללא פרצלציה - מחייבת הריסת הבית הקודם (למרות שאצלנו יש כבר כמה תקדימים שלא נהרסו בתים ולא קרה שום דבר אחר כך. 3. ניתן להוסיף צימרים על השטח להשברה (אני שואל כמה ?) אני מתחבט כרגע מה לעשות שכן היחידה שקיימת כרגע ישנה ואנו רוצים לבנות עוד אחת, כנראה במסגרת הגדלה הנוכחית, האם אני אדרש לתשלום של דמי מנהל (היחידה הקיימת כ 95 מ"ר ואנו רוצים להוסיף עוד כ 180 מ"ר), למה אני צריך לשלם דמי פיתוח למועצה האיזורית וכמה? האם אני צריך טופס 4 להגדלה?

ועוד על משרי עזר ...

1) לא מכיר את התקנה על הקטנת השטח לדונם. פיצול בנחלה מחייב תשלום של 91% משווי המגרש המפוצל ולא בטוח שזה כדאי ברוב המקרים - איני יודע אם זה אפשרי ומהם התנאים בפיצול של משק עזר. בפיצול איני מכיר מגבלה של רישום על בן משפחה - ואם כן אז רושמים ואחרי כמה זמו מוכרים. 2) לא ברור לי הקשר בין בית נוסף להריסת הקיים. 3) הגדלה ותוספות בניה - צריך לבדוק את הוראות התב"ע (תכנית בנין עיר) של המושב. מעל 160 מ"ר יש תשלום של דמי היתר למינהל. מעל 120 מ"ר או תוספת יח"ד יתכן גם היטל השבחה לועדה המקומית.

gev8

New member
מספר יחידות דיור על משקי עזר

אבי על פי מיטב הבנתי זכויות הבניה על משק עזר הינן יחידת דיור אחת. פניתי למהנדס המועצה (שהוא גם יו"ר ועדת תכנון ובניה מקומית) לגבי האופציות שעומדות בפניי אם ברצוני לבנות עוד יחידה/להגדיל את היחידה הקיימת. לפי דבריו במידה וארצה לבנות יחידה חדשה (שאיננה מהווה תוספת) אצטרך להרוס את הישנה. לגבי הרחבה: ניתן להרחיב,גודל ההרחבה המקסימלי יהיה עד 20% משטח משק העזר!! (מהנדס שפניתי אליו אמר לי שזה לא נכון??!!) במקרה זה אצטרך לשלם פיתוח, ודמי מנהל ע"פ החוזה הקיים בינינו.(קיים חוזה חכירה ישיר ביני ובין המנהל כשהמושב לא צד בו).

יחידות דיור ...

סביר להניח שאתה צודק והזכויות הן ליח"ד אחת - לכן כנראה נדרשת ההריסה. אין קשר בין הריסה לבנית יח"ד נוספת - כי לאחר ההריסה זו כבר לא יח"ד נוספת. גודל ההרחבה תלוי בזכויות הבניה ע"פ תב"ע החלה על המקום. כמובן שדמי היתר לממ"י והוצאות פיתוח הן חלק מהעלויות שיש להביא בחשבון - בדיוק כמו עלויות הבטון והבלוקים. אבל כל הדיון החל מהרצון להגדיל את הניצול בכלכלי של משק העזר, תוספת יח"ד וכו´ ועכשיו הגענו לתוספת בניה של כמה מ"ר ... (_:

למעלה