מישוא שמע??

ValaZ

New member
אבל אם טבח\שומר במחסום

יבוא למפקד שלו ויגיד "טוב תשמע... אני רוצה ללכת לחיל האוויר" מה המפקד יעשה? יצחק עליו..... כי רוב הסיכויים שהוא לא אחד מאותם אנשים "איכותיים". אני אומר שמישהו "איכותי" יכול נניח גם ללכת להיות טייס, גם לשמור במחסום, וגם להיות במטבח, מישהו "רגיל" יכול לשמור במחסום או לעבוד במטבח ומישהו "מתחת לממצוע" יכול להיותר רק טבח. אתה יכול לראות אנשים עושים תפקידים מתחת לרמה שלהם אבל לא מעליה. אתה גם אומר ככה בגלל שהצבא מסדר את היחידות לפי הרמה של האנשים, בשביל זה הרעיון האישי בצו הגיוס, בשביל לשים אותך עם אנשים כמוך, ואם אתה היית עם אנשים טובים ביחידה שלך זה בגלל שאתה כמוהם, אם היית הולך ליחידה אחרת אולי היית רואה יחידה של אנשים שלא מתביישים לגנוב אחד מהשני וכו'

R a M a N

New member
אתה שוב מדבר שטויות

קודם כל לא כולם משקיעים במבחנים בצבא ומקבלים ציון גרוע למרות שהם אנשים באמת "איכותיים" לא כולם שמים על הצבא יש כאלה שממש לא איכפ להם מהצבא לפני שהם מתגיסים אבל מה איזה פלא הם אנשים מבריקים ומצטיינים ומתקבלים לפקולטות יוקרתיות בטכניון . עוד דבר יש כדי להיות טייס לא מספיק להיות אדם טוב וחכם אתה צריך להיות מתאים פיזית ( לרוב הריאה זה המכשול) ועוד משהו שממש הולך להפתיעה אותך יש אנשים שיום אחד קמים באים למפקד שלהם ואומרים אני רוצה להיות טייס ואתה יודע מה ... המפקד לא צוחק להם בפרצוף להפך לטייס יש עדיפות גבוה והמפקדים ממליצים על חיילים לגשת לגיבוש טייס . ואחד החברים שלי בקורס מפקדים בא למפקד שלו ואמר בדיוק את זה ומה קרה אז ????? תוך חודש הוא עזב את המחלקה והתחיל קורס טייס .. וזה היה כשהינו כבר שנה וחצי בצבא . לסיכום המיונים של הצבא הם עלובים ולא ממצאים שום דבר הם בודקים רק שאת אלה שהם בכל זאת מקבלים יחידות הטובות הם מסוגלים לעמוד בדרישות שם כדי שהם לא יבזבזו כסף אל להכשיר מישהו שלא יסיים את הקורס . זה לא אומר כלום על טיב האדם בטח שלא על זה שהוא גנב או לא ! הייתי עם הרבה אנשים לא "איכותיים" ואף אחד מהם לא גנב ממני כלום לעומת זאת אחרים כן גנבו !

ValaZ

New member
ולחילופין

אני שמעתי אנשים שאני נכיר מדברים על יחידות בדיוק כאלו... שאליהן הצטרפו כל ה"ערסים" מהביה"ס (שלא נכשלו בבדיקת הסמים), שבהן אתה צריך לסגור את התיק שלך עם מנעול אחרת אתה יכול לשכוח מהפלאפון\ארנק. "מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת" שמעת פעם? מי שטרח ועשה קורס טיס שנה וחצי מגיע לו שיתייחסו אליו יותר ממישהו "חפיפניק" שסיים טירונות ונשלח למחסום. אז אותם טייסים השקיעו הרבה יותר מהחיילים במחסום בתקופת הקורס וכשהקורס נגמר הם משקיעים פחות, בהתחלה הם סובלים ואז נהנים, במחסום סובלים כל הדרך אבל פחות מבקורס טיס....

R a M a N

New member
טוב תשמע ...

אין לי מה להתוכח איתך יותר תחשוב מה שאתה רוצה ולדעתי זה חבל . אני מניח שאתה תופס מעצמך אדם "איכותי" לצערי אתה מדבר הרבה שטיות ולא מנסיון שלך אלה של אחרים ומשמועות . כמו שכבר אמרתי לך יש אנשים שלא רוצים להיות טייסים והם מבריקים (יש לי כמה חברים כאלה מהצבא ומהתיכון) ויש גם אנשים מבריקים עם יותר מ1.5- במשקפיים ככה שהם לא יכולים להיות ביחידות עלית למיניהן והם בכל זאת רוצים להתנדב ליחידות קרביות ולאכול את החרא שצריך כדי שאתה תוכל לישון טוב בלילה . אני שמח שהיה לי את הכבוד לעשות את זה . לרוב הטייסים אין את הכבוד הזה בטח לא בשלב הראשון של השרות שלהם . והנה תמונה .... נחש מה זה ?!?!?! אני אעזור לך זה אותם הקאסמים שמדברים עליהם כל כך הרבה בחדשות .

Boro747

New member
לידיעתך גם פרחי טיסשומרים במחסומים

מדי פעם וכך גם טייסים... אומנם לא כל כך הרבה כמו חי"ר לדוגמא אבל הם שומרים מדי פעם!! ושתדע לך שפרח טייס או טייס מקבל הטבות גבוהות מאד לעומת זאת חירניק הוא אחד שאוכל הרבה חרא מבלה את הזמן שלו בשטח מסכן את החיים שלו ברמה לדעתיקצת יותר גבוהה מטייס ובכל זאת לא מקבל את אותן ההטבות כמו פרח/ טייס

R a M a N

New member
:) סוף סוף קול שפוי מדבר פה

יצא לי לשמור עם פרחי טייס במוצב שהייתי בו ברמאללה וזה משהו שהם לא עושים הרבה כל כך שבועים מדי פעם בקורס בערך .. לוחמים ביחידות השדה עושים את זה במשך שנתיים וחצי . ולא אין להם מזגן בעמדה ובטח לא בקרת אקלים . והכוננות שלהם זה להיות על מדים בלי להחליף אותם ולהתקלח יותר מידי במשך כמה שבועות עד שהם יוצאים הביתה. בקיצור חבל שאתם מדברים על דברים שלא עשיתם אתם מוציאים שמות לאנשים שלא מגיע שתוציאו להם שם כזה .

ValaZ

New member
כן אבל אותו פרח טיס גם קורע את

התחת שלו שנה וחצי באימונים קשים. לעמוד במחסום ולהחזיק נשק כל אחד יכול.

R a M a N

New member
אתה רק שוכח ש...

שחירניקים למיניהם הם אלה שהמציאו את המונח לקרוע את התחת באימונים .. אני הייתי בשנה וחצי של אימונים גם .. רוב השרות שלי כלוחם היה באימונים בשטח ואתה יודע מה לעשות ארבעה חודשים של אימון חורף במדבר עם מקלחת פעם בשבוע ולישון תחת כיפת השמיים באפס מעלות זה די מעצבן בנוסף אחר כך לעשות מחסומים כמו אהבל כל השרות זה בכלל כף הסתערת פעם עם מג ??? (ערכה מלאה שוקלת 30 קילו וזה מה אתה עושה כל האימונים). לעומת טייסים שעושים בשרות שלהם תואר ראשון טסים במטוסים שאחוז קטן באוכלוסיית העולם יטוס בהם איפעם ומסודרים אחר כך כל החיים שלהם . אגב התנאים שהטייסים מקבלים והכבוד שכולם רוכשים להם לא משתווה לשום חייל אחר בצבא ולא תמיד בצדק . ושוב אני לא מבין על סמך מה אתה מדבר בכלל היית בצבא ?? אני הייתי ויצא לי לעשות המון תפקידים ולפגוש הרבה אנשים מחיילות שונים ולשמוע מה הם עושים .

Flat spin

New member
תענוג לעקוב אחריכם ../images/Emo22.gif

בידור אמיתי. שני ותיקי קרבות, בעלי תפקידים רמים בצבא (במיוחד ולאז
תמשיכו. מתפתח כאן דיון מרתק. חבל להפסיד.

ValaZ

New member
גדעון מתי נראה אותך בחסידים???

יש לי מנוע 91 שמחכה לכיוון

Flat spin

New member
היי ולאז. טוב לשמוע ממך ../images/Emo22.gif

לצערי הוכרעתי ע"י וירוס זעיר. עכשיו אני בשלב התאוששות. מקווה לסוף השבוע. להתראות.

liran 3D

New member
ריטה מה קורה???? אתה חי? עדיין לא ה

הוצתה מילה על השירשור..

R a M a N

New member
אני לא אמרתי את זה :)

אני לא וותיק קרבות ואני לא רם בדרגה אני סך הכל סמ"ר . ולא צריך להיות ותיק קרבות ורם בדרגה בשביל לעשות צבא ולראות איך דברים מתנהלים בו . להפך הותיקי קרבות והרמים בדרגות לא כל כך מתכחשים לזה שהצבא השתנה בעשרים שנה האחרונות . אני בטוח שאתה זוכר לפני כמה שנים טובות שאני הייתי פרחח בגן לקרביים עוד היה כבוד הלא קראו להם פראיירים ולהגיד שאתה גובניק היה בושה . בכל אופן אני שמח שאתה נהנה הכמה צעירים זבי חוטם שכמונו

למעלה