מישהי שאכפת לה...

מישהי שאכפת לה...

שלום לכם, רק רציתי להאיר את עייכם בפני משהו אחד שמאוד מפריע לי ואני בטוחה שמפריע לעוד הרבה.... גם אני הייתי ביום חמישי ""בערב ההתעוררות"" (שימו לב לפקט המרכאות הכפולות והמכופלות) שהיה בכותל. ואני באמת לא מבינה- למה???????????????????????????????????????????????? למה כשהמצב כ"כ קשה כשצריך כ"כ לחזור בתשובה!!!!! ובנ"ע אירגנו ערב שהיה יכול להיות כ"כ יפה ומועיל למה זה היה צריך להראות כמו שזה נראה?????????? הכל כ"כ מעורב ולא צנוע!!!!! באמת? אלו האידיאלים שאנו מאמינים בהם? זה באמת מה שאנחנו חושבים שהכי נכון לעשות????????? זה באמת מה שבאנו לעשות בכותל? (או בכל פעילות אחרת של בנ"ע?) למה תמיד כשיש דברים גדולים הם צריכים להראות ככה? ולחשוב שככה אנו מייצגים את מה שאנחנו מאמינים בו? למה אח"כ אנחנו יודעים לבוא ולהאשים את החילונים שהם לא רוצים להצטרף ליהדות ולחזור בתשובה? אולי בגלל שהם רואים את כל זה? ואז הם בטח חושבים לעצמם שאחנו סתם מדברים באוויר וצבועים!!!!!!! חבל שזה כ"כ נכון..... זהו ... בתקווה שמישהו פה באמת יקח את זה לתשומת ליבו... אחת שאכפת לה!!! ה´ עוז לעמו יתן ה´ יברך את עמו בשלום!אמן!

beckham17

New member
מסכים ביותר!!!

ההנהלה הארצית לא מפיקה את הלקח, וחוזרת על הטעות הזו בכל פעם מחדש!!! אותו מצב (בעצם, יותר גרוע...) היה גם ביום ירושלים, בריקודגלים. ואני מפנה את תשומת לבך לדיון שנערך אז: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/archive/Viewmsg.asp?id=403&msgid=4143900&place=180

../images/Emo9.gif..

קודם כל בקשר לריקודגלים- דווקא השנה הייתה הפרדה ממש טובה!!! ברור שיש עוד הרבה מה לשפר אבל יחסית לשנים קודמות ההפרדה הייתה ממש בסדר! ולפרפר מאושר- אם כל אחד מאיתנו יתחיל לדבר על זה בסניף ולבקש ולומר שזה מפריע אולי גם שם למעלה יבינו שזה לא תמיד במקום לעשות הכל מעורב!

לא...

אבל יש מקומות שאפשר להפריד.... כמו שאין יומירושלים רק לבנים ויומירושלים רק לבנות... אפשר להפריד את השיחות את הדרך... לא יודעת מה....

beckham17

New member
כן!!!!

בהחלט, צריך ורצוי שיהיה ערב לבנים וערב לבנות!!!!!! אולי ביום ירושלים זה בעייתי, אבל בסליחות אני לא רואה מה הבעיה!!!

אבל...

אם יעשו ערב נפרד לבנים ובנות אז- אף 1 לא יבוא כי בתכלס כמעט כולם באים רק בגלל ש- "יהיו קטעים..." (לא?) אבל אם אפשר להפריד את זה במקום המפגש בכולופן הנסיעה מעורבת... ואז נראה לי שהרבה יבואו.... בתקווה שזה יראה הרבה יותר טוב...

beckham17

New member
למי אכפת איך אחרים חושבים שזה נראה?

אנחנו יודעים מה הולך שם, וזה חילול ה´, שמול הר הבית, המקום הקדוש ביותר, יש קלות ראש כזאת!!! זה עדיף שרק מי שבאמת בא לשם בשביל הסליחות יבוא, ולא מי שבא בשביל החבר´ה!

כנראה לא הבנת נכון...

התכוונתי שאולי זה יראה יותר טוב- לא בקטע של מי מבחוץ יבוא ויראה (למרות שזה גם נכון...) אלא בקטע שזה יראה בכללי יותר טוב גם בעיני עצמנו....

beckham17

New member
אבל זה לא נראה טוב, גם בעיני עצמנו!

המצב הזה לא נראה טוב גם בעיני עצמנו, ועובדה שאנשים מ"אצלינו" מתלוננים!!!

קודם כל...

תקרא ואז תפנים ורק אז תגיב... לא אמרתי שאנחנו חושבים שהמצב טוב אלא שאנחנו לא חושבים שהמצב טוב וגם אנשים אחרים- שקצת פחות חשוב מה הם חושבים אבל זה עדיין חשוב!!!!!

beckham17

New member
בילבלת אותי לגמרי!!!!!

את יכולה בבקשה לפסק את מה שכתבת?

טוב- אני ינסה...

(שים לב לאפקט הפיסוק...
) אני יתחיל מהתחלה... ההצעה הייתה- שתהיה איזושהי הפרדה... ואז- זה יראה טוב גם בעיננו (אין פסיק כי זה לפני וו´ החיבור - עמך הסליחה!) וגם בעיני אנשים אחרים (קרי- חילונים/חרדים/כל מיני אנשים אחרים...) זה חשוב קודם כל לעצמנו, אבל לא פחות חשוב גם מה שאנשים אחרים רואים וחושבים! מקווה שהבנת אותי עכשיו!

beckham17

New member
אבל גם כשיש איזושהי הפרדה...

זה לא עוזר, ועדיין יש קלות ראש. וזה מפריע גם לנו בעצמנו! ההפרדה היחידה שתמנע את זה היא יום נפרד לבנים ויום נפרד לבנות!!!

וכמה יבואו?

אם זה יהיה ממש בנפרד? מה עם כל אלו מהתיכונים הממלכתיים דתיים? הם יבואו אם זה יהיה נפרד לגמרי? ובכלל בנ"ע בטח יבואו בתירוצים שזה יקר מדי... אבל בשורה התחתונה - זו החלטה של כל 1 למה הוא בא ומה הוא עושה שם כשהוא מחליט לבוא..

beckham17

New member
אבל ההחלטה הזו של ה"פחות רציניים"

הורסת לגמרי את האוירה שיש באירועים כאלה!!! זה מה שאנירוצה שיהיה, שכל מי שבא בשביל החבר´ה ובגלל שזה כיף לא יבוא... קצת רצינות בנושאים האלה (זה סליחות, לעזאזל!) לא תזיק...

שאלה...

למה יש לבנ"ע היתר? הרי לכאורה אין שם משהו שהוא ´שיא השלמות´ (או אפילו מתקרב...) הכל מעורב, הצניעות זקוקה לשיפור... ויש עוד אלף ואחת בעיות... אז למה בכלזאת יש רבנים שתומכים בה? בגלל שזהו ´צו השעה´ ובתרגום חופשי- אם זה לא יהיה מעורב ויהיו שם גם צחוקים ודאחקות... אז המון נערים ונערות מכל מיני תיכונים ומקיפים ´חובבי מסורת´ לא יבואו כי אין שם שום דבר שמושך אותם... אבל אם יש שם עירוב ויש להם כביכול "מה לחפש שם..." אז הם יבואו ואז בין צחוק ודאחקה הם גם יחשבו קצת ויקבלו ויספגו משהו... וזה נכון גם לגבי הסליחות האלו. זה בתקווה ש"הם" יבואו וישתתפו בזה ובעז"ה גם יקבלו משהו... אבל עם זאת קצת צניעות והפרדה לא תזיק לאף 1!!!!! מקווה שהבנת!

למעלה