מישהי יודעת???

tamush p

New member
מישהי יודעת???

אני חדשה בתחום (ומקווה שלא אקבל ותק) וזקוקה לעזרתכן.
לאחר כשנתיים של נסיונות, התחלתי בטיפולים.
כדי להסדיר את הביוץ הרופא נתן לי קלומיד לחמישה ימים.
כשהגעתי אליו אח"כ עם תוצאות בדיקת הדם הוא אמר לחכות 'לבשורות טובות', ולא נתן שום הנחיות להמשך.
שאלתי היא: האם הקלומיד מסדיר את הביוץ באופן קבוע או שבכל חודש יש ליטול אותו מחדש?

acka

New member
ברוכה הבאה לשהות קצרצרה

נראה לי שלא שמת לב, אבל שורשרת לשרשור תרופות ותופעות.
אנחנו מבקשות לשרשר כדי שהודעות לא תעלמנה לעמודים האחוריים, שם הן זוכות לפחות חשיפה.
ממליצה לך לקרוא על כללי השרשור בתקנון הפורום.
&nbsp
לגבי הכלומיד - תאורטית יתכן מצב שמפעם יחידה הגוף יתאפס על עצמו ותתחילי לבייץ.
לרובנו המוחלט זה לא קורה וצריך לקחת כל חודש.
האם הרופא שלך הוא רופא פוריות מומחה, כזה שמבצע ivf באחד מבתי החולים בארץ?
אם לא ממליצה בחום לעבור לאחד שכן, רופאי נשים אמנם נקראים מומחי פריון, אך אינם מודעים לרוב לכל הדקויות בטיפולים.
האם לפי בדיקות הדם בייצת? באיזה יום? האם בצעתם בדיקת זרע?
איך הייתה הרירית בתהליך וכמה זקיקים היו?
המידע הזה מאפשר לדעת עד כמה טוב הגבת והזרע חשוב באופן כללי.
שבועיים אחרי הביוץ מומלץ לבצע בדיקת דם להורמון ההריון, הבטא על מנת לדעת אם הטיפול הצליח.
אם לא בדרך כלל נוטלים סבב נוסף של כלומיד.
המעקב בדרך חשוב לא רק כדי לוודא שאת מגיבה, אלא גם כדי לוודא שאין ריבוי זקיקים והרירית משמינה כנדרש.
מקווה שהפעם היחידה תספיק לך להפוך לאמא.

tamush p

New member
קודם כל, תודה על כל העידוד

זה חשוב לי, כי אני מרגישה די אבודה...
לגבי שאלותיך, הרופא שלי הוא ד"ר ברקוביץ', והבנתי שהוא מומחה בתחום.
לפי הבדיקה שאחרי נטילת התרופה, אכן בייצתי. הרופא גם ביצע US.
אם אני מבינה נכון את דבריך, במקרה שאני מקבלת מחזור - לפנות שוב לרופא?

acka

New member
הוא בהחלט מומחה

אני שמחה לשמוע שאת מטופלת אצל מומחה.
לצערי כן, אם המחזור מגיע והבטא שלילית הולכים שוב לרופא.
ושוב רק לוודא, עשיתם בדיקת זרע?

פזית66

New member
אצל ברקוביץ' (בהנחה שמדובר על אריה ברקוביץ' בגבעת שמואל)

נהוג שאם את מקבלת מחזור את שולחת לו סמס, והוא מתקשר אלייך באותו הערב או למחרת ונותן הנחיות להמשך. חוזרת על ההמלצה של acka להתעקש על בדיקת זרע, רק כדי לוודא שהכל שם תקין כדי שלא תקחי תרופות סתם.

tamush p

New member
אכן מדובר בד"ר אריה ברקוביץ

מעצבן שהוא לא נתן שום הנחיות. "לחכות לבשורות טובות" זה ציטוט שלו...
אז אקבל את עצתך, ובמקרה של מחזור, אסמס לו. זה בטח יקרה בקרוב כי עשיתי אתמול בדיקת הריון ביתית - שלילית

ולגבי בדיקת זרע, אנחנו דתיים והבנתי שזה בעייתי... בכל מקרה, ידוע שיש בעיה בביוץ, אז אולי זה מיותר?

פזית66

New member
לשיקולך... אני התעקשתי כן לעשות והסתבר שבכלל זו היתה הבעיה

העיקרית, אחרי שאיבחנו אצלי רזרבה שחלתית נמוכה וסתימה בחצוצרה וחשבנו שזו הבעיה. אמנם רוב הסיכויים שהכל בסדר אצל בעלך, ובכל זאת בעיות זרע בימינו הן לא דבר נדיר ואם אכן ישנה בעיה אז כדורי קלומיד לא יפתרו כלום וסתם תבזבזו זמן ובריאות. יש פתרונות הלכתיים טובים לבדיקות זרע ואני בטוחה שברקוביץ' מכיר אותם.

ענבל ח1

New member
אהלן וסליחה על ההתערבות...

אבל בדיקת זרע אינה מיותרת בעיני בכל מקרה.
אי אפשר לדעת, אולי יש בעיה משולבת וחשוב לדעת מבעוד מועד.
לגבי היותכם דתיים - אני יודעת שיש בוודאות פתרונות לעניין בדיקת זרע, אם כי אני לא יודעת לפרט אותם.
כדאי לך לברר. אני בטוחה שאפילו פה יש בנות דתיות שיודעות לענות ובכלל באינטרנט יש שלל תשובות...
בהצלחה!
&nbsp

ענבל ח1

New member
הנה פתרון אחד לבדיקת זרע עבור קהל דתי:

הוצאתי את זה מאתר הכללית.
קונדום "הלכתי" - מדובר בקונדום מיוחד שאינו מכיל קוטל זרע ויש בו חור מיקרוסקופי (כדי לא לעבור על האיסור של שפיכת זרע לשווא). בני הזוג מקיימים יחסים, ומיד לאחר השפיכה הקונדום ובתוכו הזרע מוכנסים לכלי ומובאים למעבדה.

נ ק1

New member
יש פתרונות...

היי,
קודם כל בהצלחה!! לשהות קצרצרה כמו שאומרים פה....

כמו שענבל כתבה לך - יש פיתרון שדומה לקונדום, אך ללא חומר קוטל זרע בתוכו... ואז אתם בעצם מקיימים יחסי מין מלאים והזרע נאסף בקונדום.
את תעשי כמובן את השיקולים ההלכתיים שלך... אבל גם אני דתייה, ואנחנו השתמשנו בדרך המקובלת - זרע בכוס. מבחינתי זה לצורך רפואי, זה חלק מתהליך להבאת ילדים לעולם ולא לצורך משחק או משהו לא חשוב........

tamush p

New member
תודה לכל המסייעות!

אז זהו, קיבלתי מחזור... ואין לי כח להמשך... בקושי התחלתי וכבר אני רוצה לקחת הפסקה. אין לי כח שוב לבדיקות דם כל שבוע. וכמובן שכל פעם שבאים לברקוביץ זה חצי יום עבודה ש'הולך', כי אצלו שעה זה לא שעה...
צריכה עידוד@!
ושאלה קטנה: בד"כ אין לי שום כאבים במחזור. קצת אי נוחות קלה וזהו. הפעם כאב לי ברמות! האם זה יכול להיות קשור לכדורים?

tamush p

New member
...והמשך השאלה

גם הדימום מוגבר מתמיד.
יכול להיות קשור???

acka

New member
את הקודמת שרשרתי. את זאת נראה איפה נשים (-;

למעלה