מישהי יודעת על הדרכת הורים

TikvaBonneh

New member
אתם תקבלו הדרכת הורים בגן.

אתם רוצים הדרכת הורים בנוסף?
אולי תחכו לראות אם זה מספיק לכם.
בד"כ יש פעם בשבועיים, אבל אני מכירה אם שביקשה פעם בשבוע וקיבלה.

בגן ייתנו לנו פעם בשבועיים?

זה כך בכל גן תקשורתי?
ואגב אני חד הורית אז זה רוצה ולא רוצים...חח

בעיקרון כן. רק מתקנת יש ערים שנותנות רק

פעם בחודש.

ואם זה לא יספיק לך תצטרכי פרטי.

dina199

New member
סליחה על השאלה -

אבל האם האבא של הילדה בכלל לא בתמונה ?

לא, אני לגמרי לבד

סבלתי במשך שמונה שנים בנישואים מאד לא בריאים. במהלך ההריון עם הנסיכה עברתי תלאות וממש שואה נפשית, מה שאני בטוחה שגם השפיע :( , באיזשהו שלב כשהפנו אותנו מטיפת חלב לכל מיני בדיקות הוא לא אפשר לי ללכת, כשהשגתי בעקיפין את הטופס שאלון ראשוני להורים הוא קרע אותו לגזרים ואמר "אין לבת שלי כלום" . לקח לי עוד מעט זמן להבין שהנזק לילדים גדול יותר מאשר לי וקמתי ועזבתי הכל! עזבתי את הבית, בית חדש שאני עיצבתי, עם הילדים והתחלתי חיים מחדש.
הדבר הראשון שעשיתי זה לאבחן את הילדה ולהתחיל לטפל בה. צדקתי היה ברור שזה זה.
בגלל סיבות נוספות אני גם כלל ללא משפחה, לא אמא אבא אחים יש לי רק כמה חברות טובות. תודה לאל.
זה לא קל, אני נלחמת, בכל בוקר פותחת את העיניים ויודעת שיש לי שני ילדים להילחם עבור העתיד שלהם. עם שתי חרבות בכל יד ואש בעיניים מפלסת את הדרך לעתיד טוב יותר.
בקשר לאבא- רק לפני שחודשיים במרכז קשר, בנוכחות של פקידת סעד ומגשרות בישרנו לו על המצב הרפואי של הילדה. בהתחלה הוא היה בהכחשה כמובן, וטען שאין לה כלום כי הרי גם בני הבכור התעכב בדיבור, אגב לבני הבכור אין אוטיזם אבחנתי ובדקתי ממש לאחרונה.
וכעת האבא לוקח את הילדים פעם בשבוע ולא מעורב כלל כלל בתהליך ובטיפולים. אני יותר חוששת מזה שהוא יתן לה שם גלוטן... חלב הוא הפנים שזה לא בריא בכלל.

זהו שאלת, ופתחתי את הלב :)

dina199

New member
תובה שפתחת את הלב

לפחות הוא התחיל להיות בתמונה בדרך כל שהיא.
המצב הנפשי שלך לא השפיע
.
אין בדיקות שמגלות אוטיזם בזמן הריון .
ויש הרבה אבות מכחשים , גם כשהכל בסדר בזוגיות.

לא, ניסיתי את הדיאטה

בלי הגלוטן וקזאין וגם אני וגם הגננת הרגשנו שיפור משמעותי בקשר עין בהתנהגות ריכוז ושינה = אז החלטתי להמשיך.
כבר מעל חצי שנה.... גם אני והאח הגדול שלה בלי חלב אבל כן עם גלוטן, בכל זאת זו עוד הוצאה.....

TikvaBonneh

New member
מוצרים בלי גלוטן הם יקרים

כנראה שהאבא לא מוכן להשקיע, במיוחד שהוא בכלל לא מאמין שיש בעיה. אולי תשלחי איתה מוצרים כשהיא הולכת אליו.

שלומות0

New member
אם זה הסיפור

הכי טוב לקבל את המענה בגן התקשורתי של הילדה,יש שם צוות רב מקצועי שיכול לתת לך גם עצות וגם הדרכות,
והגננת אמורה תמיד לתת לך טיפ, וגם אם תבקשי הדרכה יתנו לך.
אני לא חושבת שהדרכה הורית אחרי צהרים בין אם היא פרטית או במסגרת קופת חולים תתן את המענה שצוות מקצועי בגן של הבת שלך שרואה אותה כל יום יכול לתת..
ואני באופן אישי מאוד נגד הדרכות הורים אצל מטפלים מחוץ למסגרות,,
אני חושבת שאת צריכה המון עזרה מנשמות טובות ואוזן קשבת זה שווה אלף הדרכות הורים!

asa112

New member
לצערי, זה לא תמיד עובד כמו שאת חושבת

כי יש הרבה מסגרות וצוותים לא מקצועיים מספיק לפעמים.
צריך לבדוק רמה של הדרכת הורים בגן ואז להחליט, האם זה מספיק או צריך משהו מקצועי יותר.

הדרכת הורים בגן תקשורת עושים פסיכולוגית (שנמצאת בגן 4 שעות בשבוע בערך) או מטפלת רגשית , שנמצאת קצת יותר, אבל צריך בהחלט לבדוק האם היא מסוגלת לעזור.
מטפלת רגשית זה לא תמיד בעלת תואר בפסיכולוגיה, יכול להיות, שיש לה תואר במשהו אחר(במוזיקה, למשל) וקורס בטיפול רגשי. יצא לי לפגוש מטפלות כאלו - בחורות צעירות, לא ממש מכירות את התחום. איזו הדרכה הן יכולות לתת ? יצא לי לפגוש מטפלת במוזיקה, שלא ידעה , למשל, שילד יכול להיות רגיש לרעש !
לא בטוח שפסיכולוגית של הגן מכירה את הילד מספיק טוב כדי לעזור. צריך לבדוק, האם הדרכה שלה עוזרת.

הדרכת הורים חשובה מאוד ואנחנו בזמנו קיבלנו הדרכה טובה מאוד במסגרת שילד היה שם, אבל היום זה לא עובד כך, עד כמה שאני יודעת.

שלומות0

New member
אני כתבתי את דעתי האישית

ועומדת מאחורי מה שכתבתי מניסיון אישי שלי

שלומות0

New member
ועוד דבר חשוב וזאת מתוך הכרות

עם אימהות במצב משפחתי מורכב כמו פותחת השרשור, לגני החינוך המיוחד ולא משנה איזה סוג
יש הרבה אפשרויות לעזור בצורות שונות ואחד מהעזרות זו הדרכת הורים ואם יש מטפלת צעירה היא צמודה למטפלת ותיקה מלאה מוטיבציה לעזור,
לא שחוקה וזה עובד מעולה, מכירה לא מקרה אחד כזה שאפילו סטודנטיות הוצבו לטיפולים רגשיים/הדרכה בהדרכה צמודה וזה היה מעולה!
כן זה הרבה יותר טוב היה כמו להגיע לפסיכולוגית הקלינית שגובה 380 שקל וכל כך עסוקה וכל כך חסרת מוטיבציה, וחושבת שהיא עושה טובה כי יש לה שם טוב!
שאני קוראת את סיפרה של פותחת השרשור אני מייעצת מתוך ראיה כוללת של המקרה!

למעלה