מישהי הציעה לי..

B.Shokor

New member
מישהי הציעה לי..

התנהלה ביני לבין מישהי חמודה וחכמה מאוד מאיזור המרכז שיחה ארוכה בעניין הדו-קיום והשלום באחד הימים שבהם עסקתי בנושא הזה, ואז שאלתי אותה איך לפי דעתה אפשר להחזיר את היחסים כפי שהיו עם הפלסטינים, או בכמה מלות אחרות מה על הישראלים לעשות בשביל להוכיח לפלסטינים שהם אנשים ובני-אדם עם לב בידיוק כמוהם, ואז היא ענתה לי בהצעה מאוד יפה והיא, שישראלים (ערבים יהודים) ילכו ויעמדו על הגבול בין ישראל ללבנון (למשל) ומשם יזרקו פרחים לכיוון ללבנון, מה דעתכם, הצעה יפה? לא? והשאלה היא: למי יש את האומץ לממש את זה?

חלומות זה טוב...

והאם אתה באמת חושב שזה יעזור.. כיף לחלום באמת אבל תסתכל טוב טוב על המציאות. הרבה פעמים עשיתי דברים דומים עם כל מיני ארגוני שלום, זה לא ממש מעניין את התקשורת, והצבא מתנפל. בדצמבר שנה שעברה (הזמן לא בדיוק זכור לי) הייתי במחסום בית לחם, וזה אורגן על ידי תנועת נשים בשחור, וכם מיני ארגוני נשים, וזה היה אמור להיות שנשים ישראליות ונשים פלסטיניות משני עברי המחסום נפגשות, כמובן שהצבא לא נתן לפלסטינאיות להתקרב, ואותנו הוא גם הרחיק באיזהו שלב והתחיל להכות נשים מבוגרות ונכות. בנוסף היה גם משהו משעשע הייתה קבוצת מתנחלים שעמדה בצד רקדה ושרה לנו שירים. יענו להראות נוכחות. אז זה גם להודעה שלך שוקור וגם לבחור הקודם בקשר לדימוקרטיה. אוטופיה זה בחלומות וגם דימוקרטיה, נכון שהדימוקרטיה כאן היא טובה מהרבה מקומות. אבל תלוי למי לפעמים. יאללה יום טובץץ וסוף סוף המחשב הסתדר וחזרתי...

אם בלבנון עסקינן...

מצלמות הטלויזיה קלטו בבירור, לאחר נסיגת צה"ל מלבנון, ישראלי שעמד מצידה האחד של הגדר וצעק "We want peace with you!!" ומה ענו לו מהצד השני? כמובן "We Don´t Want peace with YOU!!".. זה הסכסוך, זו המציאות, זה המצב.

mimoon_m

New member
כנראה שהמצלמה לא תמיד מייצגת אמת..

אני אישית הכרתי שני לבנונים באמסטרדאם, אני התפלאתי כמה הם אוהבים את ישראל. אפילו יותר מהישראלים עצמם..
במיוחד בגלל מוסיקת הטראנס, והגואא דאנס של הארץ, הם מכירים הרבה די ג´יאים ישראליים, שולטים בתחום יותר ממני. אחד מהם כל עדיין בקשר איתי, דרך הרשת, כל הזמן הוא אומר "מתי יהיה שלום עם ישראל כדי שאני אוכל לבקר בלבנון.. מימון

tipid

New member
מימון אף, אחד לא יכול לייצג

את בהאדם עצמו אלא הבן האדם והאישיות שלו עצמו. וזאת רק כשאטת מדברת איתו בשיחת חולין ולא עם שאלות מכוונות שנשאלות לצורך ענין ספציפי זה או אחר.

ברור שישנם לבנונים כאלה

ואני שמח לדעת שאתה מכיר שניים כאלה, כי בנוסף לשלוש שאני מכיר - הם ביחד לפחות חמישה... אגב, הלבנונים שאתה מכיר הם נוצרים או מוסלמים? (אני שואל מפני שרוב הנוצרים שם מרגישים קרבה לישראל כתוצאה ממלחמת האזרחים והכיבוש הסורי).

mimoon_m

New member
ה ם לבנונים, ולא משנה לי הדת!

במקרה הם נוצרים חילוניים, לכן אני והם באים מאותה דת (למרות שתורשתית אני מוסלמי)

lir42

New member
עופר תמיד יהיו קיצונים שיאמרו

דברים כאלה או דומים לכך. התיקשורת תמיד תראה את אותם קיצונים מופרעים ולא את המתונים לירי

נכון - אבל העובדות הן שה"חיזבאללה"

השתלט על דרום לבנון - ולא אירגון "שלום עכשיו" הלבנוני... (שבהחלט היה יכול לקום אילו השלטון בלבנון היה דמוקרטי)

lir42

New member
מה הקשר?

בארצנו אין קיצונים שמעדיפים לראות את הערבים מתים? לירי

את עושה את עצמך או מה....?

אצלנו אירגון "גדודי גלעד שלהבת" (או כך/כהנא חי) לא השתלטו על הגבול עם מצרים/ירדן/סוריה/לבנון!!!!!!! אצלנו יש חוקים ש(כמעט) כולם מכבדים אותם! שם- הקיצוניים משתלטים על המחנה המתון והשותק! זה באמת לא ברור??

lir42

New member
קודם כל תרגיע את טון כתיבתך אלי

דבר שני גם אצלנו הקיצונים פאנטים ומשוגעים כמו אצל הערבים זאת הייתה כוונתי שלך לירי

אבו-דני

New member
לירי!!! קראתי את דברי עופר אלייך

ואת תגובתך...ניכר בעליל כאילו עופר לא אמר מאומה

ולא על הכוונה הזאת אני מתווכח איתך

אלא על עצם ההשוואה. נכון, קיצונים הם קיצונים באותה מידה, והם קיימים בכל מקום, אלא שאין להשוות את כח ההשפעה שלהם ואת חלקם היחסי באוכלוסיה אצלנו לעומת בכל מדינה ערבית. עובדה - אצלנו אין מיליציה קיצונית כמו החיזבאללה שתצליח להשתלט על חבל ארץ שלם מבלי שצה"ל ומשטרת ישראל יוכלו לזרוק אותם משם. כלומר - המתונים חזקים יותר.

lir42

New member
ואל תשכח את ההבדל בנינו לבינם

הערבים שמתנהגים כך הם חלשים שגרים כמוח בימי הבינים וזקוקים לעזרה החיזבאלה וכל אירגוני הטרור עוזרים להם וכך נוצר שאותם כפרים וישובים חלשים נתמכים על ידי אירגוני טרור ויש שם שטיפות מוח וכך הם עוזרים להם. למה כל לבנון בשליטת סוריה? תחשוב על כך לירי

לבנון בשליטה סורית מהסיבות הבאות:

1) לסוריה אינטרס כלכלי ומדיני חזק מאד לשלוט בלבנון. 2) לבנון אינה מקבלת סיוע אמריקני כמו ישראל, ולכן הצבא שלה חלש מאד ואין באפשרותו לסלק את הסורים בכח (וגם לא את החיזבאללה). 3) בנוסף לכך, אירגוני הטרור שהיכו את שרשיהם בלבנון, וכן מאות אלפי הפליטים הפלסטינים שנמצאים בה ונחשבים לחסרי זכויות - גרמו לסכסוך אתני קשה בין נוצרים למוסלמים, שהחליש מאד את השלטון המרכזי שם (שהיה נוצרי בעבר). הנוצרים שואפים בכל מאודם לסלק את הסורים - אך המוסלמים (ובד"כ גם הדרוזים) מסתייגים מפעולה כזאת, ולכן ממשלת לבנון קרועה מבפנים ולא מצליחה אפילו לרכז את כל כוחותיה נגד השליטה הסורית.

ליאור א.

New member
בסך הכל נחמד שהם מתעסקים עם הסורים

ולא איתנו !!! מעניין לראות מתי חיזבאללה יפנו את תשומת הלב שלהם מאיתנו לסורים

all

New member
אני מחקה ליום

בו הלבנונים יבואו עם הפרחים אל הגבול. ומאז שיצאתי משם, אלף פרחים לא יגרמו לי לחזור לשם. כמו שאמר המלך שלמה לדבורה - "לא מדובשך ולא מעוקצך". ובתרגום ללבנונית "לא מהפרחים שלהם ולא מהקטיושות". שכל אחד יחיה בבתחה בגבולותיו הוא, מעבר לזה לא מעניין אותי כלום.

בת-עמי

New member
איזה רעיון מקסים....

עמ"י עש"ו בטח יצא לנו מזה המון... שני´ים שלושה הרוגים אחלה! בואו נלך לזרוק פרחים לא התבגרנו?

ליטל א מ

New member
רעיון טוב שוקור

ובתשובה לשאלתך לי יש את האומץ לממש את ההצעה של השלום

למעלה