מישהו!!! :\

מישהו!!! :\

אולי יש לכם משהו שיכול להקל על כאבי מחזור? או דברים שיכולים לגרום לכאב וצריך להימנע מהם

טוטס

New member
כאבי מחזור

לי באופן אישי הכי עוזר בקבוק מים חמים. אם זה לא מהבקבוקים שמכניסים אותם לתוך בובת חיה מפרווה, אז לעטוף אותם בכמה מגבות, בכדי שלא לקבל כווייה. שכבי במיטה עם הבקבוק באיזור הרחם, ואם ממש ממש כואב גם יעזור אם תשכבי בתנוחת עובר. מסייע פלאים!!!
150 גרם של שמיר טרי רחצי היטב והוסיפי כוס מים, בשלי על אש קטנה עד שתיוותר מחצית הכמות. סנני, צנני והוסיפי שתי כפות יין (לא יותר) ניתן לשתות כ 3 - 4 פעמים ביום, ולהכין כמות גדולה למספר ימים, אך את היין יש להוסיף מיד לפני השתייה.
מומלץ על פעילות גופנית
שמן דגים - ויטמין B6... עשוי להקל על ההתכווצויות. הכמות המומלצת, הינה 1,700 מ"ג ביום.
הגדילי את צריכת הפחמימות המורכבות ל- 60 עד 70 אחוז מסך צריכת הקלוריות. אכלי מאכלי דגנים מלאים, קטניות, פירות, ירקות ואגוזים. הגבירי צריכת סיבים וגרעינים, כמו זרעי פשתה חיים (טחונים) וגרעיני דלעת. רק בריאות.

ytiger1

New member
כאבי מחזור

כאבי מחזור יכולים להגרם ממס' סיבות. שתי הנפוצות הן קור וחסימות רגשיות. אם את בד"ך סובלת מקור, אוהבת קיץ, להתכרבל בפוך כשכולם כבר עברו לפיקה,מעדיפה שתיה חמה על שתיה מהמקרר, וכאבי המחזור חזקים יותר בחורף, רוב הסיכויים שחימום מקומי יקל על הכאב (כפי שהומלץ לך- בקבוק מים חמים). אם יש לך נטייה להדחיק דברים, נטייה לעצירות, צורך בתנועה/חוסר פעילות, עורף תפוס, ובזמן הוסת, יש גושים בדם שיוצא, רוב הסיכויים שתנועה תשפר את המצב, תנסי ללכת חצי שעה ביום, גם במהלך כל החודש, ובמיוחד בזמן הוסת. בכל מקרה, אלו דברים שיקלו בטווח הקצר והמיידי. אם את רוצה הטבה משמעותית יותר, ולטווח ארוך יותר, רצוי שתעזרי בטפולי מגע. סוגי עיסוי שונים, שיאצו, טווינא, דיקור, רפלקסולוגיה וכו' יכולים מאוד לעזור. בהצלחה

מניעה

בנוסף למה שכתבה תמי שחר, יש אבחנות נוספות שמציעה הרפואה הסינית. אחת מהן (ונפוצה מאוד) קשורה לעודף חום בכבד (האיבר האנרגטי לפי הרפואה הסינית. לאו-דווקא קשור לכבד ה"מערבי"...). אחד הדברים שעוזרים לכבד לנוע טוב יותר הוא הטעם החמוץ. ובתכלס - שתיה של מים חמים עם פלח-לימון נדיב מדי יום מאוד עוזרת למנוע כאבי מחזור המלווים בדימום כבד עם/בלי קרישי-דם. עודף חום יחד עם חוסר תנועה יוצרים, כמו שכתבה תמי, תקיעות. תנועה (הליכה, פעילות גופנית לסוגיה) באופן קבוע יכולה להקל במניעה. התנועה של האנרגיה בגוף זורמת בחופשיות רבה יותר גם אם מתרגלים יוגה, פילאטיס, טאי-צ'י ושאר החבר'ה. ואפשר כמובן לפנות לטיפולים של שיאצו, טוינא או דיקור, שמטבעם עובדים עם צ'י (האנרגיה הזמינה שלנו) ויכולים לטפל בבעיה מן היסוד. אני טופלתי בשיאצו במשך שלושה חודשים בשל כאבי מחזור שהיו לי מאז שאני זוכרת את עצמי, והם חלפו ולא שבו - יותר משלוש שנים לאחר סדרת הטיפולים הזו.

למעלה