מישהו

איילת29

New member
מישהו

מישהו שמע על מתחם סמינר הקיבוצים שעומד להיבנות מחדש? הכניסה הצפונית לת"א תשתנה על לבלתי הכר.. כך כתוב בעיתון האדריכלות AI ..

איילת29

New member
הצעת הבינוי

הצעת הבינוי שהוצעה ע"י משרד רוטמן רז אדריכלים, למתחם סמינר הקיבוצים (המשרד שזכה) המתחם יכלול מספר מגדלי מגורים וקמפוס חדש ומודרני..

יש לי שאלה ?????????????../images/Emo98.gif

מה ל-גביי מלון רמת אביב ? אני יודע שרוצים לבנות עליו שכונה חדשה אבל אני מעוניין לדעת אם בסוף יעבירו אותו למקום אחר או שאוליי הוא יהרס ו-ייבנה במקום בית מלון חדש מודרני יותר ? ו-אגב מלון רמת אביב רציתי לדעת אם זה היה בית ערבי הבית מלון הזה ???????????????????

DrunkGoat

New member
היום? בחיים לא יבנו מלון חדש.

ענף התיירות בקרשים, אף אחד לא בונה מלונות.

Secular

New member
מה אמרת??תקרא את זה ואח"כ תדבר...

כתבה מגלובס: יזמים מארה"ב מתכננים הקמת פארק אטרקציות באילת ב-300 מיליון דולר חברת סי-קינגדום, בשליטת קבוצת משקיעים מארה"ב, החליטה לבנות בכוחות עצמה את פארק האטרקציות "אקווריה" באילת, בהשקעה של 300 מיליון דולר, ללא שיתוף פעולה עם ירדן. זאת, לאחר שמגעים של שלוש שנים עם ממשלת ירדן לא הבשילו לעיסקה. היזמים הודיעו על כך בדצמבר אשתקד למנכ"ל משרד ראש הממשלה, אביגדור יצחקי. סי-קינגדום מבקשת מהמדינה מענק של 100 מיליון דולר, למימון 33% מההשקעה. כן היא מבקשת ממינהל מקרקעי ישראל להקצות לה ללא מכרז מיתחם בן 1,400 דונם באילת, בסמוך לחוף, לבניית הפארק. מודעה זהו פרויקט התיירות הגדול ביותר המתוכנן באילת ובארץ לשנים הקרובות. לדעת היזמים, הוא יביא לאילת מיליוני מבקרים, וההכנסה, ברוטו לפני הוצאות, תהיה 230 מיליון שקל בשנה הראשונה, ותגדל משנה לשנה. מנכ"ל החברה, תא"ל (מיל.) רן פקר (לשעבר ראש מטה חיל האוויר), אמר היום (ב´) ל"גלובס", כי לאחר מגעים של שלוש שנים עם ממשלת ירדן הגיעה סי-קינגדום למסקנה, שלא ניתן כיום להקים את הפרויקט יחד עם ירדן. באמצע דצמבר נערכה בניו-יורק ישיבת דירקטוריון החברה, ובה הוחלט לגשת לבנייה עצמאית שלו מן הצד הישראלי. פקר אמר: "הפרויקט שלנו ייבנה במרחק של 200 מטר מהמפרץ. הוא לא יפגע בחברת ערדג המפעילה את כלובי הדגים, לא יפגע בחוף, בתוכניות המחקר הימי ובכל מה שקיים כיום. לא נבנה אף חדר אחד של מלון. בפרויקט שלנו יהיו ארבע אטרקציות: הר שלג עם סקי, דיסנילנד, מגרש גולף ופארק שעשועים". ברשימת המשקיעים מארה"ב: * אנשי הנדל"ן יוסף ורלף ברנשטיין, שבין היתר בנו בניו-יורק את מגדל המשרדים אמריקאס טאואר וקזינו, ומעורבים בבניית מגרש גולף בהר הארבל שבגליל. * המשקיע אלברט דה-ואול, שבין היתר בנה כפר נופש של רשת היאט בקליפורניה. * עו"ד דונלד גלאסקוף מניו-יורק. *איש הפיננסים והמימון ויליאם ליידסדורף. * האדריכל מארק מאנסקי. * משקיעי הנדל"ן וולטר טמפל, יוסי רזון ונד ווינגארט. * מנהלי הפרויקטים גארי סילס ומוראד טאבאז. משקיע נוסף הוא מוריס ווינגארטן מדנמרק, שבנה גם בקיסריה. היזמים מעריכים את ההשקעה ב-300 מיליון דולר, מתוכם השקעה ישירה של 244 מיליון דולר, והוצאות מימון ואחרות 56 מיליון דולר. בין היתר נמסר, כי ההשקעה בפארק האטרקציות תהיה 60 מיליון דולר, בהר השלג 30 מיליון דולר ובמגרש הגולף 7.5 מיליון דולר. השקעות נוספות יהיו בהקמת מבנים ומתקני בטיחות, רכישת ריהוט ועוד. היזמים אומרים, כי ישקיעו 100 מיליון דולר בהון עצמי, יקבלו מענק ממשלתי של 100 מיליון דולר, ויקחו הלוואה בנקאית בת 100 מיליון דולר, ל-15 שנים, בריבית של 8%, שתיפרע בתשלומים של 11.5 מיליון דולר לשנה. ממבנה ההשקעה נראה, כי כדאיות הפרויקט תלויה במידה רבה בכך שהמדינה תיתן ליזמים את המענק שביקשו. היזמים מעריכים, כי בשנה הראשונה יבקרו בפארק 1.5 מיליון איש, ומספרם יגדל בהדרגה ל-2.4 מיליון בשנה העשירית. דמי הכניסה (ממוצע נטו לאחר הנחות) יהיו 155 שקל לאיש בשנה הראשונה, ויעלו ל-215 שקל בשנה העשירית. עוד הם מעריכים, כי במגרש הגולף יהיו 25 אלף שחקנים בשנה הראשונה, ומספרם יגדל ל-40 אלף בשנה העשירית. דמי הכניסה למסלול יהיו 470-350 שקל לאיש. הרווח הצפוי לפני מס יהיה 9.6 מיליון דולר בשנה הראשונה, ויגדל בהדרגה עד 37.8 מיליון דולר בשנה העשירית. בסך הכל מעריכים היזמים, שבעשר שנים יהיה להם רווח לפני מס של 235.7 מיליון דולר. היזמים מתכננים למשוך לעצמם דמי ניהול בגובה 3% מההכנסות ברוטו - 1.75 מיליון דולר בשנה הראשונה, ועד 4 מיליון דולר בשנה העשירית. האדריכל הראשי יהיה שלמה גרטנר ממשרד האדריכלים גרטנר-גיבור-קומט, שתיכננו בעבר פרויקטים דומים בחו"ל. חברת ניהול הפרויקט המובילה קאג´ימה תנהל את הקמת הפארק. כפי שפורסם ב"גלובס", ביקשו היזמים תחילה לבנות את הפארק, ששמו "ממלכת המדבר", עם חברה אמריקנית נוספת, על מיתחם בן 4,800 דונם, רובו בשטח ירדן, בהשקעה כוללת של 1.9 מיליארד דולר. ממשלת ירדן אישרה לפני שנתיים עקרונית את הקמת הפרויקט, אך במישור המעשי לא הושגה הסכמה עד היום.

DrunkGoat

New member
מן הסתם זה לא יהיה שלג אמיתי...

או שזה יהיה מקורה. למרות שזה בכלל נראה לי רעיון מטומטם, מי רוצה לעשות שלג באילת? באים לאילת בשביל שמש וקיץ, לא בשביל לעשות סקי.

TheIllustrator

New member
אם חמישית מזה ייבנה...

אני הולך לטאטא את כל רחוב לוינסקי עם מברשת שיניים!!! נחייה ונראה - אני, מלגלג על הפרוייקט!
אם יימצא משקיע עולמי(או קבוצת משקיעים), מספיק מטופש בכדי להכניס את ראשו הבריא למיטה החולה בשם המזה"ת, זה אומר בפואן ברור ביותר שמשקיע הוא לא!(אולי מהמר כפייתי זה תואר הולם לאדם)

למעלה