מישהו

broklyn

New member
מישהו

יכול להמליץ לי על ספר טוב למתחילים בנושא c++?

yair24

Member
טוב, שרק לא יהרגו אותי על ההמלצה...

אם אתה מחפש משהו בעברית ואני משער שזה מה שאתה מחפש ... אז יש את הספר של יצחק גרבר (רגע לא להתנפל עליי) C++ כשפת אם שבו הוא שם דגש על הגישה של C++ ולא על הפקודות של C++ כי הרי הפקודות הם אותו דבר כמו ב-C. אני שמעתי שיש בטכניון איזה מרתה שלא אנקוב בשמו רק אומר שהוא מתחיל בח´ שבכל מבחן שיש בטכניון בC++ הוא נותן שאלה: מצא את כל הטעויות שיש בתוכנית הבאה: והוא נותן תוכנית מהספר של יצחק גרבר אז אני לא יודע מה לחשוב... השם שיצא לאותו מרצה הוא שם של מרצה ממש ממש טוב אבל מאחר ואין ספרים שלו בנושא אז אני נשאר בהמלצה שלי... חוץ מזה שכמו שכבר אמרו פה בפורום לא הרבה יודעים לעבוד ב-C++ כמו שבאמת צריך לעבוד בשיטה הזו. הרבה אנשים יודעים דברים כמו MFC וחושבים שהם יודעים C++ ולסיום יש את הספר ששמעתי שהוא באמת ספר מצוין (אבל אני לא יודע אם הוא למתחילים) של STROUSTRUP שיש כאן אנשים שאמרו שלקח להם להבין אותו משהו כמו 10 שנים!!!! יאיר

broklyn

New member
יאיר

קודם כל תודה דבר שני אני מחפש ספר ללימוד עצמי כשאתה יכול לצאת מנקודת הנחה שאין לי מושג בשפת תכנות וכל מושג שאני אראה בספר אני אראה בפעם הראשונה דבר שלישי אתה יכול להמליץ על מה שאתה חושב בלי לעשות חשבון לאף אחד שוב תודה

ihovav

New member
אם אין לך מושג

בשפות תכנות - לא הייתי ממליץ לך להתחיל ב CPP או בשפת OBJECT ORIENTED אלא בשפה בסיסית יותר - כמו C

broklyn

New member
קראתי

מאמר שבו כתוב לא רק שלא צריך להתחיל עם c אלא מומלץ שלא

mz70

New member
I you want to start

with OOP , I recommend Java! ++And don´t listen to those who tell you to start with c or c you realy don´t have to know those to startt with Java!

dor_ian

New member
צריך לזכור ש

שצורת התכנות בתוך הCLASS היא ברובה מיבנית. שליטה טובה בתכנות מיבני הוא הבסיס. C היא בהחלט בחירה נבונה ומעניקה בסיס חזק להבנה בהמשך. אפילו לבחור באסמבלר כשפה ראשונה תעניק יתרון עצום מעצם העובדה שחשוב להבין מה מתחולל מאחורי הקלעים. אולי כדי לא להרתיע ובכדי לעודד מוטיבציה למקצוע משאירים את שפות הLOW LEVEL לשלב מאוחר יותר. אנוכי קטונתי מלקבוע מה טוב או לא. רק מביע דעה.

amni

New member
על כל מאמר כזה תמצא 10 מאמרים

שיגידו לך שבשום פנים לא תלמד את סי פלוס פלוס כשפה ראשונה. הבעיה העיקרית היא ש סי פלוס פלוס הי שפה מורכבת מכדי שתובן היטב למתחילים, ולהתחיל ממנה דומה לנסיון לבנות בניין מהקומה השניה ללא יסודות. תתייחס לשפה C כאל יסוד של בניין שנמצא מתחת לאדמה. נכון שאין מתחת לאדמה חדרים ודלתות ולכן מה שמתחת לאדמה אינו הבניין עצמו. אך לבנות בניין בלי לבנות תחילה יסודות זו שטות גמורה.

philips

New member
הממ..לחדד כמה דברים..

בתור מישהו שמתעסק רבות עם מה ואיך ללמד תכנות החל מרמה 0 וכלה בקורסים של עיצוב תוכנה וכו´... כמה דברים שעולים מהספרות/ניסיון.. ניתן לחלק את הגישה לתכנות ברמתו הבסיסית לכמה חלקים..על קצה המזלג.. 1. מבנה ומרכיבי שפת התכנות (משתנים.לולאות.תנאים וכו´) 2. מבנה המחשב ויסודות בלוגיקה ואלגוריתמיקה --- חובה בכל שפה!! 3. כל המסביב - מעטפת השפה/ סביבת הפיתוח/ידידותיות וכו´ וכו´ 4. מבנה תוכנה ומתדולוגיות תוכנה.. (תכנות מבני / מונחה עצמים וכו´) אם מסתכלים על כל הפרמטרים האלו ומנסים להמליץ על שפה אחת שתהיה קלה ללימוד בכולם...נתקלים בבעייה... יתרה מכך...אם מחפשים ספרי לימוד טובים למתחילים שתוקפים את כל הנושאים הנ"ל - הבעייה גדלה ומסתבכת עוד יותר.. וכאן כבר יש לעשות כמה החלטות כואבות.. אם מסתכלים על הסטטיסטיקה - כמות מתכנתים בשפה => מצביעה על הקושי ללמוד אותה... ניתן לראות VISUAL BASIC ו JAVA הן הבחירות הטובות ביותר להתחלה. ואלו הן גם המלצותיי , למרות שבחלק מהפרמטרים C למשל נוחה יותר מ VB. לגבי ספרות/לימוד עצמי... הבעייה העיקרית של רוב הספרים היא ההזנחה הכמעט מוחלטת של סעיף 2 בסעיפים הנ"ל... בכל זאת, לפחות ב JAVA ניתן להמליץ על מספר ספרים באנגלית שמכסים בצורה נאה מאוד את כל הפרמטרים הנ"ל..

haimico

New member
נושא

שמו של המרצה מתחיל ב י. ספר טוב הוא המהדורה ה 4 של STroustrap The C++ programming language אין ספר טוב בעברית

למעלה