מישהו..????

מישהו..????

אני עובדת מדינה ופעם בשנה אני נשלחת לעשות בדיקות כלליות שנה שעברה עברתי את כל הבדיקות וכולם יצאו תקינות .היום נשלחתי לעשות את הבדיקות הכלליות שוב ומה שהרופא אמר לי זה ...שיש לי "פעימה מוקדמת בלב" מישהו יכול להסביר לי מה זה? עליי לציין שבשנה האחרונה אני נתונה בלחצים נפשיים ..בתודה מראש ..

E y a l H

New member
אני ינסה לענות לך...

אבל אני לא רופא אז אל תסתמכי על תשובתי ותמתיני לתשובה יותר נכונה מד"ר. אז ככה ישנם שני סוגים של פעימות לב מוקדמות: 1.P.A.B/s שזה פעימה מוקדמת של העליות,כלומר ישנו איזה שהוא מוקד אקטופי בעליות אשר נותן פולסים ומכווץ את העליות,המוקד הזה פועל בנוסף לקוצב הראשי של הלב (S.A Node).חולים שסובלים מזה מתלוננים לרוב על "דפיקות לב" (פלפיטציות) ודופק לא סדיר. הסכנה היא במידה וישנם הרבה P.A.B/s אז זה יכול להתדרדר להפרעת קצב מסוג Atrial Fibrillation הפרעה מסוכנת ודורשת טיפול. 2.P.V.B/s שזו פעימה מוקדמת של החדרים,ישנו מוקד אקטופי בחדרים אשר נותן פולסים ומכווץ את החדרים. יכולה להיות עוד פעימה מוקדמת של החדרים אבל פעימה שהמוקד המעצבב נמצא בצומת והוא מכווץ את החדרים. בכל מקרה אני ממליץ לך להתייעץ עם קרדיולוג ולעבור בדיקות תקופתיות כל הזמן. אייל

ke12m

New member
דר קיציס

פעימה מוקדמת היא פעימת לב שבאה לא בזמן - מעט מוקדם חותר. אין לכך כל חשיבות קלינית ולא הייתי דואג יותר מדי תודה

למעלה