שלום לך!
כמעט נכון... טארוט. יש בכותבים תארות, תארו ועוד. מילה זו מגיעה מכיתוב לטיני TAROT, בצרפתית יהגה TARO, ברוסית נקרא לרוב TAPO (הP ברוסית הינה בעצם גלגול האות רו היוונית ונהגית לכן כ-ר). הטארוט (השם העברי הנפוץ יותר, לדעתי) הינה מערכת המשמשת ל``חיזוי עתידות`` (אישית, אני מוצא את המושג הזה מטעה - אני מאמין כי לא ``חוזים את העתיד`` מאחר ואינו מוחלט, אלא ניתן להצביע על כיוונים מסויימים בעלי הסתברות כזו או אחרת להתרחשות). לטארוט לא רק מיוחסת היכולת ל-Divination (המושג באנגלית ל``חיזוי עתידות`` אך לא דטרמינסטי כמו המושג ``Fortune Telling``), דווקא השימוש בקלפי הטארוט להתפתחות אישית ורוחנית נחשב לחשוב יותר. כל קלף בחפיסת הטארוט (ישנם 78 קלפים בחפיסות המסורתיות) מכיל בציורו ובמשמעותו שיעור, לקח ועיצה טובה (בד``כ). מדיטציה על משמעות הקלף לכל אינדיבידואל בפני עצמו חושפת משמעויות הקלף המתאימות לאותו האדם. כפי שציינתי קודם לכן, ישנם 78 קלפים בחפיסת הטארוט אשר מחולקים לשתי סדרות. סדרת ה``ארקאנה הגדולה`` (הסודות הגדולים) מורכבת מ-22 קלפים בחפיסות המסורתיות הממוספרים בד``כ מ-0 עד 21. לכל קלף כזה גם משוייכת אות בעברית (שיוך זה נעשה ע``י המיסטיקן הצרפתי, אליפז לוי, 1810-1875). הסדרה השניה נקראת ה``ארקאנה הקטנה`` והיא מחולקת ל-4 תתי סדרות של מטות, גביעים, מטבעות וחרבות (ישנם סוגי טארוט בהם שמות הסדרות הנ``ל שונים וכן לא תמיד אלו מטות, גביעים, חרבות ומטבעות אלא ציורים אחרים). כל קבוצה כזו משוייכת לאחד מארבעת היסודות העתיקים (עפ``י היוונים). מטות משוייך עפ``י רוב לאש (אם כי יש המשייכים לאוויר), חרבות - אוויר (יש המשייכים לאש), גביעים - מים ומטבעות לאדמה. בכל קבוצה קלפים ממוספרים מ-2 עד 10 (על כל קלף מספר החפצים המתאים, כמו לדוגמא 10 מטות או 5 חרבות), משפחת מלוכה ``מורחבת`` - נער (או נסיכה), אביר (או נסיך) מלכה ומלך. כמובן שקיים גם מס` 1 והוא האס. יש המאמינים כי קלפי המשחק של היום נובעים במקור מקלפי הטארוט (גביעים - לב, מטבעות - יהלום, מטות - תלתן וחרבות - פיק). ישנן שיטות רבות לשימוש בקלפי הטארוט וסוגים שונים (חלקם ותיקים מאוד מהמאות ה-13 וה-14, חלקם מהמאות ה-19 ותחילת ה-20 וחלקם צעירים, משנות ה-60 ואילך). המיתוס המקובל ביותר מספר כי מקור הקלפים הוא במצרים העתיקה, ובעצם שם הם היו מערכת ציורי קיר אשר על חניך קודש ללמוד בדרכו להתקדשות. יש המאמינים כי מקור הקלפים באטלאנטיס המיתולוגית ויש הטוענים כי הקבלה היהודית היא מקור הקלפים. זה על קצה המזלג שלך MS הנווד אם מישהו/י חושב שלא ציינתי חלק חשוב ו/או רוצה להוסיף, אני מוכן לכל הערה והארה.