מישהו?!

shaiush4

New member
לימודים...../images/Emo13.gif

כשלומדים משהו שאוהבים, עם אנשים נהדרים ומרצים מעולים - הזמן טס...

אני מתחילה ללמוד שוב שבוע הבא

איכשהו אני חוששת שזה לא יהיה כל כך נהדר...

shaiush4

New member
מסתובבת מצד לצד בדרך כלל...

אם אני ממש ממש עייפה אין לי כוח לצאת מהמיטה ולעשות משהו, אז אני מתהפכת מצד לצד וחושבת על כל מיני דברים, מדמיינת דברים (מה היה קורה אם... וכאלה).

shaiush4

New member
לפעמים...

לפעמים זה די כיף... כי לפעמים זה גם "מה יקרה אם" כמו, מה יקרה כשאני אהיה בצבא, מה יקרה אם אני אלך למשטרה, מה יקרה אם אני אלך להיות מורה/מרצה, מה יקרה אם אני אלך לעבוד בכלא... כל מיני כאלה.

Anna Karenina

New member
../images/Emo32.gif לילה טוב, מצטערת שאני נדחפת..

שלום לכולם, לילה טוב. אני מצטערת שאני מעיקה עליכם בשעת לילה שכזו, אבל אני מתארת לעצמי שכאן יש אנשים ערים, ואף יותר מכך - כאלה שיוכלו להזדהות איתי ולעזור לי לפתור את הסיטואציה הנוכחית. קצת רקע - אני בת 21 אוטוטו, משוחררת טריה (פחות מחצי שנה) מצה"ל, בזוגיות מאושרת מזה כ-10 חודשים עם אחד האנשים המקסימים עלי אדמות (אולי אני לא אובייקטיבית, אבל אני לא היחידה שאומרת כך...
), עובדת מאז השחרור במקום נחמד ו...לא מצליחה לישון. זה בטח נשמע כמו איזו הצהרה בומבסטית, אבל ככה זה. אני עובדת במשמרות, שלעיתים מתחילות בשש בבוקר, או משמרת שמתחילה ב-22:00, וכמובן שיש עוד משמרות שפזורות לאורך היום. אני מסתדרת עם העבודה הזו, עבודה במשמרות היא לא דבר חדש עבורי וגם בצבא היו ימים "הפוכים", של עבודה בלילה ושינה ביום. לאחרונה, אני פשוט לא נרדמת. היום למשל, הייתי ממש עייפה אחרי 3 ימים שבהם ישנתי אולי 5 שעות, נכנסתי למיטה, התעוררתי כעבור שעה ולא הצלחתי לחזור לישון. ניסיתי לחשוב מה מטריד אותי, אבל לא הגעתי למסקנה ממשית. הבעיה היחידה, שחוסר השינה מפריע לי במהלך היום לא בגלל העייפות ,אלא כי אני הופכת לאדם עצבני, מדוכא ומיואש. אני יודעת שחפרתי, ואני מתנצלת. (תסלחו לי?
) אבל אולי אתם תוכלו לכוון אותי לנקודה?? תודה לכולכם, ו..המשך לילה טוב...

shaiush4

New member
אל תתנצלי! את לא נדחפת ולא מעיקה!

להיפך... בשביל זה אנחנו כאן... אז ברוכה הבאה קודם כל
ידוע שעבודה במשמרות (יום-לילה לסירוגין) עלולה לגרום להפרעות שינה. בזמן הצבא לא היו לך בעיות כאלה בכלל? ממתי התחילו ההפרעות שינה האלה? תנסי לחשוב אולי מה גרם לזה להתחיל, כי יכול להיות שעכשיו אין משהו שמפריע לך לישון, אבל בעבר היה ואז היתה הסתגלות של הגוף לכך. אם נדודי השינה הם דבר חדש יחסית אז כנראה שכן יש משהו שמטריד אותך ואת לא מודעת אליו, או שחל שינוי כלשהו בהרגלי השינה שלך או בסביבת השינה שלך. יכול להיות?

Anna Karenina

New member
קודם כל, תודה על קבלת הפנים ../images/Emo39.gif

בצבא לא היו בעיות כאלה כמעט בכלל, וגם בעבודה הנוכחית - כשהתחלתי לעבוד בה לא היו בעיות כאלה, רק לאחרונה (אני עובדת באותו מקום מאז השחרור). הכל יכול להיות, שינוי בסביבת השינה לא חל והרגלי השינה...אני כאמור מתאימה את עצמי למשמרות, אבל זו לא עבודה של 12 שעות ביום, או משהו כזה. זו עבודה שמותירה לי זמן פנוי, ואני מנצלת אותו לעיסוקיי השונים. הדבר שהכי מתסכל הוא העובדה שלמרות העייפות שחשתי אמש, לא הצלחתי לישון. מבחוץ, נראה כאילו הכל מסודר ורגוע, ואני אמורה לישון ללא בעיות. בפועל, מזה זמן מה אני לא ישנה כרגיל. אמנם החבר במילואים, וכמובן שיש את הדאגה הטבעית - אבל אף פעם זה לא הוביל למצב של חוסר שינה, אז למה שזה יקרה עכשיו? במיוחד כשהמצב עכשיו רגוע יותר, והוא צפוי להשתחרר בשבוע הבא.

shaiush4

New member
אז אני באמת לא יודעת...

יכול להיות שהבעיה נובעת ממשהו עמוק יותר. יש למישהו רעיונות?

דנטל

New member
לדעתי, לא משהו עמוק יותר

טוטאלית העבודה במשמרות. לא שאני באה לקבוע עובדה, כי אני לא מוסמכת לכך ועובדות יש לקבוע רק אחרי בדיקות מקיפות, אבל על פי הסיפור הבסיסי זו הסיבה. לא משנה שבצבא זה היה בסדר. עבודה במשמרות פשוט לא בריאה. אז במשך שנתיים זה לא השפיע על השינה, ואחרי שנתיים זה כן. ובאמת הגיע הזמן. ולמה זה נשמע שאני אפילו שמחה? כי רק ככה אנשים תופסים כמה שלא בריא לחיות ככה. הגוף/מח שלנו לא בנוי ל"משחקים" כאלה. אולי לא נמות מזה (בעקיפין אולי כן), אבל זה פוגע במערכות הגוף, כולל המערכת החיסונית. זה דבר אחד לסבול מנדודי שינה בגלל שזה מה יש* ודבר אחר לגרום לעצמך לסבול מנדודים. *זה לא באמת מה יש - גם לא לבדוק מה הבעיה ולא לטפל בגורם לנדודים זה לגרום לעצמך לסבול, אבל בזה רובנו חוטאים, כולל אותי
.

Anna Karenina

New member
היי דנטל ../images/Emo24.gif

קודם כל, תודה על התגובה העניינית. מאוד יכול להיות שהעבודה במשמרות גורמת לכך, לא פסלתי את הסיבה הזו. אני עובדת במשמרות לא מרצון, אלא מחוסר ברירה (כן, יש עבודות אחרות - זה נכון, אבל זה סיפור טיפה מורכב ולכן אין לי ברירה אלא לעבוד במשמרות. ברשותך, לא אפרט ע"ג הפורום). אני יודעת שזה לא בריא, מזיק, מיותר ויכול לגרום לנזקים. אני מודעת לחשיבות העניין, אבל כאמור - עד אוקטובר אני מחויבת לעבודתי הנוכחית, במתכונתה כפי שהיא. מעבר לזה, אני חייבת לציין שאני מאוד מאוד מנסה לישון. למה הכוונה? אני מנסה להירדם ולא להתפתות להדליק שוב טלויזיה, כי אז סביר להניח שלא ארדם כלל. כנ"ל לגבי מחשב, או את האור הראשי בחדר. יותר סביר שאדליק אור קטן, אנסה לקרוא או סתם לשכב במיטה ולנסות "לרוקן" את המוח. במהלך היום ניסיתי לחשוב מה עוד יכול להפריע לי, והגעתי למסקנה שיכול להיות שדברים שלא הפריעו לי בעבר, גם אם מדובר בדברים קטנים, יכולים להפריע לי עכשיו. אני אנסה לטפל בהם, בתור התחלה, ואני מקווה שלאט לאט אוכל לחזור לעצמי. במידה ולא..תרשו לי לכתוב בשרשורי הלילה שלכם?

shaiush4

New member
את לא צריכה מאוד לנסות לישון, להיפך

במקרים כאלה מומלץ לקום מהמיטה אחרי 10-15 דקות שאת לא מצליחה להרדם ולעשות פעולה פסיבית (לראות טלויזיה, להיות במחשב, לקרוא ספר), מחוץ לחדר השינה. אחרי שאת שוב מרגישה עייפה מומלץ לחזור למיטה ולנסות שוב לישון. וכמובן שאת תמיד תמיד מוזמנת אלינו...

Anna Karenina

New member
../images/Emo24.gifתודה../images/Emo70.gif

אני אנסה את עצתך, היא נשמעת לי מועילה מאוד ואני מניחה שהיא גם מגיעה ממקום של ניסיון אישי....
תודה לך!

shaiush4

New member
לא רק אני אמרתי את זה...../images/Emo13.gif

זה ישר מפיו של אחד הפסיכולוגים המובילים בתחום של מחקר וטיפול בהפרעות שינה... ככה שנראה לי שהעצה הזו די מהימנה. יש עוד כמה עצות מעבר לזה, את מוזמנת להיכנס למאמרים של הפורום ולראות.

דנטל

New member
טוב, אוקטובר זה אוטוטו

האזרחות בכל מקרה רבּת דברים קטנים ומעיקים, הרבה יותר מהשירות הצבאי. שם זה קצת קיטנה שדי דואגת לך כל הזמן. באזרחות נגמרת הקיטנה (לקח לי כמה שנים להתגבר על טראומת האזרחות ואפילו הייתי קל"ב) ומתחילות בירוקרטיות ויש חשבונות ויש מחויבויות ואת הופכת למין מנהלת אדמיניסטרטיבית של עצמך, רק שזה לא בהכרח קל אפילו שזה בשביל עצמך והראש בבלאגנים. חוץ מזה... חחח, יש כל כך הרבה סיבות אפשריות לנדודי שינה. תעברי את אוקטובר ותראי אם משתנה משהו. אם הנדודים ימשיכו וזה ממש יפריע לך תפני לבדיקות.

למעלה