מישהו שמע על iLivid ?

גיליום

New member
מנהל הורדות+נגן

iLivid זה סוג של מנהל הורדות, שכולל בתוכו גם נגן מדיה שמבוסס על הנגן XBMC (נגן מעולה בפני עצמו, אם כי מעט מסובך עבור מתחילים).
התוכנה הזו בעקרון מאפשרת לך להוריד קבצים מכל מיני מקורות ולהתחיל לצפות בהם עוד לפני שההורדה מסתיימת. התוכנה תומכת גם בצפיה בסרטים בטכנולוגיית "זרימת מידע" (סטרימינג=Streaming) וזו כנראה הסיבה שהגעת אל התוכנה הזו בעקבות חיפוש "סטרימר".
זו לא התוכנה היחידה בתחום הזה, לפני יותר משנה בדקתי תוכנה אחרת, שידעה לעשות בעקרון את אותו הדבר, אך היא אפשרה לצפות רק בסירטונים מאתרי וידאו מוכרים ("יוטיוב" ודומיו). אחרי שעה של שימוש, "הבנתי את הפרינציפ" והפסקתי להשתמש בה. התוכנה שאת מצאת, ככל הנראה מאפשרת גישה לתוכן מגוון יותר, אך מכיוון שהמשך התשובה עלול להיות בתחום האפור של חוקיות ופגיעה בזכויות יוצרים, אז אסיים כאן..

בברכה,
גיליום

האם, למיטב הבנתך, התוכנה הזו יכולה

לעזור לי לעת עתה לדלג על רכישת סטרימר ע״י זה שהיא תמיר לי נכונה קובץ בעייתי של AVI או MKV ואז כן אוכל לצפות בו במכשיר הDVD?

אני מנסה כרגע להמנע מהוצאה של מאות שקלים.... בעייתי לי

בנוסף גם מצאתי שיש סטרימרים לש יודעים להציג קבצי SRT בעברית....

גיליום

New member
התוכנה והסטרימר, הם שני מוצרים שונים

התוכנה שהזכרת, מיועדת לניגון מדיה במחשב. סטרימר הוא התקן שמתחבר לטלוויזיה ומאפשר לצפות בה במדיה (תמונות, סרטים, מוזיקה) שנמצאת ברשת הביתית או באינטרנט או בהתקן זכרון פנימי או נייד (היכולות המדויקות של הסטרימר, משתנות מדגם אחד למשנהו. יש לבדוק את התכונות לפני הרכישה).
מכאן, השאלה הראשונה שאת צריכה לשאול את עצמך היא "מה המטרה שלי? האם אני רוצה לצפות במדיה במחשב או בטלוויזיה?"
השאלות נוספות הן כנראה "באיזה פורמטים אני מתכוונת לצפות?", "כמה כסף אני יכולה להוציא, אם בכלל?" וכיוצ"ב.
פתרון בצורת תוכנה הוא זול (חינמי ברוב המקרים) אך תוכנה בלבד, לא מאפשרת לצפות בסרט על-גבי מסך הטלוויזיה. מכשיר סטרימר, מאפשר לצפות בסרטים בטלוויזיה או לשמוע מוזיקה מהמחשב, במערכת הסטריאו בסלון, אך הוא בדרך-כלל תומך רק בכמות מוגבלת של פורמטים ולא תמיד ישנם עידכונים עבור כל פורמט חדש (או שצריך לחכות שיצא עדכון) ופרמטר נוסף הוא כמובן המחיר, סטרימר בסיסיים מתחילים ממחיר של מאות שקלים וזה יכול להגיע גם לכ-5000 ש"ח לסטרימר יקרים יותר.

כאמור, את צריכה להחליט מה את מחפשת וכמה את מוכנה להשקיע בכך.

בברכה,
גיליום

האם הבנתי נכון, וסטרימר יכול להתחבר לרסיבר?

זה לגבי אודיו למשל/ מן הסתם

הרסיבר שיש לי מתחבר בחיבור קומפוזיט למסך הטלויזיה... מה שאומר שאם אני ארצה לצפות ב HDMI אני אצטרך לפצל את החיבור שלי לאודיו לרסיבר מה שכבר ״יש״ כביכול , ואת הוידאו דרך כבלי ה HDMI? אפשרי, נכון?

אם סטרימר מקבל חיבור USB אז אני אוכל להתחבר אליו עם סרט בפורמט MKV ולצפות בו במסך הויזיה (קל יותר להקלדה
).....
מה שלא ברור זה איך מתבצע חיבור אלחוטי מהסטרימר למחשב ביתי.
האם זה יכול להתבצע דרך המודם באופן אלחוטי או רק חוטית? אם חוטית אני אז DOOMED..... המחשב רחוק מידי....

גיליום

New member
הפרטים הטכניים תלויים בדגם הסטרימר שתבחרי

שאלת מספר שאלות טכניות לגביי יכולות של סטרימר והתשובה הבסיסית ביותר היא, שזה לגמרי תלוי בדגם של הסטרימר שתבחרי. לא כל הסטרימרים נולדים שווים..

ועכשיו לעניינים הטכניים...
כשאת אומרת (כותבת) "רסיבר" (Receiver), אני מניח שאת מתכוונת ל"מגבר" (Amplifier), נכון? כי רסיבר הוא למעשה "מקלט"..
ו"קומפוזיט" זו מילה שמתארת את האופן שבו סיגנל חשמלי יוצא/נכנס ממכשיר אלקטרוני, אז אני מניח שאת מתכוונת לחיבורים שנקראים "RCA"?..
בנוגע ל-HDMI, זה שוב תלוי בדגם הסטרימר שתרכשי. בחלק מהדגמים יש יציאת HDMI. חיבור HDMI מעביר וידאו וגם אודיו. כך שאם תחברי את יציאת הסטרימר אל כניסת הטלוויזיה (בהנחה שיש בה HDMI) ואז תחברי את יציאות הטלויזיה (RCA) אל כניסות המגבר, את אמורה לקבל מצב שבו את רואה את הוידאו בטלוויזיה ושומעת את האודיו במגבר.

בנוגע לסרט MKV - שוב, זה תלוי בדגם הסטרימר. לא כולם תומכים בכל הפורמטים ובכל הכתוביות. לא בכולם יש כניסת USB.
חיבור אלחוטי אל הסטרימר - לרוב נעשה בעזרת רשת אלחוטית (WIFI) וצריך לעשות הגדרות מתאימות בסטרימר ואולי גם בראוטר האלחוטי.
בנוגע לחיבור למודם - אם המודם אלחוטי, כנראה שאפשר לעשות זאת, אם לא, אז דרוש ראוטר WiFi (לא יקר במיוחד). אם יש כרגע ראוטר לא חוטי, אפשר להוסיף לרשת "נקודת גישה" (AP) כדי לקבל גישה אלחוטית, למרות שמבחינת מחיר, כנראה שאין הבדל משמעותי בין AP לראוטר אלחוטי.
So, it looks like you won't be doomed after all..

בברכה,
גיליום

יובליק

New member
סליחה אבל אני לא מסכים איתך בחלק מהדברים

הסטרימר הבסיסי ביותר שעולה אולי 300 ש"ח אולי הוא באמת מוגבל בכמות הפורמטים הנתמכים אבל אני נתתי לגולשת דוגמה לסטרימר שרכשתי לפני 3 שנים ! ובזמנו עלה לי 800 ש"ח ועד היום הוא מנגן 99 אחוז מהקבצים והיום יש בכלל סטרימרים שתומכים בתלת מימד.
אחי מאיפה הבאת 5000 ש"ח??? סטרימר עשוי מזהב?
לא צריך להגזים אם היא רוצה משהו ממש ממש משוכלל זה יעלה גג 1500 ש"ח.

חיבור קומפוזיט בוידאו הכוונה לחיבור באמצעות בננה אחת RCA (לקונקטור קוראים RCA), מקובל לקרוא לזה חיבור קומפוזיט והגולשת לא טעתה.
"חיבור RCA" הוא מטעה כי יש למשל גם אפשרות לחיבור קומפוננט שעושה שימוש ב-4 מחברי RCA .
גם למגבר מקובל לקרוא רסיבר כי המגבר מסוגל לקבל (לקלוט) אודיו ווידאו ממקורות שונים ולהגביר למוצאים שונים.

סטרימרים מלפני 3 שנים הסטנדרט הוא שלכולם יש יציאת HDMI.

אגב אני מניח שלגולשת יש מסך מינימום 720P.

גיליום

New member
לא חובה להסכים איתי, רק עם העובדות..

בנוגע לסטרימרים - הזולים אכן עולים עד 1000 ש"ח, אבל למי שיש כסף, תמיד יכול לרכוש משהו יותר מתקדם וממותג, כמו נגן רשת אודיופילי (כינוי יפה לסטרימר) של פיוניר.
בנוגע לקומפוזיט - כמו שכתבת, זהו אכן חיבור וידאו, אך הגולשת שאלה בנוגע לחיבור אודיו לרסיבר ולכן זו טעות. רק ציינתי את הטרמינולוגיה הנכונה, לא היה כאן זלזול כלשהו..
RCA הוא השם של הקונקטור (המחבר) עצמו והוא לא מעיד על טיב הסיגנל החשמלי שעובר דרכו (יכול להעביר וידאו, אודיו, מתח DC וכדומה). פשוט ציינתי בתשובה את השם הנכון..

בברכה,
גיליום

גיליום

New member
הלינק בפוסט הקודם אינו פרסומת/המלצה!..

רק להבהרה, הלינק ששמתי בפוסט הקודם אינו פרסומת/המלצה משום סוג. זהו פשוט הסטרימר הראשון שמצאתי (בחיפוש פשוט ברשת), שהמחיר שלו נמצא בטווח העליון של קשת המחירים של סטרימרים בישראל..
חשוב לי לציין שזה בשום-אופן לא סוג של "פרסומת סמויה"!

בברכה,
גיליום

יובליק

New member
אחי אני באמת שלא בקטע של להתנצח

ואולי אני בכלל טועה.
פשוט הגולשת ציינה שהיא מחברת בקומפוזיט את הרסיבר למסך הטלוויזיה, אני חושב שאולי הבנת בטעות שמדובר בחיבור אודיו כי אין שום סיבה הגיונית לעשות דבר כזה.
יותר הגיוני שהכוונה הייתה חיבור וידאו בקומפוזיט מהרסיבר למסך הטלויזיה .

זאת כנראה הסיבה שהצעת חיבור משונה של הוידאו והאודיו מהסטרימר (חיבור HDMI למסך ואז להוציא מהמסך אודיו לרסיבר?)
הדרך הפשוטה וההגיונית ביותר היא חיבור HDMI מהסטרימר למסך וחיבור מקביל של כבל אופטי או כבל קואקסיאלי דיגיטלי מהסטרימר לרסיבר. (למעשה הגולשת עצמה ציינה את האפשרות הזאת בהודעתה הקודמת)

ואחי, הסטרימר של פיוניר שעולה 5000 שקל הוא סטרימר לאודיו בלבד והוא מיועד לאנשים שהם ממש אבל ממש אודיופילים ומשוגעים לסאונד, אתה נכנס פה לשוק של אנשים שחושבים שלצבע של כבל יש השפעה על איכות הסאונד .
עד 500 ש"ח סטרימרים זולים ובסיסיים, מ-500 עד 1000 סטרימרים טובים ומומצים לרכישה ומעל 1000 ש"ח עד 2000 נגיד זה כבר מי שרוצה משהו ממש ממש מיוחד ואפילו אני לא בטוח שיש הצדקה למחיר ושאי אפשר למצוא משהו לא פחות טוב בפחות..

חבר׳ה, אפשר להתערב?

ההודעות הקודמות ארוכות... אני אסתמך על הזכרון שלי.

התכוונתי שיש חיבור RCA צהוב (בננה) אחד ויחיד של וידאו מהרסיבר למסך .
לרסיבר מחוברים גם דיוידי ו WII ומפענח של יס.

עכשיו, אם אני אוסיף סטרימר לרומן הזה, האודיו צריך לצאת לרסיבר והוידאו למסך.
עכשיו השאלה היא עם איזה חיבורים...?
אם כבר סטרימר אז HDMI אחרת חבל על כל הטררם....
עכשיו נשאר לנו אודיו... והשאלה היא כיצד כדאי להתחבר לרסיבר ?
יש לו כניסה של אופטי ועוד כמה שאולי נשארו לנו ,אחרי כל מה שכבר חיברנו לו.

אני מצאתי למשל את הסטימר הזה דרך זאפ אחרי סינון של מחיר וחוסר תכולת כונן פנימי... ושיהיה USB
http://www.fotofilm.co.il/?Template...pe=3&ParentID=80&CategoryID=80&ProductID=2698

חוץ מנושא קבצי ה SRT נראה לי שהוא יכול לעמות על הדרישות שלי.

אני מבינה את המקום שיובל דיבר ממנו לגבי המחירים המופרכים והקיצוניים... יש באמת כמה פסיכים בתחום
, ( כבודם במקומם מונח), ואני מודה לגיל על שלל האינפו.

אני חושבת שדי מיציתי את הנושא והפרטים... ואם בלבלתי מישהו אני מתנצלת מראש

עכשיו נשאר לנו רק חיבוריאדה מהסטרימר לרסיבר מבחינת האודיו והאם כדאי להעמיס עליו סרטים בעזרת USB או אחרת....

גיליום

New member
תשובה מוסמכת..

היי פפריקה, נראה ש"סיבכנו" אותך עם תשובה ארוכה מהנדרש..

יש לי הצעה מסוימת, מקווה שלא תחשבי שאני "מגרש אותך", אבל האמת היא שהפורום הזה מתמחה בעיקר בשאלות בתחום הסרטים במחשב, עיבודם והכתוביות שניתן להציג יחד איתם..
אם יש לך שאלות על אופן החיבור בין מכשירים שונים הקשורים ל"אלקטרוניקה בידורית", אני ממליץ להכנס לפורום "אודיו וקולנוע ביתי". אם תשאלי שם, בוודאי ידעו לענות בצורה מדויקת על שאלות החיבור בין המכשירים השונים..

בברכה,
גיליום

צודק לגמריי....

התחלנו בתחום אחד ועברנו לאחר שכבר לא רלוונטי....

מקסימום אני אבוא להציק על עוד איזה קידוד או משהו...

תודה גיל!

גיליום

New member
כנראה שנסכים שלא להסכים..

נראה שאנו לא מצליחים להסתנכרן זה עם זה..
אבל כדי שלא להטעות את מי שעקב אחרי השרשור, אני רוצה לציין שוב את מה שאני יודע כעובדה..
קומפוזיט הוא אות וידאו חשמלי (בעברית אות מרוכב), הוא לא קשור לאודיו. השואלת שאלה על אודיו ולכן תיקנתי..
הסטרימר של פיוניר שעולה 5000 שקל, תומך (בין שאר הדברים) גם בפרוטוקול DLNA. הוא לא מיועד לאודיו בלבד אלא לכל קבצי המדיה הנפוצים (גגל בבקשה).
HDMI הוא ממשק דיגיטלי שמעביר וידאו וגם אודיו באופן דיגיטלי. אז למה הגיוני להעביר את האודיו בנפרד דרך כבל אופטי/קוואקסיאלי מהסטרימר לרסיבר?.. האודיו הרי כבר עובר ב-HDMI..

בברכה,
גיליום

יובליק

New member
אני מסכים שיש שאלות שכדאי לשאול בפורום אחר

הייתי כותב תגובה על הסטרימר אבל נראה לי שכבר מיצינו את הנושא הזה, אני אומר א' אתה מתעקש על ב' בסדר גמור אולי אני טועה.

לשאלתך את האודיו מעבירים בנפרד במקרה הזה כי הרסיבר המדובר לא תומך ב-HDMI, איך אני יכול לדעת שאין תמיכה ב-HDMI?
פשוט מאוד, בנאדם שיש לו רסיבר שתומך ב-HDMI לא יחבר בחיים רסיבר למסך באמצעות חיבור קומפוזיט.
על פי תוכן ואופי הודעות קודמות אני מסיק שיש לגולשת רסיבר ישן מבחינת תמיכה בפורמטי אודיו וכמות וסוגי חיבורים. (שוב בלי להעליב)

למעלה