מישהו שמבין בצבא

senesh4ever

New member
מישהו שמבין בצבא

צה"ל יסכים לשחרר אותי בשביל ללכת לפעול בגרינפיס?

Mיקי_

New member
לא.

אבל אם תנסה אולי תצא על חוסר התאמה. האם נושא הפורום מדבר אלייך? נוכל לנסות לעזור לך להשתחרר ממניעים אידיאולוגים אידיאליסטים של טעמי מצפון. בכל אופן כדי לפעול, או אפילו לעשות שירות לאומי בגרינפיס, הצבא לא ישחרר אותך.

senesh4ever

New member
"נושא הפורום"?!

אני עם הדעות שלי... הכותרת לא חשובה לי ממש

Mיקי_

New member
הכוונה הייתה האם הדעות שלך

נוטות לפציפיזם, וסליחה אם לא הייתי ברורה.

senesh4ever

New member
כן

כלומר, "פציפיסטים- אנשים שוחרי שלום המתנגדים לאלימות מכל סוג, פיזית או מילולית" ככה חבר כתב לי. האם קללה שעלתה על שפתי הענוגות מונעת ממני להיות פציפיסט? זה דיי מעסיק אותי ואני בלי קשר לשום הגדרה אני שוחר שלום ומתנגד לאלימות. זהו.

Mיקי_

New member
לכל אחד יש את הגבולות שלו

אני משתדלת להמנע מאלימות מילולית, זה לא תמיד הולך לי... זה לא הופך אותי ללא פציפיסטית

Mיקי_

New member
אםן אתה מרגיש ככזה

ודוגל באי אלימות (למרות מה שכתבו כתגובה לצערי למה שכתבת) אנחנו יכולים לנסות להסביר ולכוון אותך כיצד עלייך לפנות לוועדה לשחרור מטעמי מצפון.

senesh4ever

New member
תודה

עוד 3 שנים... בא לך להסביר לי איך בדיוק זה עובד הוועדת מצפון הזאת?

greenor

New member
מיקי, אפשר לשאול אותך מה דעתך

על שירות המדינה? כי אני יודע שאת עושה שירות לאומי.

Mיקי_

New member
כן אפשר, אבל לא מבטיחה להשיב

ומומלץ אם אין לזה קשר בפורום שזה יעשה במסרים

greenor

New member
../images/Emo3.gif ואני חשבתי שכבר שאלתי..

מה דעתך על שירות המדינה? כלומר, האם ההתנגשות בין שירות צבאי לפציפיזם ברורה, אבל איך זה מסתדר עם שירות המדינה בצורה אחרת - כמו למשל שירות לאומי?

Mיקי_

New member
לא הבנתי מה הקשר?

אני בעד שירות לאומי אזרחי, אני חושת שכל מי שפועל ממניעים אדיאולוגים צריך להציב אלטרנטיבה. ובעיני האלטרנטיבה היא (שצריכה כמובן להיות כלל אזרחית) היא שירות לאומי אזרחי. יש כ"כ הרבה דברים שאפשר וצריך חעשות, ויכולים להתאים לכל מי שעושה שירות אזרחי לאומי שחבל מאד שיש כל כך מעט תקנים. וכל כך הרבה אנשים שלא מיישמים את האלטרנטיבה הזו עם שיחרורם. לעומת זאת שירות המדינה, זה אומר מוסד? או שב"כ וכאלה? כמובן שאני מתנגדת לגופים האלה שפועלים בחסות המדינה בדיוק כפי שאני מתנגדת לצבא. אם מדובר במשרד החוץ וכאלה, או הוראה מה שגם נחשב עובדי מדינה, כל עוד זה לא עומד בסתירה לאמונותי כפציפיסטית אין לי בעיה עם זה. אלו ערכים של תרומה וחינוך, לעומת מליטריזם והאדרת כוח צבאי שיוצג בקודמים. וכמו שציינתי פה כמה וכמה פעמים, אני לא אנרכיסטית, אני לא מתנגדת למושג הזה "מדינה". אבל לא ממש הבנתי מה ניסית לשאול פה, וגם ציינתי ששאלות פרטיות אלי, אני מעדיפה, כמו כל שיחה פרטית אחרת, שיעשו במסרים בלבד.

greenor

New member
אוקיי,

זה מה שרציתי לדעת. לדעתי הנושא קשור באופן ישיר לנושא הפורום, ומכיוון שלא ידעתי מה דעתך בנושא, פניתי בפורום ולא במסרים האישיים. תודה.

למעלה