מישהו שם לידיעה

• פותח הנושא lb22
  • פורסם בתאריך

lb22

New member
מישהו שם לידיעה

שחואן פאבלו מונטויה פורש מהפורמולה 1 ועובר לסבב שממנו הוא הגיע לפורמולה ?

strangebrew

New member
מונטי לא הגיע מסבב הנאסקאר.

מונטי הגיע מסבב הקארט בו היה אלוף (ובין היתר ניצח גם באינדי 500) ולא מהנאסקאר. מה שכן, הקבוצה (גאנאסי) ממנה יהיה חלק בנאסקאר, היא אותה קבוצה שנהג עבורה בסבב הקארט. מונטי יהיה הפסד גדול לפורמולה 1 המודרני, סך הכל הוא נהג צבעוני (והכוונה איננה לצבע העור ולמוצא) עם ביצים, ובעידן שאין בו הרבה כאלה, אם בכלל, עצוב לראות נהג שכזה עוזב. מונטי היה הבטחה גדולה בשמי הפורמולה 1 ואמנם הבטחה שלא ממש התממשה, הוא עדיין יחסר, לפחות לי.

אבל הוא די דעך לאחרונה

אהבתי את התקופה שלו בווילאמס עם ר.שומאכר . הוא אפילו כונה כאן בפורום נהג אלים.. ואני דווקא הייתי בעדו. הגיע להחלטה נכונה לדעתי,אם כי היה מקום שינסה את יכולתו גם בקבוצה אחרת בפורמולה1 לפני שהוא עוזב. אני מאמין שהוא עוד יחזור.

strangebrew

New member
אני מסכימה שהוא דעך..

בוויליאמס הוא היה הרבה יותר מוצלח. אולי הוא לא יכל להתמודד עם הלחץ הפסיכולוגי עם קימי בתור חברו לקבוצה. אני חושבת שהאגו שלו לא יתן לו לחזור לפורמולה 1, למעשה זה שהוא נהג בפורמולה 1 לא אומר שהוא לא יתקשה בנאסקאר. אני מקווה שלא. כרגע יש בפורמולה 1 נהגים הרבה יותר גרועים ממונטויה כך שאני לא יודעת אם זאת ההחלטה הנכונה.. לטעמי הוא יכל לנסות להחליף קבוצה, מקלארן לא עשו לו טוב, אני בטוחה שהייתה יכולה להימצא קבוצה סבירה שתרצנא אותו.

Hard Nut

New member
רון דניס מצטיין בלהרוס נהגים ויחסים

קבוצת מקלארן היא קבוצה עם היסטוריה ארוכה של מאבקי כוח פנימיים, פוליטיקות, קפריזות או סתם גישות "מוזרות" של רון דניס, ועכשיו - גם נורברט האוג - ממרצדס - בוחש שם בכל הקלחת הזו. נלך קצת אחורה... זוכרים את פרוסט וסנה - יחד במקלארן ? השניים האלה היו עסוקים בלחלק ביניהם את כל הנצחונות - בערך חצי חצי - כאשר ביתר הזמן - או שירד גשם - וסנה אהב לטוס "על עיוור" והיה מהיר יותר, או שהיה יבש - ואז כשהיה מאחורי פרוסט - נהג לבחון את עמידות המכונית בהתנגשויות יזומות ביניהם - וב"לוטו" - מי משניהם יאלץ לפרוש בגלל ההתנגשות... ומה עשתה הנהלת מקלארן בעניין זה ? כלום, בערך...

strangebrew

New member
אגוז,

ההערצה העיוורת שלך לפרוסט גורמת לך לראות דברים במעוות. למקלארן היו שני נהגים מוכשרים שהתחרו זה בזה ללא הרף, התחרות ביניהם הביאה למלקלארן הרבה מאוד נצחונות. מה אתה רוצה שהם יעשו?! זה מצב אידאלי לקבוצה! את סנה אי אפשר לשנות, להעיף אותו מהקבוצה הייתה יכולה להיות טעות חמורה ביותר, כי אחרי הכל, הוא סנה. אגב, גם לפרוסט לא היה חסר. למה שמקלארן יעשו משהו כשיש להם שני נהגים תחרותיים שמביאים את הנקודות? you don't fix what's not broken

rubber duck

New member
רון דניס הוא לא הורס היחסים

מערכת היחסים בין פרוסט לבין סנה נבעה מדינמיקה כמעט בלתי אפשרית בין שני נהגים מצטיינים כמות כישרון מדהימ אצל סנה ביחד עם רמת תיכנון מדהימה של פרוסט שיצרו ניגוד גדול הפתרון היה שאחד מהם ילך למקום אחר מה שקרה עם עזיבתו של פרוסט לפרארי למעשה אחרי הצעד הזה החל דניס לבנות את הקבוצה העתידית שלו והלאחר עזיבתו של סנה ליהק דניס את האקינן לנהג הראשי והביא לעונה אחת ברנדל ואז גנב לווילאמס את קולטהארד שנחשב כישרון עולה מה שדניס עושה כיום זה מחפש את אותו צמד נהגים שיהווה את הבסיס למקלארן של 5 עד 8 השנים הבאות קש לומר אם אלונסו הוא הנהג עליו מתכוון דניס לבנות את הקבוצה יכול להיות שהוא היה רוצה לראות את הקבוצה נבניית סביב רייקונן ביחד עם אלונסו כמי שיביא להצלחה מיידית לעומת ריקונן שמהווה קונטיניואיטי משמעותי בחברה מנהל הקבוצה שעות את ההחלטות התמהות ביותר הוא דווקא פרנק ווילאימס שדאג להעיף נהגים שזכו באליפות העולם באופן שיטתי שרון

Hard Nut

New member
מסכים חלקית. למנהל הקבוצה יש תפקיד!

ואם שני הנהגים (המצטיינים) שלו - עסוקים יותר בפוליטיקה מאשר בנהיגה עצמה - אזי - לדעתי על המנהל להתערב והפעיל ניהול אקזקוטיבי - מה שרון דניס לא עשה. ועדיין אינו עושה. חוץ מפרוסט וסנה - שהיו כל כך הרבה יותר טובים מכל השאר - רון דניס - מסוגל להביא להרס קריירה של נהג - בגלל חוסר התערבות - או בגלל התערבות "אנגלית" - ומי כמוני שבא משם - מכיר מהי "אנגלית". סתם קוריוז - זכור מה עשה המנדט הבריטי - ששלט בארץ - לבניית השינאה בין יהודים לערבים - שלא היתה קיימת קודם. זו דעתי.

rubber duck

New member
לגבי תקופת סנה / פרוסט

מי שהיה יותר טוב מכולם היה דווקא אחד בשם גורדון מארי ( אם אני לא טועה ) שידע ליצור מכונית מעולה שביחד עם שני נהגים מעולים הצליחה ליצור עליונות של קבוצה ( ולא של נהג בודד ) בצורה שעד אז לא נראתה המהנדס הבא בתור בתחום היה פטריק הד שידע לקחת נהג היראוי אך בינוני למדי דוגמאת ניג'ל מנסל ולהפוך אותו לאלוף ואגב אם כבר מדברים על ווילאמס אז אני חוזר שוב ושוב לסיר פרנק וויאלמס שהיה האחראי להשמדת הקקיירה של : אלן פרוסט ניג'ל מנסל ריקרדו פטרסה דיימון היל ראלף שומאכר והיו עוד כמה כאלו שרון

מקלארן שיחררה את מונטויה

נהג המבחן פדרו דה לה רוסה יחליף אותו במרוץ הקרוב. דה לה רוסה התחרה בעבר באופן רשמי,לדעתי הוא יציג תוצאות לא רעות ועם הזמן הוא יפתיע.

למעלה