מישהו שם לב שאתמול היה יום רבין ?

אלישע30

New member
מישהו שם לב שאתמול היה יום רבין ?

מעניין שאצלנו זה עבר כמו יום רגיל.....להבדיל מצום גדליה שבו צמים ומזכירים את הקרע שהיה בעם. אז אולי החילונים קצת צודקים שלא משנה לנו מהיום הזה...

אלישע30

New member
אז מה עשית כדי להיזכר ברבין ?

הדלקתם נר לזיכרו ? דיברתם על זה עם בן / בת הזוג ? הצטערתם על ההסתה שהיתה ?

אני לא צריכה לעשות משהו מיוחד כדי להזכר

ואני מאמינה שכל ישראלי/יהודי זוכר זאת גם ללא סממנים טקסיים. למה שאדליק דווקא נר לזכרו? אינני מדליקה נר לזכר אף אחד ביאר-צייט {לא סבים וסבתות, לא רבנים וצדיקים, לא מנהיגים דגולים ובקיצור- לא מדליקה נרות לזכר אנשים}. בוודאי שדיברתי עם אישי עליו, על הזכרונות והתחושות, ההסתה נגדנו שהיתה לאחריו, בוודאי.

אני חילוני

זה לא יום אחד, זה שבוע שלם ובסביבה שאני גר ועובד בה, אם אין חשד ,מביעים בחילה מהפסטיבל הזה וממשפחת רבין (עכשיו צץ נכד נוסף שמתבכיין כאילו הוא היחיד שרצחו לו את הסבא)

איך אפשר שלא להתקל בזה?!

דיברתי עם לריסה וייחלתי שלא תעז ללדת היום! ראיתי את הסרט שקורא לשחרר את יגאל ואני לא תומכת בהם. נגעתי מהפסטיבל המכוער שממש בכוח מכריח אנשים להתאבל, מסית נגדנו(הציבור הדתי) והכל מלא רוע. יש בתורה מצווה כזאת, לא תרצח, אבל אני לגמרי לא מסכימה עם זה שרצח ראש הממשלה זה מתועב, ו"סתם" רצח בגלל ויכוח על החניה הוא פחות מתועב.

הברית תהיה ב-4 בנובמבר... תאריך מוכר....

כמו שמישהו כתב: מישהו אחד ממשפחת עמיר יבכה בתאריך הזה....
לדעתי ההבדל הגדול בין הרצח הזה לרצח "רגיל" הוא שהנרצח היה ראש ממשלה. (לא משנה איך קוראים לו ומהם דעותיו). היחס לראש ממשלה מחייב התייחסות מיוחדת גם למי שפוגע בו. מפריע לי שההתייחסות המיוחדת, לרעה, שצריכה להיות נגד רוצח ראש ממשלה כיום לא פועלת לפי החוק אלא בגלל שאנשים מרגישים שהם נפגעו אישית ואני לא חושב שזה נכון שאדם ינהג בחומרה או ינצל את סמכותו בגלל הרגשתו האישית. למשל- לא אשרו ליגאל עמיר ללכת לברית של הבן שלו. למה ? לא בגלל שהוא מסוכן לציבור (שכן הוא לא מסוכן) אלא בגלל הדווקא. שרוצח ראש ממשלה לא צריך להנות מהברית. אבל, שוב, זוהי לא סיבה חוקית זוהי סיבה רגשית. כתבתי על זה בפירוט גם בבלוג שלי למי שמעוניין.

לא ידעתי שהוא כבר נולד../images/Emo2.gif

אז הוא בסוף לא נולד ביום יא בחשוון? ומזה ה-4 בנובמבר? התאריך הלועזי של רצח רבין? וסתם מענין... הוא נולד בלידה רגילה או בניתוח מוזמן?

אני לא מומחה....

אבל כן, הוא נולד אתמול. (כנראה בכוונה כי ידע שאנשים לא יזכרו את התאריך העברי. וסידר שהברית שלו תהיה בתאריך הלועזי
). לגבי הלידה -לא כתוב מה בדיוק קרה. אבל כתוב שהוצב מאבטח בכניסה לחדר מטעם בית החולים כדי שלא יציקו להם. חבל שאנשים לא יודעים לשמור את הרגשות שלהם לעצמם.

אסור היה לתת לו להביא בן-רוצח לעולם!

ואני לא חושבת שיש הבדל בין רוצח נשים וילדים לבין רוצח ראש ממשלה! כל רוצח בעיני צריך להנמק בכלא ללא שום אפשרות לחנינה או לחיי חברה כלשהם ובודאי לא חיי משפחה! ולמה מה קרה שישחררו אותו לברית?! למה מי הוא?! טוב...כמובן שאם כל הרצח הזה לא לגמרי ברור ויש מצב שהיה שם איזה משהו מסריח שאיננו יודעים אז דברי בטלים ומבוטלים...

שימי לב להבדל.

אני בדעתך, דרך אגב, אבל במדינה לפי החוקים היום רוצח = שודד = אונס וכו'. כלומר, רוצח יכול להתייחד עם אשתו. יכול להיות בברית והוא גם משוחרר, לעתים, לאחר 2/3 מאסר בלבד. אבל, אצל יגאל עמיר רוצים סטנדרטים אחרים. גם עם זה אין לי בעיה, כי גם בהלכה יש דין שונה למורד במלכות שמפסיד גם את ממונו בניגוד לאדם רגיל שנידון למוות ולא מפסיד את ממונו. הבעיה היא שאליו מתייחסים מהבטן ומהרגש ולא מכח חוק ונהלים. והמציאות בו אדם מתייחס לאסיר בגלל הרגש - אינה מציאות תקינה.

../images/Emo4.gifמה לעשות

יש לנו מדינת פשע שראשיה מטומטמים ונוכלים , שמביאים את ארצינו הקדושה לאבדון רוחני וגשמי

../images/Emo128.gif ../images/Emo128.gif ../images/Emo128.gif מה פתאום !

יש לנו מדינה נפלאה שמאכלסת בתוכה מליוני יהודים ומונעת מהם להתבולל בגויים, יש לנו מדינה שהיא תחילת הגאולה שאליה שאף עם ישראל מאז הגלות, יש לנו במדינה מנגנון ענק של מתן צדקה וחסד לאותם אלו שאין להם עבודה - הביטוח הלאומי. שאם הרמב"ם אמר שהמדרגה הכי גבוהה בצדקה היא שהמקבל לא יודע ממי קיבל והנותן לא יודע למי נתן. ועוד שלפי בעל עקידת יצחק כל מצווה / עבירה שמגיעה להצהרה רשמית במדינה הערך עולה עשרות מונים. יש לנו צבא חזק שמסייע בהגנה על העם כולו. ועוד ועוד. נכון, יש גם כמה אנשים שלא מתאימים לתפקידים שלהם ולעתים מנצלים את התפקיד למטרותיהם האישיות ופוגעים בכלל, אבל אלא בוודאי לא כולם. אני מבקש שתקראי גם את זה.

למעלה