מישהו שכח את SKY

ofekkehila

New member
מישהו שכח את SKY

מצאתי תקליט ישן שלהם, הראשון שלהם בעצם. לא ראיתי אותם רשומים בשום מקום כפרוגרסיב. ALLMUSIC פוטרים אותם בתיוג "בקושי רוק\פופ אינסטרומנטלי". גם באתר שלך, ברייטמן לא מצאתי אותם. שמתי את הסיכה על התקליט. לא נורא כל כך האמת. די מינימליסטי. אפשר לקרוא לזה ניאו פרוג אבל לא עושים את זה. מסקירה מהירה של התקליט ניתן למצוא 5 טראקים חביבים של הלהקה+קאבר ליצירה הקלאסית GYMNOPEDIE על הצד הראשון ויצירה אחת גדולה על הצד השני. ובכן, מה יותר פרוגרסיב מזה? אני עצמי פונדמנטליסט אדוק ושומע פחות דברים שחורגים מגבול 1977 אבל הלהקה הזאת נראית לי ראויה בהחלט לתיוג הולם יותר.

ofekkehila

New member
תיקון- מישהו שכח את SKY

מצאתי תקליט ישן שלהם, הראשון שלהם בעצם. כמעט ולא ראיתי אותם רשומים בשום מקום כפרוגרסיב. ALLMUSIC פוטרים אותם בתיוג "בקושי רוק\פופ אינסטרומנטלי". באתר של ברייטמן הם לא מוזכרים פרט לאזכור של השם שלהם בגיברלטר. שמתי את הסיכה על התקליט. לא נורא כל כך האמת. די מינימליסטי. אפשר לקרוא לזה ניאו פרוג אבל לא עושים את זה. מסקירה מהירה של התקליט ניתן למצוא 5 טראקים חביבים של הלהקה+קאבר ליצירה הקלאסית GYMNOPEDIE על הצד הראשון ויצירה אחת גדולה על הצד השני. ובכן, מה יותר פרוגרסיב מזה? אני עצמי פונדמנטליסט אדוק ושומע פחות דברים שחורגים מגבול 1977 אבל הלהקה הזאת נראית לי ראויה בהחלט לתיוג הולם יותר.

התיוג הזה שירת אותם כלכלית

סקיי קמו בסוף שנות ה-70 כשפרוג כבר היה גוויה מחרחרת. עדיף היה להם שישווקו אותם בתור פופ אינסטרומנטלי, גם אם מה שהם עשו נשמע דומה מאוד לקאמל ולפוקוס שמוכרות בעולם כלהקות רוק מתקדם. רק ככה היה אפשר לשווק אותם לסטודנטים לפיסיקה מצפון אמריקה שרצו מוסיקה רגועה למזמוזים עם החברות החנוניות הממושקפות שלהם. פרוג לא מכר כי הבנות לא היו מוכנות לשתף פעולה עם הדיסטורשן של קינג קרימזון או הצעקות של פיטר האמיל ברקע. חוץ מזה, ההגדרה די הולמת. הם אמנם להקת קצב שמנגנת לחנים מורכבים פסודו קלאסיים, אבל העיבוד כל כך רך ועדין ומתחנף לאוזן, שאין מנוס מלסווג אותם כפופ ולא כרוק.

למעלה