מישהו שיקשיב

GvirtiHanava

New member
מישהו שיקשיב

הי, אני כותבת כאן בשם בדוי
מצטערת, אבל זו חשיפה שגם ככה קשה לי....

מאז הלידה אני מרגישה שאין לי עם מי לדבר
לא הצלחתי לספר לאף אחד על מה שהיה (או לא היה) בלידה
כשאני מתחילה לדבר על זה, כולם כאילו מקשיבים, אבל זה לא באמת מעניין אותם. אני יכולה להבין אותם, אבל אני חייבת לדבר על זה. היו וחסרו שם כל כך הרבה דברים...
והימים הקשים שהיו אחרי הלידה כשהקטנטונת היתה מאושפזת
רב האנשים אומרים רק "העיקר שזה נגמר" וזהו, עוברים הלאה
כאילו שזה לא נחרט עמוק עמוק בנפש שלי

ויש עוד כל כך הרבה לשתף: על ההנקה, על הקטנטונת המקסימונת וכמה שאני אוהבת אותה, אבל כמה שקשה לי הנזקקות הזו אלי. ועל כמה שאני מרגישה שהסביבה מתרכזת יותר באחיה הגדול ולא בה וזה כואב לי.

והבדידות...

ובעלי, שהוא תמיד כל כך מקסים ורגיש, גם הוא לא מקשיב. זה שגם הוא חווה חוויות מקבילות אולי מאפשר לו לסנן את הדיבור שלי. עד שאני כבר מצליחה להפתח ולנסות להגיד משהו הוא נכנס לדברי, משלים לי את המשpט ובזה נגמר הסיפור.

אין לי ספק שאין כאן רוע של הסביבה, אני כנראה זקוקה למסגרת אחרת, למישהו שיקשיב לי, שלא יחכה רק לסוף הסיפור או להזדמנות להתפרץ ולספר לי על מה היה לו.

אני ממש לא בדיכאון, להפך, אני מאושרת ובסך הכל טוב לי. אני קמה בבוקר ואפילו בלילה עם אנרגיות. יש לי עזרה בבית ומשפחה תומכת.

קשה לי לדבר עם אנשים וקשה לי להתחבר עם אמהות מהשכונה
אין לי שום רצון לחזור לטיפול פסיכולוגי יקר וחופר
ואני גם לא מצליחה להפתח בקבוצות
מהן האלטרנטיבות?
אן לי אפשרות כרגע להכנס להוצאות גדולות מדי....

שולחת
גדול של תמיכה

אני מאד מזדהה עם מה שכתבת, גם אני עם תינוקת קטנה ועוד ילדה בת כמעט 3.
גם לנו היו כל מיני סיבוכים אחרי הלידה ואני ממש מרגישה כאילו חלק מהדברים שכתבת יצאו לי מהפה...

יש לך אפשרות לפנות לתחנה לבריאות הנפש בעיר שאת מתגוררת בה, ולקבל טיפול פסיכולוגי בחינם.

אם את כן רוצה חברה של אמהות אחרות, אני בחופשת לידה ואשמח להפגש...

GvirtiHanava

New member
תודה,

מבחינה טיפולית, נראה שאלך לכיוונים האחרים שהציעו לי.

אתן נפלאות!!

מאוד ממליצה על BOT

BOT זה ראשי תיבות של "תרפיה מכוונת לידה" , וכמו שמישהי כאן אמרה, יש נשים שזה מה שהן עושות. לידה היא אירוע עוצמתי, לטוב ולרע, ולפעמים יש שם מה לעבד, מה לחשוף, מה לאוורר... חלק ניכר מהן הן נשים שכבר יש להן הרבה ידע וניסיון מתפקידהן השונים בתחום ההריון והלידה, אבל הן בשלבי לימוד של BOT. את כל זה אני יודעת מחברה טובה שהיא דולה ולמדה את הגישה... אני יודעת שבעבר היא שוחחה עם מישהי גם בצורה ממוחשבת. מציעה לך, אם את רוצה, להתייעץ איתה - אולי היא תוכל לעזור לך למצוא פתרון מתאים עבורך... בקיצור, כתבי לי אם את מעוניינת. וגם אם לא, אני ממש מקווה שתמצאי את אשר את מבקשת!

animar1

New member
ממליצה מאד על הילה לב רן בתחום הזה

אם את מאזור השרון. עוסקת בbot, מקסימה , רגישה , קשובה ומכילה.
בהצלחה בכל דרך בה תבחרי לעזור לעצמך��
אני חושבת שזה נהדר שהבנת שאת צריכה תמיכה חיצונית מעבר למה שלקרובים לך יש להציע כרגע.

אולי מפגש של ליגת לה לצ'ה?

ליגת לה לצ'ה היא ארגון התנדבותי שמטרתו לתמוך בנשים מניקות.
אמנם הדגש הוא לכאורה על הנקה, אך בצידה יש המון מקום לשוחח על חווית הלידה והשפעתה על האימהות.
כבר הייתי במפגשים שלמים שנסובו כולן על חוויות הלידה הטובות/מכאיבות של הנשים המשתתפות.
לנשים רבות יש צורך לדבר על חווית הלידה והימים שאחריה,
והם בהחלט נחרטים עמוק בנפש, כמו שכתבת.
לא נראה לי שיש אמא ששכחה איך הרגישה בשעות ובימים שאחרי הולדת התינוק/ת שלה.

יש מפגשים בכל רחבי הארץ. את מוזמנת

GvirtiHanava

New member
Been there, done that

דווקא שם חוויתי תסכול מאד גדול בנושא
כי חשבתי שדווקא שם יש מקום לפתוח את הנושא ולא הצלחתי לתעל את זה

אםדניאל

New member
מעבר לשיחה פנים אל פנים

במידה ואת לא מוצאת מול מי, יש את המדיה הזאת, האינטרנט.

את יכולה בפורומים, את יכולה לפתוח בלוג ולתת קישור בפורומים המתאימים ולבקש שיכנסו ויתנו תמיכה (אני יודעת שאני אעשה את זה בשמחה) וככה את כותבת את מה שעל ליבך, מוציאה החוצה (שזה כבר מנקה מבפנים) ומקבלת תגובות ותמיכה מקהילה שלמה.

אני עברתי אובדן של תינוקות וממש ככה התמודדתי. בהתחלה כתבתי בבאופן טבעי (פתחתי דף לצורך העניין) ואח"כ בפורום אובדן הריון.

היתרון של זה הוא שכל אחד עושה בזמן שנח לו (גם את וגם הקוראות) החסרון הוא חשיפה מסויימת , אין "אשת מקצוע שמכוונת"
ויתרון שהוא גם חסרון - תקבלי מגוון תגובות ותצטרכי לבחור אם לסנן חלק או לא

כוכב34

New member
אם את באזור רחובות

אשמח להפגש ולהיות אוזן קשבת.
גם לי הייתה חווית לידה לא חיובית שהסתיימה באישפוז של הקטן. יכולה להזדהות עם הקושי. (אומנם מאז הייתה חוויה חיובית של לידת אחותו אך זה לא מעלים את העבר ועדיין עיניי מצטעפות שחושבת על הפעם הקודמת)
ואם יותר נוח לא להחשף גם טלפון עובד :)
שלחי מסר

לוליקה3

New member
יש אתר הנקרא

נשים מדברות אמהות: http://www.medabrotimahut.co.il, אתר מדהים שניתן לפי מיטב ידיעתי לשים שם את סיפור הלידה ולקבל תגובות ותובנות. מקום ממש טוב לפרוק. ממליצה לבדוק אותו גם. ושיהיה רק טוב.

למעלה