מישהו שומע אותי ?

lili12311

New member
מישהו שומע אותי ?

אז חשבתי שזה נגמר , יותר נכון שיקרתי לעצמי כל הזמן הזה . הרי איך זה יכול להיגמר אם כל פעם שאימא מסתכלת עליי העניים נוצצות מהדמעות ? אני סובלת מאנרוקסיה כבר שנה וקצת , בהתחלה רק רציתי להוריד קצת במשקל , באמת הכל היה כל כך תמים , הייתי ילדה כל כך בריאה ! משקל 47 גובה 1.60 ממוצע מושלם ! אבל לא הבנתי את זה , והאמת שעדיין משהו דפוק אצלי במוח . המשקל התחיל לרדת , ואיתו גם השפיות . היו ימים כאלה וימים כאלה , הגעתי למצב שהמורה שלי לריקוד עוצרת את השיעור מסתכלת עליי ושואלת אותי אם אכלתי היום . מריבות עם ההורים בלי סוף , ובסך הכל אני באמת משתדלת להסתכל על הצד החיובי , יש לי בית חם , משפחה אוהבת , חברים טובים , הכל ! אז למה ? למה כל היום שלי צריך לעסוק במה אני יאכל , ואיך אני נראת ? למה אני נמצאת בתת משקל וחושבת שאני שמנה ? למה אני לא מצליחה להשתחרר מהבעיה הזאת ? אני פוחדת , אני פוחדת שזה לא יפסיק , אין לי עם מי לדבר , אף אחד לא יודע , ואף אחד לא יקשיב .. אל תגידו לי לפנות לעזרה מקצועית , או לעלות במשקל , כי אני אשנא את עצמי , אני לא יוכל להסתכל על עצמי עם עוד קילו אחד יותר . אני בערך בסדר עם איך שאני עכשיו , אבל אני רוצה להיות נורמאלית , לא לחשוב על המשקל כל היום , לא לחשוב על אוכל כל היום . והכי נורא זה ההתקפים ! זה כאלו מישהו בתוכי שאני לא מכירה , שלפעמים הוא יוצא וטורף הכל ! אי אפשר לעצור אותו ! והרגשות אשמה כל כך חזקים , והשנאה העצמית גוברת . ואחרי ההתקפים מגיעה הדממה , דממה של אכילה , הרעבה , ואני באמת כבר לא יודעת מה לעשות ! ואני לא מראה את זה מבחוץ , שומרת הכל בתוכי . אני בחיים לא יספר , אני פשוט רוצה להתגבר על זה ושזה יעבור . אבל איך ? איך מתגברים על זה ?? איך יוצאים מזה ?? הלוואי שמישהו יבין אותי , שמישהו ישמע אותי רק פעם אחת , שאני אדע שאני לא לבד , שאפשר לצאת מזה :(

מתוקה,

את טורפת את הכל כי הגוף שלך מורעב... הוא בסך הכל רוצה לשרוד! זה מנגנון טבעי שנועד להציל אותנו ממווות, ותגידי תודה שהוא קיים...!
וכל עוד תמשיכי בהרעבות הגוף שלך ימשיך לטרוף עוד ועוד ולא תוכלי לעצור אותו. זה יהיה מעגל איסופי, כואב ומתסכל ונוראי, וככה ייראו כל החיים שלך.
האם את רוצה שככה יראו כל חייך? בוודאי שלא. אף אחד לא רוצה.
הדרך היחידה לעצור את הבולמוסים היא לתת לגוף את מה שהוא זקוק לו- אוכל.
ואם תיתני לו את ה״דלק״ שלו בצורה מבוקרת ומסודרת ומספקת (!!!) את לא תיגררי לבולמוסים.
(עכשיו בטח תגידי :״אבל מההה אם אני אוכל אני אשמיןן!!! לא רוצה! אין מצב!״ וכו׳... אבל הי, בשביל זה יש לנו את זכות הבחירה וזו הבחירה שלך, יקירתי, איך את רוצה שחייך ייראו. אם טוב לך במצב שבו את נמצאת, בצום-בולמוס-צום-בולמוס-היטהרות, את מוזמנת להישאר כך. אבל אם את מצליחה להבין שמשהו כאן לא בסדר ולא הגיוני, שאדם יחיה בצורה שכזו עם כלכך הרבה סבל וכאב, רק בשביל להיות במשקל נמוך, את כבר בדרך החוצה :)
בכל אופן, את מוזמנת לעדכן ולדבר ולשתף פה. נשמח לקרוא ולהגיב. ואני מאחלת לך רק מחשבות בריאות ושתצליחי להיפטר מההרגלים שגורמים לך סבל!

TinaBa

New member
קודם כל, את לא לבד

הרבה פה מבינות אותך ומכירות את התחושות שאת מתארת.
אניסמיילי כתבה לך מאוד נכון- מה שקורה לך מבחינה גופנית, ואפילו המחשבות האובססיביות על אכול ומשקל הם תוצאה ישירה של ההרעבה. אלו המנגנונים הטבעיים של גוף מורעב. והדרך היחידה להפסיק אותם היא לחזור לאכילה מסודרת ומספיקה (מספיק לגוף שלך, לא למה שאת חושבת שהוא מספיק).
העובדה שאת כותבת פה את המצוקה שלך ומקווה שיהיה אחרת מצביעה על זה שיש עוד קולות אצלך בפנים שמבינים שככה את לא רוצה לחיות. אכילה מסודרת ועליה במשקל תאפשר לקולות האלה להתחזק.
את מתארת שנה וחצי בתוך המחלה. שנה וחצי זה המון. אבל תתארי לך שככה זה יהיה עכשיו שנים... זה מה שאת רוצה? באמת?
את מוזמנת להישאר פה לכתוב את המצוקה ואת הסבל, וסביר להניח שתוכלי להתנחם מעט בעובדה שאת לא לבד בזה. אבל כל עוד לא תלכי לטיפול- לא באמת תעזרי לעצמך.
אני יודעת שהפניה לטיפול היא בלתי אפשרית. אני מכירה את זה. אבל אני מניחה שיש רגעים, גם אם קצרצרים, שאת מבינה שהמחירים שאת משלמת גדולים בהרבה על הרווחים שיש לך מלהחזיק במחלה. אז מה אני מציעה? תאתרי לך איזה מרפאה טובה לה"א שנמצאת קרוב לאיזור מגורייך (אם תכתבי איפה את גרה נוכל לנסות לעזור) ותשמרי את הטלפון שלהם איפשהו נגיש. בפעם הבאה את מוצאת את עצמך אחרי בולמוס, מלאה רגשות אשם, או אחרי שאת מוצאת את עצמך מרוסקת באיזה פינה של השירותים, נשבעת שלא תגיעי לשם שוב... - תרימי להם טלפון ותקבעי פגישה. משם אולי יהיה טיפה יותר קל להמשיך...
ועוד משהו חשוב- תקנון הפורום אוסר על כתיבת מספרים כמו משקל וגובה. זה עושה נזק לאחרות פה. בבקשה תקפידי...

למעלה