מישהו פה קרא את ספרי אלמינסטר?

• פותח הנושא alond
  • פורסם בתאריך

alond

New member
מישהו פה קרא את ספרי אלמינסטר?

סיימתי את הראשון (elminster:the making of a mage של אד גרינווד)ואני די מאוכזב. זה לא שהספר רע. חביב למדי אפילו אבל ציפיתי לספר באיכות של ספרי סלווטורה (האלף האפל) וזה ממש לא זה. מישהו קרא את יתר הספרים ויכול לספר לי אם הם משתפרים בלי ספוילרים?

הלדין

New member
יש בפורומים של העמותה

מישהו שקורא לעצמו "אלימיניסטר". באחת ההודעות שלו הוא כתב מעין סיכום של עלילות אלימיניסטר המכשף. בעקרון, מרוץ חימוש קסום נגד כל מיני אויבים סופר-חזקים שהמציאו סופרים אחרים, אם הבנתי אותו טוב.

strahd

New member
קראתי...לא הכי מומלץ

הסדרה של אלמינסטר קצת משתפרת בהמשך. הראשון הוא באמת זוועתי ביותר, מזכיר את כל הספרים של אד גרינווד, אבל הספרים האחרים קצת יותר בסדר. הספר הבא אחריו הוא אלמינסטר במית´ דראנור, שרק מראה את היופי של העיר ואת היער של קורמנתור והספר השלישי הוא הפיתוי של אלמינסטר, המספר על ההתפתחות שלו כמכשף. יצא ספר רביעי בסדרה אלמינסטר בגיהנום, שמספר מה קרה לאלמינסטר בזמן חזרת מכשפי העל של נת´ריל.

alond

New member
תודה על האינפוט.

בכל אופן, אני אקרא לפחות את שני הספרים הבאים (שכבר קניתי). אם אתה אומר שהם קצת יותר טובים מהראשון אז נראה לי שהרביעי יהיה בדרך... אגב, קראת אותם או ששמעת עליהם?

strahd

New member
גם וגם

את הספר השני קראתי, אבל את השלישי לא, את הרביעי כבר ראיתי בחנויות, אבל לא קראתי. אני לא מתכוון להוציא יותר כסף על ספרים של אד גרינווד, ואתה בטח תסכים איתי, הוא מעין ג´יין רייב של הממלכות הנשכחות ומה שהכי נורא הוא שהוא הממציא של העולם! יש את ג´ף גרוב שהוא נהדר וטרוי דנינג וסלבטורה כמובן וקנינגהאם, שכל דבר שלהם אני קורא.

alond

New member
LOL עוד פעם ג´ין רייב? ../images/Emo6.gif

חזור לדברים שקראתי. נהניתי מהספר. האכזבה שלי הייתה שהוא היה רחוק מהאיכות של ספרי סלבטורה (האליל!!!). הסיבה שציפיתי לדמיון הוא שקראתי שאלמינסטר הוא signature character של גרינווד כמו שדריזט הוא של סלבטורה. טעיתי. זה איכות יותר נמוכה אבל זה עדיין חביב. את הספר קראתי ביומיים. זה לרוב רומז שאהבתי את הספר (טוב, ושהיה לי זמן...). להזכירך, עוד לא קראתי ג´ין רייב אבל אני שוקל. שקלתי אפילו לקנות את זה ממך אבל יש לי כל כך הרבה דברים לקרוא!!! אין לך מושג. הפרוייקט שלי עכשיו הוא לסיים את 15 הכרכים של הגיבור הנצחי של מורקוק (למרות שברגע, ברגע שמגיע אלי dragons of a vanished moon אני כמובן אאלץ לקרוא אותו). קראת את קורמיר של גרינווד? אם אז מה דעתך?

strahd

New member
אם יש לך את DOaVM אני קונה!

בכמה אתה מוכר ומאיפה אתה בארץ? ובנוגע לך, אלון, קראתי את הסדרה של קורמיר והיא מאוד טובה. הספר קורמיר עצמו הוא שילוב גם של גרינווד וגם של ג´ף גרוב. גרינווד כתב (לפי מה שנראה לי) את העלילה שמתרחשת בימינו שלנו ואילו ג´ף גרוב כתב את הסיפורים על ההיסטוריה של הממלכה. הספר הוא דווקא נהדר עם המון תככים, למרות שגרינווד לפעמים מגזים בצורה היסטרית. סיפורי ההיסטוריה הם דווקא החלק החזק יותר בספר.

couchpotato

New member
יש לי.....

אבל הסיכויים שאני אמכור לך הם כמו הסיכויים של אדם שיכור בלי ידיים רגליים וראש לנווט בשדה אסטרואידים.

strahd

New member
תמיד יש סיכוי...

אבל אם אתה לא רוצה, אני אזמין מאמזון... Last try anyone?

alond

New member
עוד פעם מקללים אותי עם אמאזון???

בארנס אנד נובלס!!! יש להם 30% הנחה על הספר עכשיו כך שהמחיר זהה לאמאזון והמשלוח יותר זול אבל יותר איטי. הייתה תקופה שבה ההוזלה הייתה 40%. ממש פיספסת!!!

למעלה