מישהו פה במקרה

Luis12

New member
מישהו פה במקרה

לומד בגרמניה כאזרח ומקבל תמיכה דרך Bafög ?

Luis12

New member
מחפש נסיון ממקור ראשון זה הכל.

רציתי לדעת איזה מסמכים כדאי שאכין לפני שאעזוב את הארץ שלא אסתבך אח"כ עם סריקות ושטויות.

אוקיי

על זה אני לא יודע לענות לך בדיוק. יצרת כבר קשר עם ה-BAföG Amt הרלוונטית?
טיפ אחד שאני יכול לתת לך (לא מנסיון אישי) - לוקח להם המון המון זמן לעבד את הבקשה ולהחזיר תשובה, לפחות כמה חודשים. יש הטוענים שלהציק להם כל שבוע בטלפון מזרז את העניינים. בכל אופן, ברגע שמאשרים את הבקשה אתה אמור לקבל את הכסף רטרואקטיבית עד לזמן הגשת הבקשה.

אפשר לשאול איפה ומה אתה מתכוון ללמוד?

בהצלחה

Luis12

New member
נראה היה לי

שזה אינו לגיטימי ליצור קשר עמם, שכן איני גר עדיין בגרמניה ולכן לא רשום כתושב. להבנתי הלא כלכך מלומדת הפספורט הגרמני כשלעצמו לא עוזר להם, ואני לא בטוח כמה הם אוהבים לנדב מידע, מצד שני אולי אלה סתם חששות בראשי שלא בהכרח מתחברות באופן ישיר עם המציאות.
פרט לכך אני עוד לא בטוח כלל לגבי המיקום. אופציות לגיטימיות הן Saarbrücken und Karlsruhe שיושבות שם בדרום מערב גרמניה על גבול צרפת למרות ששום דבר אינו חד משמעי ואולי עוד אעשה פליקלק באוויר לכיוון ברלין בדקה האחרונה.
אני הולך כנראה להתחיל ללמוד בחורף הקרוב ולעבור כבר בסוף או אפילו אמצע הקיץ, ותחום הלימודים הוא Informatik.

לדעתי דווקא לגיטימי

אתה לא צריך לציין את כל הפרטים שלך ומקסימום יגידו לך שאין להם תשובה. בכל מקרה את האתר של ה-BMBF (משרד החינוך) אתה בטח מכיר ובפרט את זה: http://www.bafoeg.bmbf.de/de/433.php

מה ששכחתי לכתוב בהודעה הקודמת זה שבגלל שלוקח להם כ"כ הרבה זמן כדאי להגיש את הבקשה מייד כשאתה מקבל Immatrikulationsbescheinigung. אם במקרה אתה זקוק לאינפורמציה לגבי Informatik בהמבורג אני יכול לעזור לך (לא בדיוק התחום שלי אבל גם לא רחוק כל כך).

Luis12

New member
סבבה

אולי באמת אנסה וכן אני מכיר את האתר.
המבורג מסיפורים של מכרים היא עיר קסומה ששווה לגור בה, אך שכר הדירה הממוצע שם מעט גבוה יותר וזה מצטבר לסכומים לא קטנים לאורך תקופה ארוכה, ורמת הלימודים בתחום שלי מעט נמוכה יותר (לפחות על פי הדירוגים), אז נכון לכרגע היא אינה עומדת על הפרק.
בכל אופן תודה רבה על ההתייחסות. :)

מצחיק, כשרציתי לבדוק אם האיות נכון בודק האיות של פיירפוקס שהיה על מצב אנגלית הציע לי Antidisestablishmentarianism במקום

למעלה