מישהו עדיין זוכר....

Big Gun

New member
מישהו עדיין זוכר....

את מטחנת הבשר בה היתה מכינה לנו אמא את הקציצות???

Big Gun

New member
הקציצות של אמא...

היה להם עטם מיוחד.

דרדרית

New member
גב המטחנה- בטיול בהונגריה קנינו

בשוק מקומי שהגענו אליו בטעות בכפר קטן בדרך לדברצן - מטחנה כזו בדיוק.

ברק 188

New member
אני ו...וזוכר גם שפעם במכולת...

היה אפשרות לקנות גם חצי לחם, אין מושג כזה היום, ואיך התרגזנו תמיד שנתן לנו את החלק הקטן יותר, ובתור ילד היה גם את ההגרלה בחנות 10 אגרות היה כרטסיה (ירוקה)בוחרים תלוש (פתק) ובפנים היה מספר לפי קוד הנ"ל הפרס- מס' 6 (רק אחד) הפרס הגדול, והיה מסטיק+ קלף של דגלים ומאחור בקיצור פרטים על אותה מדינה ילד או ילדה בתלבושת לאום וכמה מילות בסיסיות ותרגום , ומה שהכי חשוב היה ניתן להגיד תרשום על החשבון.

Big Gun

New member
אם אתה כבר מדבר על מכולת...

את החלבן של שנות הששים אתה זוכר?המסכן היה סוחב במדרגות ומוכר חלב ישר מן העטינים של הפרה. היו חלבנים שהיו באים על עגלה רתומה לסוס ובנוסף לחלב היו מוכרים גם גבינה מעשה ידיהם. אוח,איזה עטם נהדר היה לגבינות הללו!בלי צבעים ובלי חומר משמר.

ברק 188

New member
בקשר לחלב...

דאז בשנות השישים גרתי במושבה כן...כן...רמת-השרון (פעם היתה זו מושבה) לא רחוק היתה רפת פרות את החלב אנו הילדים עם כלי ביד לשם בריצת בוקר במירוץ הראשון זוכה -נשלחים. ואת עלילות יואב בן חלב בחוברת "הארץ שלנו" מכרים? או במקביל "במשמר לילדים" רוני קרחוני???, חוברות טרזן, ביל קרטר, בול- למתבגרים ועוד ועוד ישנים וטובים וגם בספרים השביעיה וחמשיה הסודית . ובחז-רע למציאות ברגע זה נבחרתי פה אחד ללכת (איזה ללכת הרחקתי לכת, לנסוע לסופר לקניות אז- להשתמע.

את ה...חלבן... זוכרים../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

שהיה מביא את בקבוקי החלב לדלת הבית...היה מסתובב עם סלסלה מלאת בקבוקים, אוסף את הריקים ושם מלאים.

וגם כסף היינו משאירים לו

ואף אחד לא נגע בזה, תנסו היום לשים כסף בבקבוק על סף הדלת

דרדרית

New member
היה לחלבן ארגז מעץ עם ידית , שנכנסו

בו בדיוק 6 בקבוקים. תמיד תמהתי איך הכינו ארגז שכזה שהתאים ממש ממש לבקבוקי החלב....

אוףףףף לא הולך לי הערב../images/Emo7.gif רציתי ל..

הוסיף ש...אני זוכרת את החלבן רוכב על עגלת תלת-אופניים עם ארגז גדול עליה.

Nava5

New member
הקרום של החלב

מי אהב ללקק את ה"קרום" שהיה נוצר על החלב בבקבוקים? אני ואחיותיי נהגנו לקבוע תור... בכל בוקר מישהי אחרת היתה זוכה בו... והאם יש ביניכם אנשים שזוכרים את החלב בכדים?

Nava5

New member
סליחה, טעות במקום התגובה

התכוונתי להגיב על החלב

Big Gun

New member
כן,אני זןכר את החלב בכדים....

ואת החלבן המסכן שהיה צריך לשאת אותם במעלה המדרגות.זה חלב א'א'. בלי צבע ובלי חומרים משמרים.ממש תענוג לחך.

למעלה