תסלח לי, אכניס לפה את דעתי הקטנה, אך מורחבת.
אם אתה רואה מולך מישהו שמתווכח עמך בצורה כזו נחרצת ולא על בסיס עובדות אלא דעות האישיות, העובדה אמורה להדליק אצלך נורת הזהרה.
(האם הוא קשור באופן ישיר או בעקיפין לתחום הברוקראג' הישראלי "הוותיק" או לתחומים ה"סמוכים" כמו "אינטראקטיב ישראל" וכדומה???)
העובדות:
1)IB מציע כעשור לפחות שירות WHITE LABEL לכול ברוקר/דילר/יועץ מוסמך, על בסיס מערכת IB בלבד(כול מי שמציע בישראל מסחר דרך IB, עובד תחת שירות זה, אין דרך רשמית אחרת לגופים עסקיים לעבוד עם IB).
2)תנאי רגולציה של חברי בורסה בישראל מאוד קשוחים(יותר מרגולציית ישויות בנקאיות), ניתן למצוא מסמכים המפרטים פרטי הרגולציה של כול חבר בורסה באתר רשות לניירות ערך ובאתר הבורסה.
3)שירותי הברוקראג' בישראל עלובים, עם סטנדרטים של עולם השלישי, המון שנים חסרה תחרות האמתית(מעניין למה

כי זה "קרטל מאחורי הקלעים") בין הגופים, לכן התוצאות

מה שקשור לפלטפורמות המסחר, התייחסות ללקוחות ולשירות הלקוחות(עדיין, סגנון העבודה שלהם "עושים לך טובה").
על הבורסה הישראלית(שנרדמה בשנות ה-90 מכול בחינה שהיא ועדיין נמצאת שם, בתרדמת),-- עדיף שאשתוק, היא מפגרת ב-20 שנים אפילו אחרי בורסת מוסקבה.
כך שכול ברוקר חדש שינסה לשבור את הקרטל הקיים של המוסדיים, לזעזע את מעוז הבורות ותאוות בצע הבלתי-פרופורציונלית שלהם ולהכניס לישראל סטנדרטים אמריקאים-אירופיים,-- אמור להתקבל פה בברכה(לטעמי).
מאידך, אני ממליץ לכול מי שמעוניין להשיג רמה גבוהה גם במסחר וגם בהשקעות, לפתוח חשבון מסחר/השקעות בארה"ב ובאופן ישיר בלבד.
ולא להמשיך ולהציץ לעולם דרך חריץ המנעול הישראלי, אלא לפתוח את הדלת אל העולם ולחוות אותו בהיקף המלא, לפחות בהיבט ההשקעות והמסחר.
כמו-כן(שנת 2019):
www.fif.com
כמו-כן(יש לבדוק האם ניתן כבר לסחור ב-IB מניות ישראליות לבעלי אזרחות הישראלית בלבד):
צפה בקובץ המצורף 95643
(למרות שזאת דעתי האישית בלבד, אני כותב על בסיס ניסיוני בשוק ההון הישראלי החל משנת 1994.
בעבר פתחתי חשבונות מסחר אצל רוב בתי השקעות המרכזיים בישראל: נשואה זנקס, כלל ברוקראג', מגדל שוק ההון, אקסלנס, איביאיי, מיטב טרייד, פסגות טרייד -- הכותרת והלוגו אינם משנים בישראל, הבעיה הינה אנושית והמנטלית בלבד,-- כן, נגמר חומר אנושי האיכותי בישראל, פשוט נגמר!
בכול חברה בישראל נפגשתי עם בורות בוטה, יחס מוזר על סף מגעיל(הרי הבאתי להם את הכסף שלי והם עושים לי טובה???), רמת המקצועיות מתחת לכול ביקורת.
שים לב, אני המון שנים סוחר עצמאי ואף פעם לא הייתי זקוק לשום תמיכה ועזרה, אבל ברגעים הנדירים שנאלצתי לפנות ו/או להשיב לאנשי החברות הללו האם בעל-פה ואם בכתב,-- פשוט נדהמתי כול פעם מן היחס הירוד,
מן הבורות האנושית ומחוסר המקצועיות.
אוסיף לזה, כי במשך 25 שנים האחרונות פתחתי חשבונות מסחר אצל ברוקרים גדולים השונים בחו"ל: Schwab, TD Ameritrade, IB, LightSpeed, TradeStation, TastyT ואצל ברוקרים המרכזיים ברוסיה,--
כלומר יש לי עם מה להשוואת...)