מישהו מתחכם איתי

ookk1

New member
מישהו מתחכם איתי

שלום, כבר שבועיים שאני מנסה להכנס לעניין של חלומות צלולים, אך אני לא מצליח, וזאת מפני שמבחני המציאות קצת בעייתיים לי... ניסיתי את העניין של להסתכל על השעון, אך מכיוון שאינני נוהג ללכת עם שעון, אז גם בחלום אין לי שעון ניסיתי את מבחן ההיגיון, אך מאז שהתחלתי להתאמן על העניין ולבדוק כל הזמן (במצב ער), אז אני מוצא את עצמי חולם בסיטואציות הגיוניות ביותר. לפני העניין של חלומות צלולים, הייתי חולם שאני בבית הספר היסודי, או עף באוויר ,שוד בנק, או כל מיני דברים לא הגיוניים. כיום אני חולם חלומות הגיוניים ביותר. לדוגמא: הלילה חלמתי שאני יושב לי בחדר ומדבר בטלפון (ניסיתי את מבחן ההיגיון, וזה לא הצליח), החדר הוא אותו חדר, פרט לדגים באקווריום שהיו בצבעים אחרים, אני לא זוכר משהו שעורר חשד. בזיכרוני זכרתי שחזרתי מהלימודים (כיום אני סטודנט), אז הכל הסתדר לי. דוגמא נוספת אתמול היה משהו בסגנון יום לימודים במכללה, בדיוק ביום שניקו את כל לוחות המודעות, ולא היו מודעות תלויות בלוחות המודעות... לא ממש נכנסנו ללמוד, זה היה משהו בסגנון שעת חלון. אחת למספר חודשים מורידים את רוב המודעות במכללה, אך אף פעם לא את כולם, אבל בחלום מישהו ווידא שלא יהיה לי מה לקרוא. לאחר שאני קם, אני מאבחן שהיה משהו חשוד בחלום, שהיה יכול לעזור לי להבחין שזה חלום, אך אלו פרטים מאוד קטנים... שאני לא חושב עליהם בחלום. מה לעשות ?

נתנאל56

New member
בדיקת אצבעות

לדעתי זאת הבדיקה הכי טובה, כל פעם כשניראה לך ספור ת'אצבעות כך שבחלום כשתספור אותם יהיו לך מאה אלף אצבעות ותדע שאתה חולם XD

makron2

New member
שיטת המיילד...

נועדה על מנת לאמן עצמנו להבחין בסימני חלום(דברים מוזרים)שמתרחשים בכל חלום. לשון זכר או נקבה בהתאם. יש לבצע את השיטה הבאה לאחר מספר שעות שינה. - רצוי באופן **מדוייק מיילד:בתרגיל צריך לחזור על המשפט:"בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם!"(בחזרה הראשונה כמה פעמים כדיי להפנים)ואז לדמיין את עצמך שוב בחלום שממנו התעוררת או לדמיין חלום מהאחרונים שהיו לך,במהלך הדמיון צריך להבחין במשהו מוזר שקרה בחלום(סימן חלום)ואז בזמן שמבחינים בדבר המוזר/הסימן הזה צריך להפנים את העובדה שזה בעצם אומר שזה חלום,תוך כדיי ההבחנה תאמר לעצמך בנחישות "זה חלום!,אני חולם!" אחר כך רצוי להמשיך לדמיין משהו שרוצים לעשות בחלום כמו בדיקת מציאות(שלב ראשון) - **יש לחזור על רצף הפעולות האלה מספר פעמים או עד שנרדמים וזה ישפר מאוד את הסיכויים לחלום צלול. אפשר גם לשלב בין השיטות כלומר לבצע קודם כל מיילד ומייד לאחר כמה כמה דקות לעבור לויילד ככה המיילד ישמש מעיין רשת ביטחון במידה והויילד יכשל. במידה ומתעוררים מחצלול קצר רצוי להשאר באותה תנוחה בדיוק ולנסות שוב(במידה ויש זמן ותנאים)

silverhawk

New member
שתי אפשרויות

1. נסה בדיקות מציאות אחרות, עד שתמצא את אלו שעובדות עבורך הכי טוב (בעבורי מבחן הקריאה הוא יעיל ביותר). 2. תתמיד עם מבחן ההיגיון - בשימוש נכון, הבדיקה הזו כמעט שלא כושלת. גם אם אתה נמצא בסטואציה הכי הגיונית, עדיין תוכל למצוא את אי-ההיגיון: נסה לבדוק בפרוטרוט את המתרחש סביבך. אם הכל נראה הגיוני, נסה לשחזר את צעדיך עד לאותו המקום (ולא בקפיצות גדולות, אלא ממש ניסיון להיזכר איך נכנסת לחדר, איך הגעת לשם וכיוצ"ב). כאמור, היתרון הגדול של שיטה זו הוא שסיכויי ההצלחה שלה כמעט מושלמים. החסרון הוא שהוא לוקחת מעט יותר זמן מאשר בדיקות אחרות. בהצלחה!

Amaterasu

New member
בדיקת האצבעות

בדיוק בשביל זה נועדה בדיקת האצבעות! תמיד אמרתי לאנשים שבדיקות טקסט או שעון הן בעייתיות, כי לא תמיד יהיה לך שעון או טקסט בסביבה בחלום. יד, תמיד תהיה לך. לספור אצבעות זה משהו שתמיד אפשר לעשות, וככל שתרגיל את עצמך לעשות את זה במציאות יותר פעמים, ככה יהיה לך קל יותר לעשות את זה בחלום. בחלום, אגב, כמעט אף פעם לא יהיו לך 5 אצבעות. ואם כן, נער את היד ובדוק שוב. זה תמיד משתנה. פרטים נוספים תוכל למצוא במאמר על בדיקות מציאות: http://www.halom.co.il/a/a3 אולי תלמד ממנו משהו חדש.

למעלה