מישהו מסוגל...

etayrapa

New member
מישהו מסוגל...

להסביר לי איך יוצא שמנועי V שאני אגב רואה מאד פופולריים בזמן האחרון בפורום, מסוגלים לתת תפוקה כל כך הרבה יותר משמעותית ממנוע טורי???? זה פשוט לא מובן. ההבדלים עצומים. אה, ועוד שאלה. מהוא החידוש בתזמון שסתומים המשתנה כפי שניתן לראות במכויות לא רבות לאחרונה. אשמח אם מישהו יואיל להסביר לי. איתי.

אילן די

New member
זה ממש לא נכון

ולך תגיד את זה לבמוו... ההנחה המוטעית שלך היא בגלל שיש הרבה מנועים טוריים בעלי 4 צילינדרים ואילו מנועי V הם בדרך כלל בעלי שישה או שמונה צילינדרים. ישנם מנועים טוריים בעלי 6 צילינדרים שלא נופלים מאחיהם כמו המנועים של במוו או מנוע 3000 הסמ"ק שבלקסוס IS300.

sronis

New member
אילן צודק לחלוטין

ויש המום דוגמאות. למשל מנוע ה-2.2 הטורי של ב.מ.וו, עם 170 כ"ס מול ה-V6 של יונדאי, שיש לו אותם הסוסים אבל עוד 500 סמ"ק. לפולקסווגן יש V6 בגודל 2.8 ליטר עם 204 כ"ס, מול 2.5 עם 193 כ"ס של ב.מ.וו. ואודי עם 2.4 V6 ו-165 כ"ס, או 2.8 V6 עם 193 כ"ס. בכל מקרה, הסיבה שמשתמשים ב-V היא כי זה יותר נוח להכניס לתוך תא המנוע. אבל בב.מ.וו מתעקשים כנראה על תצורה טורית, ועובדה שיש להם מנועים מהמתקדמים בעולם. רוני

magician

New member
ממוע V - בבקשה כמה פרטים קטנים...../images/Emo45.gif

א.במנוע טורי גל הארכובה ארוך יותר ונתון לתנודות חזקות,איזון מנוע לא מעולה וגם עלול לגרום לשבירת גל הארכובה במיקרים קיצוניים! ב.יתרונות מנוע V : 1. היות ואורכו של מנוע זה קטן יותר כששניהם בעלי אותו מס´ צילינדרים יהיו חלקיו הבודדיחם בעיקר של גל הארכובה,גל הפקות ובית הארכובה נתונים ללחצים קטנים יותר! 2.גבה המנוע קטן יותר,היות והצילינדרים מותקנים בשיפוע. 3.מנוע מאוזן יותר ובדרך כלל שקט יותר!

magician

New member
מס´ פרטים לגבי תזמון שסתומים משתנה../images/Emo45.gif

רקע: תיזמון שסתומים משתנה היה מקובל במועי מכוניות מרוץ... שיטה זו יושמה במכוניות רגילות - (יקרות) כהתפתחות טכנולוגית של שיטת ריבוי השסתומים לצילינדר ,(יותר משני שסתומים)3,4,5 שסתומים לצילינדר. כידוע תפקיד השסתומים לאפשר "נשימה" למנוע!התיזמון של יניקת אויר ופליטת גאאזים נעשה ע"י צורת ה"פסה" של זוית גלי הפיקות! כדי לאפשר "נשימה" נכונה המנוע זקוק לתיזמון שסתומים שונה בכל המהירויות! ללא שיטת ת"תיזמון שסתומים משתנה" המהנדסים נאלצו ליבחור בפשרה הטובה ביותר של תזמון אחיד שכמובן לא איפשר ניצול נכון של יכולת המנוע בכל מצב בזמן הנסיעה!... שיטות שונות לתזמון משתנה של שסתומים! ישנם מס´ שיטות של חב´ כגון הונדה,במו,פורשה המיושמות ברכבים: רנו קליאו ספורט 172,פררי,יגואר,אודי ועוד. שתי שיטות חשובות ניתן להזכירה שייכות לשיטת אב אחד:VVT 1.קבועה 2.רציפה קבוע- שתי זויות בלבד :0 מעלות ו 30 מעלות. רציפה - אותם זויעות אבל ברצף מ0 עד 30 מעלות,כמובן שיטה מורכבת יותר ויקרה יותר! בכל אופן שתי השיטות מאפשרות שינוי בפרק והקדמת פתיחת השסתומים וסגירתם ביחס למהירויות השונות של המנוע! לדוגמא: במהירות גבוהה גל הפיקות יסובב בהקדמה של 30 מעלות כדי לאפשר הקדמת הכניסה! פעולה\תנועה זו מנוהלת ע"י יחידת ניהול המנוע(ECU) לפי הצורך ומבוצעת באמצעות מנגנון הידראולי של השסתומים. בכל אופן השיטה מאפשרת תיזמון שסתומים המתאים ביותר בכל מהירות וכתוצאה מכך גמישות מנוע ונצילות הספק המנוע ברב המהירויות! תקווה אני שהסבר קצר זה לא יוסיף לבלבול...

sronis

New member
תודה לקוסם ועוד שאלות

קוסם נכבד, אני מאמין שאם אני ואתה נפגש על כוס קפה, היא תימשך הרבה מאוד זמן... יש לי המון שאלות שאתה בוודאי יכול לענות עליהן
נתחיל בשאלה פשוטה הקשורה לנושא - בטויוטה יאריס של אמא שלי יש מנוע VVTI עם תזמון שסתומים משתנה. מה יתרונו של מנוע זה במכונית קטנה כמו זו, ובנפח של 1.3 ליטר, על פני מנועים אחרים? שמתי לב כי לעיתים בלחיצה מעט חזקה יותר על הדוושה, הרכב האוטומטי לא מוריד הילוך אבל מקבל פתאום עוד כוח בלי העלאה משמעותית לסל"ד, האם זה נובע מתזמון השסתומים המשתנה? מה בדיוק קורה שם. זה מרגיש ממש כאילו מתקבל פתאום יותר כוח, בצורה לא לינארית, בלי עליית סל"ד משמעותית או אפילו בלי עליית סל"ד כלל. אשמח להסבר יותר ארוך בנוגע לדרך הפעולה של המנוע הזה, ויתרונותיו, אם יש לך זמן
רוני

magician

New member
VVT-I ובנוסף משהו משותף..../images/Emo49.gif

לשנינו מגיע
באותו נושא...ונושא לנושא אחר... VVT-I =VARIABLE VALVE TIMING-INTELIGENT ופה תמונה העצם של
... בטויוטה השיטה היא רציפה ומשתנה די מתוחכמת ואחת הטובות...ה I הוא הרמז לתוכנת השליטה\פיקוד שמאפשרת איסוף נתונים ועיבודם לצורך הפעלת מנגנון חשמלי-מכני-הידראולי של יחידת גיר המחוברת לגל הפיקות והמאפשרת מכנית-הידראולית שינוי רציף בתזמון השסתומים!(לא רק ב2 או 3 מצבי פסה...) יחידת המחשב מעבדת נתונים של האצה,עליה ואף ירידה במורד של הרכב ועוד אי אלו נתונים... יתרונות 1.ניצול נכון של תיצרוכת דלק ולכן גם שריפה טובה יותר וזיהום אויר נמוך בנוסף ליחידת הממיר הקטליתי! 2.שימוש בתיזמון משתנה גם לשסתומי הפליטה במקביל - שוב יעילות גבוהה של שליטה על הספק הרכב בזמן אמיתי (קצר). 3.זמינות הכח ברב מצבי הנסיעה של המכונית (איטית,בינוני ומהירה) בתקווה שהצלחתי להוסיף טיפה בים בהבנה של הנושא...!

sronis

New member
תודה רבה על ההסברים

שמח לשמוע שהמנוע של היאריס אכן טוב כמו שחשבתי שהוא. זמינות הכוח בהחלט מרשימה ביחס למנועים דומים ואף גדולים יותר, במיוחד מורגשת תוספת הכוח ללא עלייה משמעותית של הסל"ד, גם יאריסמטיק הידוע בשמו רועי הרגיש זאת כמוני... רוני

etayrapa

New member
רגע אחד....

איך יתכן שתזמון לא ישתנה במהירויות שונות??? מה כאן החידוש אם כן??? אני חוזר שוב על השאלה! כי העניין לא ברור לי לאור ההסבר שלך המציג עובדות מובנות מאליהן אך לא לעניין! לפי ההבנה הצרה שלי, מאחר וקיימת חגורת הטיימינג אין מצב בו השסתומים אינם נעים בתאום למהירות הסיבוב וכן גם אין אפשרות משום שהם צריכים להתאים עצמם למועד הפיצוץ!!! אני לא מבין את העניין לאור העובדות. אם כל המהפכה מתבטאת בשינוי זווית גל הפיקות על מה כל הרעש???? לילה טוב. מחכה לתשובה. איתי.

red cars

New member
הקטע של שינוי תזמון השסתומים

הוא שבניגוד גמור למנועים נטולי תזמון שסתומים משתנה הוא שבהם יש אין ספור מצבי פתיחה וסגירה של השסתומים בזמנים ובפתיחת מרווחים שונים בכל פעם על הצורך.

red cars

New member
שמעתי משכן שלי שקנה טויוטה קורולה

שמנועים החדשים שלהם אין רצועת טיימינג ובמקום יש משהו אחר וגם שבקטע שלעבוד עליו הכל מונח למעחה ונגיש ואין שום בעיהלעבוד עליו הוא צריך להראות לי אותו אם מישהו ראה שיתאר לי בינתיים כמה שהוא יכול red cars מבקש תיאור מנוע

magician

New member
שמועות - ומנוע אם חגורת תיזמון!

יתכן שהשכן שמע על דגם "פריוס" של טויוטה מבוסס על הנעה באמצעות חשמל! ככל שידוע לי יש חגורת טיימינג- מצ"ב תמונה סכמטיט של מכלול VVTI של טויטה!

חיים_K

New member
יש אולי יותר פרטים ?

אני רואה שיש 5 משתני כניסה ליחידת הבקרה - מצב גל זיזים, מצב גל ארכובה , טמפ´ מנוע, אבל מה זה MAP ו TPS ? כמו כן אני מבין שהבקרה מבוצעת באמצעות שינוי לחץ שמן, אבל איך זה בדיוק עובד שם בתוך מנגנון שינוי התזמון ? איך משתנית הזוית בין גל הזיזים לפולי באופן הדרגתי ? יש אולי תרשים מפורט יותר ? כמו כן, מהתרשים אני רואה שהמערכת עובדת רק על שסתומי היניקה, אכן ? חיים, שואל שאלות.

magician

New member
אתם רציניים....../images/Emo101.gif

1.אכן בשיטת :VVT-I -עובדת על גל הזיזים שמתזמן את שסתומי היניקה,(אם הובן אחרת מהסברי הקודם) ! 2.MAP -רגש למדידת לחץ אויר במניפולד כניסה בהתאם לשינויים בעומסיםומעביר מידע ליחידת המחשב על כמות האויר שניכנס-נינק למנוע-מאפשר קידוד חישוב כמות הדלק הנדרשת. 3.TPS -רגש זוית המצערת -בהתאם לשינוי הזוית משנה חיישן המצערת את המתח המשודר ליחידת הבקרה. להיום:"! that all falks "

sronis

New member
או - ה-TPS זה מה שעושה את זה!

מספיקה לחיצה עדינה של דוושת התאוצה עמוק יותר פנימה, והרכב לא מעביר הילוך, אבל עדיין מבצע מין "קפיצה" קטנה בכוח המנוע שנעשה פתאום יותר חזק ומאפשר להאיץ טוב יותר. כך קורה בעצם שלחיצה בריאה על דוושת התאוצה אמנם לא תוריד הילוך (רק עם לוחצים באמת עד הסוף יש קיק דאון) אבל כוח המנוע ישתפר בהרבה. אז ה-TPS הוא זה שמזהה את העניין ו"מוסר" למחשב ניהול המנוע שצריך יותר כוח, וזה מצידו כנראה משנה את תזמון היניקה והפליטה של השסתומים בשביל לספק יותר מומנט בסל"ד נמוך, או משהו בסגנון... זה היה רוני, נאבק בהסברים שהוא מנסה להסביר לעצמו...

rtwingo

New member
אני לא יודע מה ההבדל בין היאריסים..

שלי ושלך, אבל אצלי קיק-דאון מתבצע גם בלי לחיצה מלאה (או קרוב לזה) על דוושת המצערת... טוב, זה בגלל שלי יש יאריס טובה יותר, כמובן

sronis

New member
אבל שלי עדיין לוקחת בפתיחות... ../images/Emo8.gif

ברור שקיק דאון מתרחש גם בלי לחיצה מלאה כשנוסעים במהירויות עירוניות, אבל במהירויות בין עירוניות, יענו מעל 90, רק לחיצה עצבנית תוריד לשלישי או לפעמים גם לשני. רוני

rtwingo

New member
חחח... שלי גורסת את שלך...

ואני מדבר על קיקים גם בבין-עירוני.

למעלה