מישהו מכם לומד במכללה?

מישהו מכם לומד במכללה?

אני רשום בביטוח לאומי ופניתי לביטוח לאומי כדי לתיאום פגישה עם אחת העובדות של ביטוח לאומי, ברצוני לשאול האם ביטוח לאומי יכולה לממן את כל שכר הלימוד של המכללה? דבר שני, האם הם מוציאים את כל שכרי הלימודים של כל התחומים לפי בחירתי? תודה לכל המסייעים!

בדרך כלל

ביטוח לאומי שולח אנשים שזכאים לכך, לשיקום מקצועי, שם אתה עובר איבחון ובסופו הם אומרים לך מה מתאים לך ללמוד וכו' אחרי שאתה עובר את האיבחון ומוכיח שיש לך רצון ומוטיבציה ללמוד ולהצליח, הם כבר יכוונו אותך בהמשך הדרך לגבי מימון הלימודים בעיקרון, בטל"א ממנים מקצוע אחד שבו תרצה לעסוק, תואר ראשון או קורס מקצועי אבל רק מקצוע אחד, ובגלל זה אתה חייב לחשוב טוב טוב מה אתה רוצה לעשות בעתיד כי אם תתחרט על מה שבחרת בו לא תקבל שוב את עזרתם.

nickey

New member
למדתי בשתי מכללות

אבל זה רק בגלל שהראשונה נסגרה (קמרה אובסקורה) אז באופן טבעתי המשכתי למכללה אחרת כדי שהלימודים לא יופסקו. בסיומה של השנה השנייה הבנתי לאמיתו של דבר שזה לא בשבילי, התחום שבחרתי, לא ראיתי את עצמי עוסקת בו בעתיד. אני כרגע נמצאת כבר חצי שנה באילת, עובדת בבית מלון כטבחית ובטוחה במאת האחוזים שזה מה שאני רוצה לעשות, לבשל אוכל לאנשים כדי לראות אותם נהנים, למרות שבמלון הכל מתבשל בכמויות ענקיות, ממש כמו בצבא. והכל בשביל להוכיח לביטוח לאומי שאני באמת נמשכת לתחום המזון ורוצה להתמקצע בזה. ביטוח לאומי אישרו לי את הלימודים השניים האלה. וממה שאני זוכרת, ביטוח לאומי מכסה את התשלומים עד 13-14 אלף שקל, עדיפות גבוהה למכללה מוכרת או לאוניברסיטה, לא הפתוחה ולא סתם קורסים של כמה חודשים וזהו. את יתרת הכסף אתה או הורייך תשלימו. תשלומים נוספים שהם נותנים ומגיעים לך: 3,000 ש"ח לתמלול - כולל נסיעות. 6,000 ש"ח לתרגום - כולל נסיעות. 1,200 ש"ח שכר דירה חודשי בתנאי שהמכללה נמצאת מעל ל-60 ק"מ מהבית ולשם כך אתה חייב לגור במעונות או בדירה שכורה. החזר נסיעות, מן הבית ועד המכללה, תלוי בתחבורה בסביבתך, אם זה בתל אביב או הסביבה, רוב הסיכויים שתקבל החזר על רכישת חופשי חודשי. 700 ש"ח החזר הוצאות על רכישות שנקנו במשך השנה בשביל הלימודים. לאחר חצי שנה או שנה בלימודים אתה פונה לביטוח לאומי ומבקש מהם אישור לרכישת מחשב, נדמה לי עד 6,000 ש"ח. או לפטופ או מחשב רגיל, תלוי מה אתה הכי צריך בשביל הלימודים, כמובן שזה תלוי בתחום. הרי לא ייתכן שתלך ללמוד עיסויים במרכז סינרגיה בתל אביב ותבקש לפטופ, הרי הכל שם מעשי
נדמה לי שכיסיתי את הכל, אבל אם יהיו שאלות נוספות אני כאן, אם לא אהיה עייפה מהעבודה
בהצלחה ואל חשש!

nickey

New member
דרך אגב,

באמת עברתי איבחון מקצועי, ברעננה במקום שצמוד למרכז לווינשטין. במימונו של הביטוח לאומי כמובן. האיבחון היה קצת מטופש, הכל היה קל למדיי, הביאו לי מבחן באנגלית ואמרתי להם שזה מבחן פשוט לכיתה ז' וביקשתי שיביאו לי מבחן יותר קשה. אכן הביאו, אבל גם הוא היה קל מאוד, העיקר הם אמרו שזה הכי קשה. בנוסף, הם אמרו גם שבד"כ לחרשים לוקח בערך שבוע שבועיים לסיים את כל המבחנים... אני עשיתי אותם תוך יומיים, כל יום 4-3 שעות ולא הבנתי איך האחרים משכו את זה שבועיים.. הם היו בהלם, אמרו שאני מאוד מהירה, בנוסף גם אמרו לי שקיבלתי תוצאות מאוד גבוהות ושמתאים לי או ללכת לקמרה אובסקורה למסלול שבסופו של דבר בחרתי בו, או ללכת לאוניברסיטה ללמוד את חקר הלשון = בלשנות, בגלל שיש לי אוצר מילים די גבוה ונאה. בקשר ללימודים השניים, זה הגיע אחרי שהתווכחתי רבות עם הביטוח לאומי ואמרתי שאני לא רוצה לסבול וכו', ובשביל להוכיח להם שזה באמת מה שאני רוצה ללמוד, בישול, אני חייבת לעבוד בזה לפחות שנה. אני כאן כבר חצי שנה
ונופר, אם יהיו לך שאלות נוספות, אני אשמח לענות עליהן.

המרחפת

New member
האבחון שלי היה רק יום אחד....

וגם אמרו לי מראש שהוא יהיה רק יום אחד... ועוד יום אחד שבאתי לפגישת הסיכום עם העו"ס והפסיכולוגית.

nickey

New member
איפה עשית?

ברעננה גם כן? לי אמרו שזה ייקח המון זמן... אבל סיימתי תוך יומיים. אחרי שבוע באתי שוב פעם לפיגשת סיכום גם כן. וזהו.

המרחפת

New member
רום פילת ברמת גן

לא רחוק מבורסת היהלומים. יום אחד ארוך של מבחנים (שמונה בבוקר עד ארבע וחצי אחה"צ) וכעבור כמה שבועות שיחת סיכום. נדחה בעיקר בגלל לו"ז של העו"ס עד שאמרתי לה שאם היא לא קובעת פגישה לשבוע הזה אני מפספסת את ההרשמה לאוניברסיטה.

black_magic

New member
גם אצלי האיבחון

היה אמור להיות רק יום אחד אבל ביקשתי מהם לחלק את זה ל2 ימים כדי שאני אוכל גם ללמוד לבחינה פסיכומטרית (סיימתי היום!!!!!!!!!!
) אחרי שבועיים התקשרו לקבוע פגישת סיכום ואני דחיתי כי לא יכלתי בגלל הלימודים ועד עכשיו לא קיבלתי תאריך חדש.. אני צריכה להתקשר...

כמה אירוני

גם אני באמצע תהליך שיקום בבית לוינשטיין בדיוק כמו שעשית, הודיעו לי שהמבחנים ימשכו יומיים שלושה שזה מבחנים שגם במחשב וגם בכתב אני קוראת מאוד מהר ולכן עשיתי את כלללל המבחנים ביום אחד מה שאירוני זה שלך אמרו שהיית מאוד מהירה וקיבלת תוצאות גבוהות לי אמרו שיש לי קוצים בתחת ושאין לי סבלנות לשבת במבחן. ת'אמת, לא לקחתי את המבחן כל כך ברצינות וזה חפר לי במוח, והייתה שם איזו משימה להשלים קווים לציור ולתת להם שמות, ממש עשיתי את זה בחפיף כי אמרתי לעצמי זה בטח משו פסיכולוגי לראות אם אני מסוגלת לצייר וזה... בפגישה שנערכה אחר כך היועצת אמרה לי שבמבחנים היא לא רואה שום יצירתיות ובגלל זה היא אמרה שאולי גם לא מתאים לי ללמוד גרפיקה, ובטח שלא לימודים גבוהים כי המבחנים מראים שיש לי קוצים בתחת... אמרתי לה שמקצוע שאני אוהבת אני משקיעה בו את הכול... בסופו של דבר אחרי שיחה שארכה כמעט שעה, היא הציעה לי לבוא ל3 ימים סבב בגרפיקה ולפי זה היא תראה אם יש לי את הכישרון והיצירתיות... אגב, היא הציעה לי ללמוד בישול ואמרה שזה מקצוע שמאוד מתאים לי ויהיה לי יותר קל להשתלב בו בגלל בעיית השמיעה
למרות שאני מאוד אוהבת את זה, אשאיר את זה לשלב מאוחר יותר בחיים

nickey

New member
זה לא כזה פשוט

לעבוד בתחום המזון כשאת חירשת. צריך כל הזמן תקשורת עם אנשים, עם העובדים ובמיוחד להקשיב לכל מיני רעשים, לדעת מתי התנור מסיים לעבוד, מתי החלב מתחיל לעלות בסיר וכו'..

nickey

New member
לקח לי המון זמן

ללמוד ולהתקדם בתחום.
זה לא כזה נוצץ כמו שרואים בטלוויזיה, פשוט לא.

LITAL200666

New member
יש כאלה שזה יקח להם בפחות זמן:)

ואם תשימי לב בתוכניות בישול או תוכניות בישול תחרותיות בטילוויזיה זה לא תמיד ניראה קל ונוצץ כ מו שזה ניראה

אני חירשת אבל יש לי מנטליות

של שומעת המכשיר שמיעה מסייע לי לשמוע ולהבין אני קוראת שפתיים מצוין ויש לי אומץ להיכנס לתחומים שדורשים תקשורת ובישול זה מתאים ללקויי שמיעה, זה תחום יותר דינמי ופיזי, ובגלל זה יותר קל להשתלב בעבודה... בהתחלה זה קשה אחר כך מתרגלים ומבינים איך זה הולך מקבלים מתכונים הזמנות בהתחלה מתבלבלים פה ושם יש אי הבנות אבל הפז"מ דופק גרפיקה זה הרבה יותר קשה ללקויי שמיעה אבל יש לי את האומץ להיכנס לזה, כל הזמן אומרים לי בשיקום שזה מאוד קשה ובלה בלה בלה... לא אכפת לי, החיים קשים ומי שהולך לו בקלות בסוף מתחיל להשתעמם, צריך אתגר בחיים

black_magic

New member
?מה? על מה את מדברת?

גרפיקה יותר קשה מבישול? אני חושבת שלעבוד בגרפיקה זה הרבה הרבה יותר קל מאשר לעבוד בבישול כי בבישול את צריכה אינטרקציה עם העובדים האחרים ועם הלקוחות כמובן, בגרפיקה את כל יום יושבת מול המחשב ומעצבת דברים שאומרים לך לעשות.

גם בגרפיקה

צריך אינטרקציה עם העובדים האחרים והלקוחות הרבה יותר מבמטבח במטבח את עומדת מאחורי הסירים, אז איזה אינטרקציה בדיוק יש לך עם לקוחות? זאת עבודה קשה ומעייפת פיזית ונפשית כמו כל עבודה אחרת, אבל לדעתי זה יותר כיף והזמן עובר מהר כשנהנים וזה תחום שלא משעמם בו וכל הדברים האלה הופכים את המקצוע ליותר "קל" עבור אנשים לקויי שמיעה. בעיצוב גרפי צריך לתקשר כל הזמן עם אנשים ולהבין מה בדיוק הם רוצים לעצב. שלא לדבר על השימוש בטלפונים היום בכל מקום עבודה צריך להשתמש בטלפון. ישיבה מול מחשב זה גם מעייף שלא תחשבי שלשבת זה קל.

את לא הבנת אותי עכשיו שמתי לב

תקראי שוב מה שרשמתי רשמתי שלאדם לקוי שמיעה יותר קל להשתלב בעבודה במטבח מאשר בעבודה במשרד.

black_magic

New member
נכון גם בגרפיקה צריך אינטרקציה

אבל פחות, כי בדר"כ יש אנשים שממונים עליך והם יגידו לך מה לעשות במטבח, ואני יודעת, כי גם אני עבדתי במטבח, צריך המון קשר עם המלצריות, עם העובדים האחרים, עם הלקוחות שלפעמים באים לבקש באופן אישי (אני עבדתי במטבח פתוח, שכולם רואים יעני) והעבודה מתנהלת בצורה אינטיסיבית מאד, יש הרבה בונים (הזמנות) ואת צריכה לספק את כולם מהר, שחס וחלילה לא יהיה לקוח ממומר ובאותו זמן המלצריות צורחות עליך להביא קצת שמן זית קצת לימון כל מיני דרישות קטנות. בגלל זה אני לימדתי את המלצריות לא לצרוח, כי אני לא יכולה גם להסתכל על הסכין שחס וחלילה לא אחתוך את עצמי וגם להסתכל עליהן. לימדתי אותן לסמן לי שאסתכל ולימדתי גם חלק שפת סימנים, בשביל הפאן, סה"כ הייתה אווירה טובה אבל זאת בכלל לא הייתה עבודה קלה, לא כשאת אחראית לבד על המטבח.

nickey

New member
לא תוקעים את

כל האנשים על הסירים. האחראיים הם שעומדים מאחורי הסירים אבל לא כל הזמן. זו מחשבה מוטעית, לכל עובד יש את התפקיד שלו, גם דברים שנראים לך פשוטים אבל צריך לעשות אותם כי מי יעשה אותם? העובדים האחרים. את שווה להם בדיוק אותו הדבר. וזה לא רק לעבוד במטבח כל הזמן, אלא גם בחדר האוכל, להגיש אוכל לאורחים, להחליף את המגשים הגדולים שכבר התרוקנו מהאוכל, אינטראקציה מלאה ומהירה מאוד. ותאמיני לי, יש המון שעות מתות. או שהעבודה היא ברוטינה קבועה, כלומר עושים אותו הדבר כל יום, אפילו שהאחרים עושים דברים אחרים, את צריכה לעשות את מה שדורשים ממך לעשות כל יום. כמו שעשיתי כל יום פנקייק מ4 לפנות בוקר עד 8 בבוקר וזה כבר נמאס עליי עם הזמן.

למעלה