מישהו מכיר?

anakinskywalker

New member
מישהו מכיר?

שמעתי על אומנות לחימה בשם סיסטמה, משהו שפותח בשירותי הביטחון של ברה"מ, יש מישהו שמתאמן בזה באיזור המרכז? אם כן - יש רשמים? שווה? יש דרישות מיוחדות לעניין? תודה לכולם

bmt29

New member
לא ממש יודע לגבי סיסטמה

אבל אם אתה מרגיש שאתה מסוגל אז אבו ואן קובי מלמד פאדוואנים צעירים אצלנו בדוג'ו... סיסטמה JB

ננדין

New member
אם כבר סמבו...

לא סמבה (סמבה זה בכלל סגנון מוסיקלי/מקצב...)

אביב tkd

New member
צודק... טעות שלי ../images/Emo45.gif

SAMozashchita Bez Oruzhiya... משמע: "הגנה עצמית ללא נשקים" אבל גם הבחור ההוא צודק... השיטה של הסמבו שמשתמשים בה בספטנאצ' (הכוחות המיוחדים של רוסיה) נקראה "סיסטמה"... בכל מקרה, אני בספק אם יש מישהו שמלמד את השיטה הזאת בארץ (סיסטמה)...

Tonjin

New member
לפחות באל הלב יש מי שמלמדת סיסטמה

ואאל"ט היו גם פרסומים בפורום הזה ממש על קבוצה שהתאמנה איפה ליד הדולפינריום..

MidNight Flame

New member
שמעתי וראיתי

לא התאמנתי אבל יצא לי להתאמן מעט עם רופא רוסי שהתאמן בזה "בזמנו". מזכיר לי אייקידו בלי החינניות של אייקידו ומוזר בצורה היסטרית. לא מצא חן בעיני בכלל.

Jaakov81

New member
סיסטמה

ואני אכתוב את זה מהראש . דבר ראשון , נתחיל בזה שבהיותה רוסיה מדינה די בעייתית מבחינה כספית , עושים מה שעושים כדי להרוויח את הכסף . והדבר לא שונה מבחינת אומנויות לחימה .בנסיון לחלוף כספים , איזה יוצא צבא בריה"מ שלמד כמה תרגילים פה ושם החליט לחלוב את העניין , שיפשף חזק את הראש , הוציא כמה תרגילים שהוא זוכר ויש לך אומנות לחימה . שיטות אילו (סיסטמה זה שיטה בעברית ) מבוססות על ביומכניקה של בני אדם , על שימוש כוח של היריב נגדו , פיזיקה פשוטה ומאוד נכונה (כי בסך הכל התרגילים נלקחו מבסיס אמיתי) . אך עם מישהו ישים את ידו פעם על קלטת של סיסטמה , תמצאו שאת כל התרגילים עושים לאט לאט לאט לאט , בהילוך איטי . מי שמלמד את השיטה טוען שעם הזמן מגבירים את המהירות , ובהתחלה עושים את זה לאט כדי להרגיל את הבנאדם לתנועות . אך לדעתי , גם עם זה נכון , זה יקח פשוט המוווווון זמן ללמוד לבצע את זה במהירות נורמלית . ואני מבטיח לכם שתרגילים שמראים שמה עם סכינים נראו אולי ברי ביצוע בהילוך איטי שהם עושים , אבל במציאות זה פשוט לא ילך !! יש שיטה שאני מכיר שנקראת שיטת קדוצ'ניקוב . הבנאדם באמת חכם ונראה אמין , יצא לי לקרוא כמה ספרים שהוא מפרט בצורה פיזיקלית איך לבצע נכון מכות רגליים (ווקטורים והכל) , נראה טוב ונחמד . הורדתי כמה דיסקי הדרכה שלו , וכל הערכה שלי עליו עוד פעם ירדה לתמיון . אותו סיפור , כל התרגילים עושים לאט . והכי מצחיק שמי שמבצע את הרגיל יותר לאט זה התוקף , וזה שמשיב עושה תנועה יותר מהירה . אולי אני טועה אבל לי זה נראה שרלטניות. ובכל מקרה , גם עם זה בר ביצוע , לדעתי פשוט יקח המוווווווון זמן להשתלט על זה בצורה שאפשר לעשות את זה ברחוב . לדעתי תוותר ותלך ללמוד משהו נורמלי . עם אתה באמת רוצה ללמוד משהו רוסי , תמצא סמבו קרבי באזור שלך עם יש , ותאמין לי שממש לא תתחרט על זה .

ננדין

New member
רגע, תן לי להבין...

אתה מתכוון לזה: http://www.youtube.com/watch?v=IEsqQl8PiB4 (שימו לב לטכניקות הקרקע המתחילות בדקה 01:45 ובמיוחד לטכניקה המתקדמת והסודית בדקה 02:15 הנקראת ברוסית "קיט וויברשין נה בריג" או בתרגום לעברית "הלוויתן שנסחף אל החוף") או לזה: http://video.google.com/videoplay?docid=-4782614389622826842&q=systema אולי אולי בכלל אתה מתכוון לזה
: http://video.google.com/videoplay?docid=827877829185720919&q=systema בקיצור, I'm not amazed and inspired...

MidNight Flame

New member
ננדין, עוד לא למדת ש...

השראה מקבלים מבירה טובה ולא מאומנות לחימה רוסית?

ננדין

New member
אבל...אבל...

בפרומו הם הבטיחו שאני אהיה amazed and inspired
כנראה שאתה צודק ואין ברירה אלה לחזור לזרועות הבירה

MidNight Flame

New member
עכשיו נשאר רק להשמיע את תרועת ה"

מייק, אוהד, גיא, נועה וכל שאר השועלים : בואו לפאב!"

PunkAngel

New member
קדוצ'ניקוב וסיסטמה זה אותו הדבר

אני מתאמן במשהו דומה, שלא תחשוב שזה לא ניתן במהירות... כמו בכל אומנות לחימה אחרת, מתחילים לאט ואז מתקדמים...

למעלה