סיסטמה
ואני אכתוב את זה מהראש . דבר ראשון , נתחיל בזה שבהיותה רוסיה מדינה די בעייתית מבחינה כספית , עושים מה שעושים כדי להרוויח את הכסף . והדבר לא שונה מבחינת אומנויות לחימה .בנסיון לחלוף כספים , איזה יוצא צבא בריה"מ שלמד כמה תרגילים פה ושם החליט לחלוב את העניין , שיפשף חזק את הראש , הוציא כמה תרגילים שהוא זוכר ויש לך אומנות לחימה . שיטות אילו (סיסטמה זה שיטה בעברית ) מבוססות על ביומכניקה של בני אדם , על שימוש כוח של היריב נגדו , פיזיקה פשוטה ומאוד נכונה (כי בסך הכל התרגילים נלקחו מבסיס אמיתי) . אך עם מישהו ישים את ידו פעם על קלטת של סיסטמה , תמצאו שאת כל התרגילים עושים לאט לאט לאט לאט , בהילוך איטי . מי שמלמד את השיטה טוען שעם הזמן מגבירים את המהירות , ובהתחלה עושים את זה לאט כדי להרגיל את הבנאדם לתנועות . אך לדעתי , גם עם זה נכון , זה יקח פשוט המוווווון זמן ללמוד לבצע את זה במהירות נורמלית . ואני מבטיח לכם שתרגילים שמראים שמה עם סכינים נראו אולי ברי ביצוע בהילוך איטי שהם עושים , אבל במציאות זה פשוט לא ילך !! יש שיטה שאני מכיר שנקראת שיטת קדוצ'ניקוב . הבנאדם באמת חכם ונראה אמין , יצא לי לקרוא כמה ספרים שהוא מפרט בצורה פיזיקלית איך לבצע נכון מכות רגליים (ווקטורים והכל) , נראה טוב ונחמד . הורדתי כמה דיסקי הדרכה שלו , וכל הערכה שלי עליו עוד פעם ירדה לתמיון . אותו סיפור , כל התרגילים עושים לאט . והכי מצחיק שמי שמבצע את הרגיל יותר לאט זה התוקף , וזה שמשיב עושה תנועה יותר מהירה . אולי אני טועה אבל לי זה נראה שרלטניות. ובכל מקרה , גם עם זה בר ביצוע , לדעתי פשוט יקח המוווווווון זמן להשתלט על זה בצורה שאפשר לעשות את זה ברחוב . לדעתי תוותר ותלך ללמוד משהו נורמלי . עם אתה באמת רוצה ללמוד משהו רוסי , תמצא סמבו קרבי באזור שלך עם יש , ותאמין לי שממש לא תתחרט על זה .