ביצעתי לאחרונה רכישה של ספרונים דרך האתר של "חוות השעועית". סה"כ שישה ספרונים (וקיבלתי גם מתנה - חולצה של חוות השעועית עם ציור צב, שווה!). כיוון שבארץ אין כמעט ספרות על זוחלים לא ישראלים, והרבה מהמגדלים שאני פגשתי ניזונים מספרות זרה, חשבתי להציע (רעיון בושרי לחלוטין בשלב זה) שננסה לארגן הזמנת ספרים לכמה אנשים יחד (מי שירצה), כך נוכל להתחלק במשלוח, וכולם יהיו מרוצים כאשר בחיקם ספרים חדשים. אני אישית הייתי שמחה לרכוש הרבה יותר משישה...
אתה פשוט צריך להזין את הכתובת בתהליך, ויש שם אפשרות מחוץ לארה"ב. אגב, מחיר המשלוח משתנה לאחר ההזמנה. בהתחלה עלות המשלוח הייתה קרוב ל6$ ואחרי העדכון הסופי, עלתה ל-20$, שזה לא נורא אם זה מתחלק. אגב, אם מישהו מכיר אתר מומלץ אחר להזמנות ציוד, אשמח לשמוע.
שאפשר להזמין מ-VPI. את הספר The Complete Chondro (כתוב בסגנון קצת מוזר, אבל מכיל המון מידע מעניין על פיתוני עצים ירוקים) אפשר להזמין דרך האתר של המחבר, Greg Maxwell. חוץ מזה, כמעט כל ספר אפשר לאתר ולהזמין דרך www.amazon.com. בקרי טמפרטורה וציוד נלווה אפשר להזמין מ-http://www.helixcontrols.com/, ומספר פריטי ציוד, שהחשובים ביניהם, מבחינתי, הם ה-heat panels (גופי חימום שמותקנים בתקרת הכלוב ומקרינים חום כלפי מטה), אפשר להזמין מ-Pro Products. אבל בסה"כ - לא מוכר לי אף אתר שמציע מגוון ציוד בסדר גודל של The Bean Farm. בינתיים יצא לי להזמין מהם FlexWatt (גוף חימום שמוטבע בתוך רצועה שטוחה, דמויית שקף). גם אני לא מצאתי את אפשרות המשלוח לארץ במערכת האוטומטית שלהם. כדי שישלחו לי את הציוד כתבתי להם מייל.
שכחתי לציין את Pro Exotics. גם הם מציעים מוצרים וספרים שונים. נדמה לי שהמוצר המפורסם יותר שלהם הוא ה-Temp Gun - מכשיר מעניין למדידת טמפ' מרחוק שמפורסם די הרבה ב-Reptiles. מהניסיון שהיה לי איתם (קניתי מהם מלקחי-המוסטט באורך 45 ס"מ להאכלת הפיתונים שלי וגם התייעצתי בנוגע לאמצעי חימום) - תגובות מהירות ומועילות, שירות טוב ואמין. Robyn עושה רושם של אדם נחמד ומראה נכונות גדולה לענות על שאלות ולעזור. חוץ מזה - Chad ו-Robyn (מפעילי האתר) הם בעלי ניסיון בגידול זוחלים, והאתר שלהם מכיל מידע מעניין, במיוחד על גידול כוחים.
זכור לי רק שזה לא מחיר גבוה במיוחד. ניסיתי לבדוק זאת באתר שלהם, אבל נראה לי שיש שם כרגע תקלה כלשהי בכל מה שקשור במנויים. תוכלי לנסות בעצמך מאוחר יותר. אגב, את הגליון של ספטמבר 2005 קיבלתי, אבל עוד לא פתחתי. נראה לי שאותך הוא היה מעניין יותר. לא?