לגבי ציפי להב
אם אכן מדובר באותה גרפולוגית, אז הסכיתי ושמעי סיפור מרתק: כשהיה הנסיך בן 5 וחצי, (adhd ) עדיין לא מאובחן, רק מטופל בחיזוק חגורת כתפיים ועם בטן מתהפכת של אמא, שיש קושי מסוים (בניגוד לדעתה של הגננת), מספר חודשים לפני העליה לכתה א', הרגשתי שאינני שלמה במאה אחוז עם הליכתו לכתה א' (הוא ממש יליד סוף השנה). קוגניטיבית הוא היה הרחק מעל הממוצע, אבל ריגשית ומבחינת יכולת ריכוז דאגתי. כיוון שהייתי ה"משוגעת" היחידה, הוציאו לי כולם את המחשבה על איבחון בשלות (לא כדאח לטלטל את הילד וכ"ו). נתקלתי בכתבה על הגברת להב שמאבחנת ילדים על פי ציורים, כולל בשלות לכתה א'. היה בזה משהו מוזר ומסקרן ובעיקר - לא דרש להטריד את הילד ולגרור אותו והעלות הייתה סבירה. כל שנדרשתי שלוח בדואר היה כך: דף A4 לרוחב בו הילד התבקש לצייר עיגולים ריבועים ומשולשים (הנחיה פשוטה ללא תוספות) ועלי היה רק לסמן לציפי באיזו צורה התחיל ולאיזה כיוון, שני ציורים עכשווים וציור מלפני שנה. הילד, מבריק ביותר אבל כאמור בשלב זה עם מוןטוריקה עדינה משתפרת אבל אהבת ציור בבלטות. בשביל לא לקפח סגרנו באותו דיל גם את האבחון של תאומתו (למרות שלגביה הייתי שקטה). בעלי צחק עלי ועד שחזרה מעטפת התשובה נהג לשספר לי מה היינו יכולים לעשות החמש מאות השקלים שהמשחק הזה שלי עלה.. כשבועיים אח"כ הגיעו שני אבחונים כתובים. ו.... נשתלנו לרצפה בעלי שיחיה ואני. האישה איבחנה את הנסיך על מאפיניו הרגשיים, היכולות, הקשיים (כולל דברים שרק בדיעבד התבררו כנכונים כמו שהוא מחונן במוסיקה וכדאי שילמד פסנתר - חבל לכם על הזמן ילד שלומד שנה ומנגן כל יצירה משמיעה מלודיה והרמוניה, על היותו מחונן ועל תפיסה מתמטית ייחודית שתיצור לו קושי בבית הספר אם יתעקשו איתו על דרך אחת ולא יתנו לו גמישות..בקיצור, לא אלאה ואציין שדיברה על בשלות ועל קושי בקשב וריכוז - נכון - הציעה לבדוק טפילי מעיים. בקיצור זה הסיפור שלנו לגביה. אגב, גם תאומתו קיבלה אבחון מדויק ומדהים והכל כאמור ממספר ציורים.