מישהו מכיר?

mic295

New member
מישהו מכיר?

קיבלתי המלצות חמות ביותר על מאבחנת ומטפלת בשם ציפי להב. שמעתי שהיא עושה נפלאות תוך טיפולים ספורים בלבד, אבל לא הבנתי מהי בדיוק שיטת הטיפול אשמח אם מישהו שמכיר את המאבחנת ואת השיטה בה היא עובדת יתן הסבר ויספר מנסיונו

papylove

New member
לא מכירה ולא שמעתי אך מנסיון

אישי טיפול קצר לרוב לא עוזר לא בקשב ולא בהוראה המתקנת. אומנם הריטלין לסוגיו הוא טיפול מיידי אך ידוע כי צריך מעבר לכך. הוראה מתקנת למשל אפשר לקחת לנושא או שניים ובאמת הטיפול הוא מהיר ופתר נושא אחד אם מה אם היתר?

פרחבר

New member
גוגל ידידי הטוב, מצא משהו...

בצד האחר של הרפואה, במקום שבו מאבחנים ילדים יצירתיים ומתבוננים ומנסים להבין מה הבעיה ולעזור להם, קיימת התייחסות אל הטפילים כגורמים להפרעות קשב וריכוז. ציפי להב, גרפולוגית עם רקע בחינוך ואמנות, המאבחנת דרך ציורי ילדים עם דגש על אבחון לקויות למידה, גלתה כי פעמים רבות נקשרים הטפילים להפרעה ביכולת המוטורית: "ייתכן שהדבר גורם לקושי בציור, לאיטיות בהעתקה, ובהמשך לבעיות בקריאה וכתיבה, תסמונת התנהגותית בעייתית למסגרת בית הספר ופערים בלמידה, יכולת ביצוע איטית וכו'". להב המציאה ופיתחה שיטה בצבע וצורה לאבחון. בין השאר היא מזהה אם הילד סובל מטפיל מעיים המכונה למבליה, שגורם, לא פעם, לקשיים בקשב וריכוז. אבחנה זו מקבלת אישוש במעבדת "מזור".

דליה.ד

New member
חשבתי שטפילים מזהים במעבדה

ולא בשיעור אמנות

חגית35

New member
lamblia Giardia - להיטפל לטפיל.

מדובר בג'יארדיה- חיידק מצוי בצואה וגורם לשלשולים וכאבי בטן אופתע מאוד מכך, שמי שיש לו אותו יהיו לו "קוצים בתחת" - תרתי משמע. זה פשוט מטריד ומציק ומגרד ומדגדג בטוסיק. כמו תולעים או טפילי מעי אחרים. המאפיינים של כל הפרעת מעי ושלשלולים ואי נוחות בבטן תגרום לכל אחד עם או בלי קשר להפרעות קשב לאי נוחות רבה עצבנות ומתיחות- כל הפרעת מעי גורמת לרגיזות. לאבחן אותו בציורים- נשמע שרלטני לחלוטין. לאמר שהוא הוא הגורם להפרעת הקשב - שקרי ולא מגובה בהוכחה מדעית שיש קשר ישיר. ייתכן שמי שיש לו אותו לאחר שיטופל יירגע מהעצבנות שהוא גורם לו - אבל מכאן ועד לרפא הפרעת קשב.... אשרי המאמין. היינו שם כבר... פעם נטפלו לקנדידה... עכשיו לזה.... הקרקע פוריה ומזמנת כל דכפין למכור את מרכולתו - אז הפעם נטפלו לטפיל. ממש מגוחך אם לא ציני, השימוש הזה בכל מה שניתן כדי להגיד שמצאו את הפטנט שמרפא הפרעת קשב. שיגישו מועמדות לפרס נובל. לדעתי הצלחתה ומידת הכסף או הקופה שתעשה מפרסומים כוזבים כגון זה תלויה רק בכמה תמימים ו/או תמים באמת יאמינו לה. לצערי יהיו כאלה תמיד. אם הנבת אותי עד כה- התרחקי ממנה. שתמשיך לקרוא בציורים. אבל לא של בנך- של אחרים. ושהמעבדה הפרטית תחפש לקטוף עוד כמה מאות שקלים בכיס של מישהו אחר ולא שלך. אם יש לך חשש לטפילי מעי- גשי לרופאת ילדים בקופה ובקשי בדיקת צואה. רק אל תצפי וגם אם יצמאו משהו- שזה יהפוך את הילד לילד ללא הפרעת קשב. ובכלל.... מה היא רוצה האשה הזו שהיא נטפלת לטפיל?

דניאלן

New member
לגבי ציפי להב

אם אכן מדובר באותה גרפולוגית, אז הסכיתי ושמעי סיפור מרתק: כשהיה הנסיך בן 5 וחצי, (adhd ) עדיין לא מאובחן, רק מטופל בחיזוק חגורת כתפיים ועם בטן מתהפכת של אמא, שיש קושי מסוים (בניגוד לדעתה של הגננת), מספר חודשים לפני העליה לכתה א', הרגשתי שאינני שלמה במאה אחוז עם הליכתו לכתה א' (הוא ממש יליד סוף השנה). קוגניטיבית הוא היה הרחק מעל הממוצע, אבל ריגשית ומבחינת יכולת ריכוז דאגתי. כיוון שהייתי ה"משוגעת" היחידה, הוציאו לי כולם את המחשבה על איבחון בשלות (לא כדאח לטלטל את הילד וכ"ו). נתקלתי בכתבה על הגברת להב שמאבחנת ילדים על פי ציורים, כולל בשלות לכתה א'. היה בזה משהו מוזר ומסקרן ובעיקר - לא דרש להטריד את הילד ולגרור אותו והעלות הייתה סבירה. כל שנדרשתי שלוח בדואר היה כך: דף A4 לרוחב בו הילד התבקש לצייר עיגולים ריבועים ומשולשים (הנחיה פשוטה ללא תוספות) ועלי היה רק לסמן לציפי באיזו צורה התחיל ולאיזה כיוון, שני ציורים עכשווים וציור מלפני שנה. הילד, מבריק ביותר אבל כאמור בשלב זה עם מוןטוריקה עדינה משתפרת אבל אהבת ציור בבלטות. בשביל לא לקפח סגרנו באותו דיל גם את האבחון של תאומתו (למרות שלגביה הייתי שקטה). בעלי צחק עלי ועד שחזרה מעטפת התשובה נהג לשספר לי מה היינו יכולים לעשות החמש מאות השקלים שהמשחק הזה שלי עלה.. כשבועיים אח"כ הגיעו שני אבחונים כתובים. ו.... נשתלנו לרצפה בעלי שיחיה ואני. האישה איבחנה את הנסיך על מאפיניו הרגשיים, היכולות, הקשיים (כולל דברים שרק בדיעבד התבררו כנכונים כמו שהוא מחונן במוסיקה וכדאי שילמד פסנתר - חבל לכם על הזמן ילד שלומד שנה ומנגן כל יצירה משמיעה מלודיה והרמוניה, על היותו מחונן ועל תפיסה מתמטית ייחודית שתיצור לו קושי בבית הספר אם יתעקשו איתו על דרך אחת ולא יתנו לו גמישות..בקיצור, לא אלאה ואציין שדיברה על בשלות ועל קושי בקשב וריכוז - נכון - הציעה לבדוק טפילי מעיים. בקיצור זה הסיפור שלנו לגביה. אגב, גם תאומתו קיבלה אבחון מדויק ומדהים והכל כאמור ממספר ציורים.

דניאלן

New member
חחח..לא

אבל אכן התברר שהנסיך adhd (כששוחחתי עם ציפי טלפונית לאחר המכתב המ]ורט ששלחה ועמדתי על הנקודה הזו, היא טענה שאינה מאמינה במושג הפרעות קשב וריכוז אלא בהפרעה גופנית כלשהיא דוגמת טפילי מעיים.). נו טוב, זכותה. אבל ללא ספק היא קלעה בגדול (כולל להתיחסות על אופיו וגישתו לחיים ולפתרון בעיות). חגית ובכלל, גם אני הייתי צינית (ובעלי עוד יותר - מבחינתו זה היה בערך כמו ללכת לקוראת בקפה..), אבל במקרה שלנו עם עובדות כפול שתיים אי אפשר להתווכח.

דליה.ד

New member
תראו, אני לא מכירה את הגברת

אבל בעיני אבחון בהתכתבות זה לא רק מאוד מוזר אלא אפילו לא אתי!

zivadina

New member
אנחנו צריכים להיות מאוד חכמים

כדי לדעת את מה לקחת ואת מה לא לקחת מכל מומחה. אז ייתכן שציפי להב היא מאוד מוכשרת באבחונים, וייתכן שיש לה דעות קדומות שמעפילות על שיקול הדעת שלה. כך שהייתי מתייחסת לאבחון שלה כציון דרך חשוב, אבל מחפשת טיפולים יותר הגיוניים מאשר להעמיס על הילד תכשירים נגד טפילים (שהם רעילים בדרך כלל) ותזונה מסובכת ומעצבנת.

mic295

New member
תודה

תודה רבה. גם אני שמעתי שהיא מדהימה. העניין הוא שאמרו לי שהטיפול שלה ממש מהיר ויעיל. האם השתמשת בשירותיה גם מעבר לאבחון (בטיפול כלשהו)?

למעלה