מישהו מכיר כאן את

פריגת

New member
מישהו מכיר כאן את

השקדיה- להעלאת הברזל? (זו שקונים בחנויות טבע). אני בשבוע 30 להריוני, ויש לי חוסר ברזל <המוגלובין 10.4>, והומלץ לי בחנות טבע על השקדיה או על פלוריויקס (מקוה שניסחתי את זה טוב), בחרתי בשקדיה כי הפלוריויקס עלה נורא יקר, השאלה היא אם יש הבדל? מישהו מכיר? או יודע לאיזה מוצר מבין השניים יש יותר אפקטיביות ? או בכלל יש איזה משהו טבעוני שמומלץ לקחת להעלאת הברזל? אל תגידו לי להתחיל לאכול כל מיני מאכלים עתירי ברזל כי זה ממש לא עוזר לי... הייתי שמחה להתחיל לנסות עם מוצרים טבעיים.

למה לא לקחת תוסף וזהו?

הברזל שלך נמוך מאד והוא ימשיך לרדת עד סוף ההריון אם לא תגבי אותו בברזל מעבר לעובדה שלעניין זה יש תופעות לוואי לא נעימות כלל הילד יוולד אנמי!!! קחי תוסף ברזל כמה שיותר מהר .

פריגת

New member
אני לוקחת כדורי ברזל

שהרופאת נשים נתנה לי, אך למרות כך- הברזל שלי בקושי עולה... כמעט ולא עלה מתחילת ההריון, הרופאה טוענת שהוא לא צריך לעלות אלא רק לא לרדת, ומברור מעמיק שעשיתי עם חברותי ההריוניות-זה לא נכון
לכן חשבתי במקביל לכדורים לקחת משהו טבעי. אשמח לקבל עזרה מהפורום - בכל זאת

כיסופון

New member
תשני את התזונה ותאכלי יותר....

כיצד להעשיר את מקורות הברזל בתפריט ע"י שינוי קל? - הסידן משפיע על קליטת הברזל, חלב ומוצריו מעכבים מעט את ספיגת הברזל בגוף, למרות שיש בהם כמות גדולה של סידן, רצוי לא לשלב מזון עשיר בסידן יחד עם ברזל. - לאכול קטניות עשירות בברזל - מבין המזונות הצמחיים, שעועית יבשה ואפונה יבשה עשירות בברזל באופן משמעותי. אמנם בקטניות מצוי ברזל שאינו נספג ברובו, אך הגוף סופג לפחות 3% ברזל לבטח. - שילוב מזון עשיר בברזל עם מזון עשיר בויטמין C, ויטמין C מגביר ספיגת הברזל בגוף. כוס של מיץ תפוזים בארוחת הבוקר תכפיל את כמות הספיגה של הברזל המצוי בדגנים. - צריכת סיבים - חשובה מאד למערכת העיכול ואף עוזרת בהורדת רמת הכולסטרול, אבל כמות גדולה מדי של סיבים מעכבת את ספיגת הברזל. מכיוון שיש סיבים שקושרים אליהם ברזל ומועברים יחד במהירות במערכת העיכול. לכן אין צורך ביותר מ- 30 מ"ג סיבים ליום. - הימנעות משתיית תה או קפה עם הארוחות מכיוון שזה חוסם את ספיגת הברזל. הקפאין והתאין מונעים ספיגת ברזל. - בישול בסירי ברזל מומלצים שכן הברזל חודר למזון ותרום לשיפור המאזן של ברזל בגופנו. בספגטי שבושל בסיר ברזל במשך 20 דקות הועלתה תכולת הברזל פי 9. - מזון מעובד עשיר בברזל ארוחת בוקר מועשרת בברזל שמקורו בדגנים למיניהם תשפר את צריכתו בגופנו. ועוד כמו כבד עוף, סלק, עגבניה , וכו'... בברכת שנה טובה ושעה טובה.

doron2y

New member
ברזל

הי פריגת מנסיוני הפלוריויקס יעיל במקרים כאלו למרות מחירו היקר. יחד עם זאת חשובה מאוד התזונה במהלך ההיריון אם לא תראי שיפור ברמת הברזל יכול מאוד להיות שיש לך בעיית ספיגה במצב כזה ניתן להעזר בטיפול הומאופתי שנה טובה דורון

ברזל

בחרת סוגיי ברזל ממש לא טובים!!!!! אבל ממש!!! פלורידקס ושקדיה אין בהם מיליגרם גבוהה של ברזל בכלל כשאתם קונים תרופה כגון ברזל מאחורה בתוית הביטו כמה מיליגרם בעצם של ברזל יש לנו .. מאוד חשוב גם בהריון וגם בתור נערה היה לי מחסור בברזל ניסיתי הכל! טיבעי וכימיקלי המיליגרם שיש הוא מועט לעומת זאת יצא לי לפתח שיחה עם המנהלת של הסד ששמה סמדר טייטלר מתוקהלהפליא נתנה לי ייעוצ לרחת את הברזל של חברת הדס שמו ברזל עדיף טיבעי לחלוטין מיליגרם מאוד גבוהה הוא משלב בתוכו חומצה פולית וB12 הוא מעולההה ברמות שאין לתאר בחודש אחד הפריטין שלי עלה ברמות מטורפות! שזה בשבילי היה מעולה מעבר לכך אין לו תופעות לוואי של עיכול והכל אני מדברת מניסון אישי שליא אני איתו 3 שנים שנה אחת שלמה רציפה ושנתיים יום כן יומיים לא וזהו אשמח לייעץ לכל מי שרוצה לגביי ברזל מחקר רציני עשיתיי לגביו יום נפלא

למעלה