ואני כל כך לא אוהב אותם... אותו זבל כמו כל הניו-מטאל, וזה מתקשר איכשהו לויכוח למטה, לא יודע אם אפשר לקרוא לזה סתם רעש אבל בהחלט אי אפשר לקרוא ללהקות מהסוג הזה מטאל ( קורן, סיסטאם, סליפנוט וכדומה ).
תקשיב לדיסק הראשון שלהם סלפ טיטלד הוא ממש טוב טגם סתם אני אומר אל תתעצבן אתה יוצא קצת סנובי שאתה אומר מישהו מכיר את סיסטם יענו מין הסתם זאת להקה די מוכרת עוד לפני שהיו תוחנים עליהם באמטיוי כל רבע שעה אז אני רק ממליץ קצץ להרגיע כי יש פה אנשים מאוד מעוצבנים לפעמים על דברים כאלה
דבר ראשון הדיסק הראשון שלהם מאוד ביזארי אבל אחרי כמה שמיעות מתחילים להעריץ את המח האדיר הזה.. אחרי זה ששומעים את TOXICITY מגלים כמה הם הוסיפו להיתפתח ונהיו עצומים, הדיסק הזה פשוט מעולה מההתחלה ועד הסוף אבל באמת חבל שהם לא הכניסו את INNERVISION כי זה שיר מגניב לגמרי... ידע כללי: הזמר והמתופף נולדו בלבנון ועזבו לארה"ב בגלל רדיפת הארמנים בלבנון. הזמר שלהם אחד הטובים ששמעתי, יש לו עוצמת קול ואיכות אדירה שמאפשרת לו לשיר\לצרוח\ולשיר בלי עוותים בכלל כמו מייק פאטון מFNM אלה היו 60 שניות על תופעת הSOAD תודה.
orphaned land נחשבים כ oriental metal .. שזה מטאל מזרחי כמובן .. וגם Arallu מוסיפים לפעמים אלמנטים מזרחיים .. וגם נייל .. למרות שאני לא יכול לקרוא להם מטאל מזרחי .. אבל בלה .. שיהיה ..
ממש לא !! אולי פה ושם תמצא כמה ריפים של קטעים מזרחיים ( סולם מיז´ורי בלה בלה ...מינורי קצת ) אבל זה לא קובע שסיסטם מנגנים משהו שבכלל דומה למזרחית רק משתמשים באותם סולמות שאפשר למצא לפעמים בשיר מזרחית ..רוב הזמן זה איזה הארדקור וחצי סולו ויש שירים ( כמובן שיחלקו עלי ) שנשמעים טיפה טראש מטאל ... ובכללל הדיסק הראשון שלהם ענק !!! והסולן מגזים באמת עם הסילסולים, אבל לדעתי זה מוסיף...כי לא צריך לשמוע רק עם קול של חתול דרוס. הדיסק הראשון של סיסטם בהרבה יותר טוב מהשני...פחות סגנון שרק רוצה להכנס לאמטיוי.
SOAD הם להקה של ארמנים שחצי מהם נולדו בלבנון ואחד נולד בטורקיה ואחד בארמניה...(משהו כזה) אז בוא נגיד שהצד המיזרחי אתני נמצא שם ויש הרבה ממנו בדיסק החדש והם אף הדגישו את זה באומרם שעכשיו שהם להקה מבוססת הם יכולים לחשוף יותר מעצמם ולחזור קצת למקורות...ולא לא אני לא מסכים אתך שהדיסק השני יותר מנסה להכנס לMTVICHS יש בו הרבה יותר תוקפנות (מוזיקלית) מול מלודיות אדירות (שדרך הגב זאת תופעה כוללת בתחום הרוק-מאטל שלהקות מתרככות קצת ונהיות מלודיות יותר כי נמאס מהפוזה והם חושבים יותר על המוזיקה, כדוגמאת: STAIND INCUBUS KORN DEFTONES ואפילו MACHINHEAD ...) והדיסק הראשון אכן טוב מאוד אבל פחות בוגר.